-> tonek.favo:
No já toho trochu taky lituju, protože to nemám ani pořádně dopasoaný a to předtim aspoň drželo, te´d mi uhnily ty navařený matice u prahu, jak na tom drží blatník:Dale zase jsem ošetřil povrch pod blatníkme, najdeš tam opravdu hodně věcí:D
skoda.virt.cz
odkaz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Barva ve spreji
Teda když to tu čtu, tak mám normálně strach z plánovaný výměny blatníků, co mě letos čeká. Budu na to mít teda pistoli, ale já sní nikdy nedělal atd atd. No potěš
bohužel tady u nás není žádnej pořádnej lakýr, kterýmu bych se to nebál svěřit

-> Tomaso435: jo to je mozny, ale na mym aute ten lak rozhodne lesklej neni tak tim to asi bude :D
-> Vojťas: když se to vezme třeba 20x bezbarvím lakem kterej vezmeš z horkej vody aby byl natlakovanej a běhěm hodiny to tam tak 20x stříkneš a den na to přeleštíš, povrch je stejně hladkej jako zbytek auta :-) takhle sem opravoval roh blatníku, když sem jednou při parkování zaparkoval v tyčce od plotu,kterou sem uťal

ja mam sprejem opravovany veci malem na pulce auta a az na tu strechu to skoro poznat neni co se odstinu tyce, kvalita povrchu je teda dost jinde, o tom zadna, ale to je taky o tom jak to clovek umi.
na moji 5105 sou spreje na chlup přesný, a ani to není vidět,,, stříkal sem s tím zkušebně mračítka
SPŠHK kdyz pridas .cz tak se dostanes i na web:D
-> jok3r:
Děláš automechanika nebo nějakou průmyslovku?
Děláš automechanika nebo nějakou průmyslovku?
James1991 19.05.10 10:05:22 napsal:
→ jok3r:
Ale ale, taky se učíme na maturitku?:D jo zrovna ted se tady ucim spalovaci motory a casti automobilu:D jestli si to nevytahnu tak sem v pici:D
→ jok3r:
Ale ale, taky se učíme na maturitku?:D jo zrovna ted se tady ucim spalovaci motory a casti automobilu:D jestli si to nevytahnu tak sem v pici:D
-> jok3r:
Ale ale, taky se učíme na maturitku?:D
Ale ale, taky se učíme na maturitku?:D
-> Stepan FUN: dik, holt se budu po maturite snazit, kdyz bude nejhur tak mam znamyho s lakovnou ale nejsou moc penize takze to nejdriv skusim podle toho navodu cos poslal:) porad lepsi snaha nez rezavi auto
No souseda dělá auta, má i kompresor, jenže to nerad dělá od tý doby, co dělal tátovi 105ku, kdy mu tam z kompresoru vlítnul do barvy olej, takže v podstatě žádnýho lakýru nemám..:-(
-> jok3r: "Jen" chybí barva? Tak to se pravděpodobně loupe od mizerně ošetřenýho podkladu... :-/ No hodně štěstí... Nejlepší by to bylo rozbrousit do ztracena a pak plnič, ale to bude flek minimálně 10-15cm okolo toho poškozenýho místa...
-> venni: no tak jde jen o par mist kde je olouplej lak,,, dolik tam neni ale jen chybi barva no.... udelam jak radi stepan
-> jok3r: Tempo vynech... :-) Jinak rozleštění už se tu probíralo asi tak milionkrát... ;-) Každopádně je to potřeba rozbrousit, vykitovat, přestříknout plničem a na to barvu... A potom viz: skoda-virt.cz/cz/.../1178
41-rozlesteni-laku-navod
-> jok3r: záleží co je u tebe díra,ale všeobecně známo že tam nerovnost vždy zustane takže se musí kitovat...
tak ja se tady taky zeptam
kdyz mam treba diru v laku jinak hezkym bilym a zastriknu ji lakem kterej je namichanej presne podle auta, jde to pak rozlestit do ztracena treba tempem? nebo mate vyzkouseny neco jinyho?

