skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
oprava vyhrivani okna
-> Stepan FUN: Akože ja to nepotrebujem ale možno by sa našla niejaká tá výhoda.

-> ADOS: Rozhodně nevyráběly. :-D Nicméně jsem se naučil najíždět si do křižovatek kolmo (Pick-Up, polododávky) tudíž mě zajímá maximálně přední okno, přední boční okna, a to zadní je spíš doplněk. Stejně ho pouštím hlavně kvůli zrcátkům...
-> Stepan FUN: Tak neviem či na rapid sa vyrábali vyhrievané tie zadné sklá na bokoch čo sú pevne v kasni. Ale to bol len taký nápad či by sa to nedalo dajako urobiť.

-> ADOS: Přímo vyrobit z tohohle laku? To těžko. Tenhle lak je s obsahem stříbra. Tudíž je na vyhřívání příliš vodivej (i když - přiznám se, že jsem to neměřil). Teda ne že by to netopilo, ale asi moc a jenom chvíli. Pak by to někde shořelo. Na tohle by byl lepší lak s obsahem uhlíku. Zkoušel jsem s tím laborovat v jinejch aplikacích, ale stejně žádnej hit. Nicméně asi by to šlo. Musel bys spočítat jakej je odpor na 1cm proužku při určitý šířce, vymyslet nějakej rozumnej výkon (dýlka, počet proužků) a pak tam ten lak nanýst. V několika vrstvách, nerozleptat ty předchozí... Ideální by to bylo stříkat airbrush pistolí. Ale při ceně toho laku... No prostě pakárna a ve finále tě nezaručenej výsledek bude stát balík...
Na co to chceš? Není jednodušší sehnat vyhřívaný okno?
Na co to chceš? Není jednodušší sehnat vyhřívaný okno?
Keď už je tu toto téma. Dajú sa dajako vyrobiť tie pásiky na skle (neviem z čoho sú) na vyhrievanie? Akože by som si vyrobil vyhrievané sklo z obyčajného? Myslím s tým Loctite 3863. Alebo je na to niečo iné?
www.oleje-shop.cz/product
/lepidlo-sklo-kov-5-g4-ml
Edit: Nicméně jiný sklo na vrakáči + nová guma - jednodušší, lepší a cenově skoro stejný...
Edit: Nicméně jiný sklo na vrakáči + nová guma - jednodušší, lepší a cenově skoro stejný...
Ahoj, prosím o radu, mám na jedné straně utržený konektor na vyhřívání okna, je částečně utržen i ten "tišťák" na skle. Chci se zeptat, zkoušel to někdo třeba připájet? mám strach aby neprdlo sklo. Díky
Nwkt 05.12.10 21:06:21 napsal:
→ TAZ1500: To do Oktávky nenacpe jo taky bych si to moh prečist vsechno než neco placnu ja tam mam už druhy pokaždy nový a už mi zase nefunguje cely jo a ten odkaz už neskousejte chtel sem si jeste par oken obednat ale bylo mi řečeno že už nejsou nejspis sem ty posledni dve koupil já a dak se snazim to nejak nehrotit neberu to skrabkou když to myju tak jen lehce hadrikem po dražkach a stejne to nejde bych do toho kop
→ TAZ1500: To do Oktávky nenacpe jo taky bych si to moh prečist vsechno než neco placnu ja tam mam už druhy pokaždy nový a už mi zase nefunguje cely jo a ten odkaz už neskousejte chtel sem si jeste par oken obednat ale bylo mi řečeno že už nejsou nejspis sem ty posledni dve koupil já a dak se snazim to nejak nehrotit neberu to skrabkou když to myju tak jen lehce hadrikem po dražkach a stejne to nejde bych do toho kop
Na odtržené kontakty je velmi dobrý ale velmi drahý
Loctite 3888 - proprumysl.cz/lepidla-a-t mely/loctite-3888-2-5-g
zatímco na přerušený vodič je již zmíněný
Loctite 3863 - proprumysl.cz/lepidla-a-t mely/loctite-3863-oprava-v yhrivani-zadniho-skla-2-g
Oba jsou se stříbrem ale trošku na jiné bázi.
Loctite 3888 - proprumysl.cz/lepidla-a-t mely/loctite-3888-2-5-g
zatímco na přerušený vodič je již zmíněný
Loctite 3863 - proprumysl.cz/lepidla-a-t mely/loctite-3863-oprava-v yhrivani-zadniho-skla-2-g
Oba jsou se stříbrem ale trošku na jiné bázi.
-> Dušan: www.olejshop.sk/images/..
./3863.jpg odporucam ide to ako teple rozky od nas z firmy
-> Nwkt: jaaj, tá ceruzka? pentelka?
-> Bc. Shatter: Tuha, grafit
Mr.Lumpy 01.12.10 12:31:05 napsal:
→ Dušan: zkoušel jsi to pentilkou, já tím kdysi propojoval
obvody na cpu abych si z durona udělal athlona, mohlo by to fungovat
čo je to tá pentilka?
→ Dušan: zkoušel jsi to pentilkou, já tím kdysi propojoval
obvody na cpu abych si z durona udělal athlona, mohlo by to fungovat
čo je to tá pentilka?
-> Nwkt: Při troše dobrý vůle jde všechno... Trošku přiřízneme, trošku ohneme, kde to nevyjde upravíme dveře... :-D *joke*
-> Nwkt: to je podobný

-> TAZ1500: To do Oktávky nenacpe
a co treba tady?novy? akorat je jim treba napsat už sem bral 2 www.cc-autodily.cz/sklo-z
adni-vyhrivane?brand=SKOD.
..
-> Dušan: www.loctite.as/?p=product
s... striebro od loctite ak to dobre urobíš funguje to asi ako jediné z trhu
-> Dušan: No a mozem sa cudovat v com je problem...
Na oktavku uz je to asi draha zalezitost a okno je lepene ze? 

-> Mr.Lumpy: to jsem delaval taky.
Nechci to na 120ku, ty mam i novy
. Ja to potrebuju na Octavce
Nechci to na 120ku, ty mam i novy

-> Mr.Lumpy: Ved treba vyskusat ci funguje a vybavene... Ja som teraz zohnal celkom schopne a je funkcne... Tiez musim vymenit lebo pri demontazi okna som odtrhol kontakty...
-> Matulo: pochybuju že seženeš 100% funkční pokud nebude úplně nový ale dřív nebo později se to zase škrábne a budeš tam kde si byl
-> Dušan: zkoušel jsi to pentilkou, já tím kdysi propojoval obvody na cpu abych si z durona udělal athlona, mohlo by to fungovat
-> Dušan: zkoušel jsi to pentilkou, já tím kdysi propojoval obvody na cpu abych si z durona udělal athlona, mohlo by to fungovat
Asi by som rovno vymenil cele okno za funkcne...
zkousel jsem vodivy lak, ale ten nefunguje. A v to co prodavaji v autodilech ty maly predrazeny lahvicky tak v to neverim
prouzky
-> Matulo: spíš bych to tipoval na přerušený proužky na skle
-> Dušan: Mas odtrhnute kontakty kam sa napichuju kable?
mate nekdo na doporuceni lak nebo jiny pripravek, ktery dokaze poskozene spoje na okne 100% propojit ?