já taky lakoval nový blatníky, čelo a další věci sprejem a jako docela fajn, ale ta vrstva je dost malá no. Dělal jsem to tak, protože tehdy jsem neměl ještě kompresor, pistol, ale taky proto, že to udělám provizorně, než budu mít peníze na lak. snad příští rok se poštěstí a bude novej. Jinak s těma odstínama máte naprostou pravdu, vůbec to nesedí... Na ne(štěstí) už moji 4025 přestali vyrábět, tak jsem sáhl po podobném odstínu 45160 a ten je o dost lepší. Na těch sprejích mi vadilo, že tak dlouho nevydrží, barvy tam bívá dost, ale tlak dochází a už to není ono, musí se pak moc leštit.-> James1991: Jinak pro pěknej lesk se mi osvědčilo stříkat to v uzavřené garáži (kvůli bezvětří), lesk je opravdu větší 

jen takovej postreh...kdyz nemas prachy...tak nejvetsi blbost je strikat sprejem.
kvalitni barvu do kompresoru sezenes uz od 200kc / deci.
jenomze na ten tvuj blatnik padnou 3 spreje za min. 90kc/kus,
no a s deci v kompresoru striknes i blatnik a pul...
cena prijemnejsi, kvalita nesrovnatelna...jedinne kdo to zkazi muze byt tvuj lakyra, zalezi jestli mas kamarada, nebo chces obetovat 7tisic a koupit aspon nejaky kompresor...
kvalitni barvu do kompresoru sezenes uz od 200kc / deci.
jenomze na ten tvuj blatnik padnou 3 spreje za min. 90kc/kus,
no a s deci v kompresoru striknes i blatnik a pul...
cena prijemnejsi, kvalita nesrovnatelna...jedinne kdo to zkazi muze byt tvuj lakyra, zalezi jestli mas kamarada, nebo chces obetovat 7tisic a koupit aspon nejaky kompresor...
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Asi si nechám namíchat tu barvu v těch autolacích.. stačí když jim tam řeknu číslo barvy?
ještě se zeptám jestli někdo nemá zkušenosti s turtle wax leštěnkou? Konkrétně našel jsem jen tmavě modrou a pak modrou, když bych použil tu modrou, nepos*ere to nějak tu modrou když je světlejší?
ještě se zeptám jestli někdo nemá zkušenosti s turtle wax leštěnkou? Konkrétně našel jsem jen tmavě modrou a pak modrou, když bych použil tu modrou, nepos*ere to nějak tu modrou když je světlejší?
-> James1991: mám taky barvu 4355 a co jsem viděl ten spray v drogerii, tak ten odstím byl úplně mimo... když jsem si nechal normálně v autolakách namíchat barvu, tak ten odstín krásně sedí. Jak píše Apple (už jsem pár jeho prací viděl, tak bych mu věřil) nech si namíchat barvu v autolakách, taky ti ji můžou natlačit do sprayr nebo pokud máš možnost půjčit si kompresor a pistoli tak ještě lepší... každopádně bych se vykašlal na tyhle "hotový" laky ve spreji, to je tak na drobný opravy o to ještě tam co to není moc vidět.
-> James1991: sprejem z drogerie ze vzorníku škoda to nikdy nebude hezký, nech si namíchat sprej v autolakách z akrylátu, nebo sežen kamaráda co ma kompresor a pistol, a ve finále to bude hezčí, a možná levnější
Je mi jsný že mě tu hned všichni zbuznete apod., ale chci se zeptat jestli někdo nemá zkušenosti s barvou na auto ve spreji. Mám barvu modrou jadran (4355 myslím) . Lak mám celkem dost zašlý na nějakých místech a chtěl bych to aspoň trošku oživit, tempem dávám tomu laku docela na pr*el si myslim a tak se spíše než na leštění apod. Stříkal jsem už blatníky oba, koupil jsem je tam nové, normálně jsem obrousil-odmastil-plnič-v
oda-broušení-cca 3 vrstvy spreje Motip modrá jadran. Vypadá to pěkně, ale lak není moc odolný, nemáte nějaký tip jak takovýto obyčejný sprej nějak udělat odolnějším? Napadlo mě přes ten sprej nastříkat bezbarvý lak ve spreji.. Na celolak bohužel nemám tak to řeším takhle.
Zdržte se prosim připomínek jako: nech to shnít, vys*er se na to apod.
Děkuju
Zdržte se prosim připomínek jako: nech to shnít, vys*er se na to apod.
Děkuju