Podle testu, co nechávala MF dnes dělat ve zkušebně, nebyly ve výdržnosti Hammerite, syntetickýho systému (skončil na 2. pozici) a Alkytonu žádný velký rozdíly a to ty zkoušky byly zaměřením spíš pro použití na plotu..
Alkyton nevím neznám, Hammerite na auto dle mě nebrat - když se udělá 1.vrstvě, tak to dost záhy vesele koroduje skrz, když 3. vrstvý dle návodu, koroduje skrytě až k vadám typu Dd a ještě je tak křehkej, že stačí minimální ťuknutí a je pryč.
Takže když už, tak snad jedině na nějaký dekorativní účely - mám kladívkovej na pikslách filtrů - vzduch i oil a tam drží..
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Alkyton vs. Hammerite
S alkytonem taky nemam moc dobrý zkušenosti věci co byly v garazi přez zimu a to sem tam skoro dene topil byly na jaře jak bublanina.
Zato co se mi vcelku osvěčilo byl základ a na to asfaltovej lak.
Zato co se mi vcelku osvěčilo byl základ a na to asfaltovej lak.

Tak s Hammerite mám zásadně negativní zkušenosti - fakt je jenom na ploty - rezaví si to pod nátěrem v klidu dál.
No a Alkyton mi už taky nesmí do domu - jsem se pracně brousil a čistil s díly přední nápravy, vše řádně odmastil a přesto mne výsledek nepřesvědčil - po cca půl roce se na těch dílech objevily bublinky rezi pod barvou - a to jenom ty krámy ležely v garáži a na auto se nedostaly.
Jediné co mne přesvědčilo o svých kvalitách je jakási polyuretanová (nebo alkyduretanová) reaktivní barva (bylo o ní referováno na TW). U ní vše funguje jak je psáno v návodu - namícháte, natřete a drží + navíc schne tak jak je psáno (a ne jako Alkyton, který byl měkký ještě dva dny po nátěru...). No ale zase je to jenom základovka a ne žádný zázrak "vše v jednom".
No a Alkyton mi už taky nesmí do domu - jsem se pracně brousil a čistil s díly přední nápravy, vše řádně odmastil a přesto mne výsledek nepřesvědčil - po cca půl roce se na těch dílech objevily bublinky rezi pod barvou - a to jenom ty krámy ležely v garáži a na auto se nedostaly.
Jediné co mne přesvědčilo o svých kvalitách je jakási polyuretanová (nebo alkyduretanová) reaktivní barva (bylo o ní referováno na TW). U ní vše funguje jak je psáno v návodu - namícháte, natřete a drží + navíc schne tak jak je psáno (a ne jako Alkyton, který byl měkký ještě dva dny po nátěru...). No ale zase je to jenom základovka a ne žádný zázrak "vše v jednom".
-> Dušan: před zimou sem natřel stabilizáror na feldě tak na jaře poreferuju 

-> Dušan: Tak jako jsem psal máme v tom nápravy cca 4 roky a jistě nějaké oděrky a důlky od kamínků tam jsou, ale žeby se to loupalo to zase říct nemůžu.
I když ještě musím doplnit jednu věc a to, že je to ještě přestříkané(celý spodek auta) nějakým lakem nebo vozkem...možná to bude tím.
Ale co se týče mě není si na co ztěžovat.
I když ještě musím doplnit jednu věc a to, že je to ještě přestříkané(celý spodek auta) nějakým lakem nebo vozkem...možná to bude tím.

Ale co se týče mě není si na co ztěžovat.
-> aceboss: zkusil jsi do toho nekdy necim klepnout ? loupe se to jak suchy rohliky. Nemel jsem to jen na jedne veci. Zaschle to bylo az moc dobre. Proste muj osobni nazor na tyhle veci je ze je to jen vyvolany do sveta jak je ta barva fajn, ale jinak klasicka syntetika splni svuj ukol stejne nebo lip
Poradnej zaklad a pak alkyton... Ale ja uvazuju ze to budu resit opiskovanim a komaxitem...
-> miro_zv: pravda, on hamerlit urobi taku skrupinu na povrchu a pod nim to hnije
-> Dušan:
Na dědovo auto jsme dávali prahy do černý, protože auto je používáno také denně, v soli a kdečem, takže aby nebyla vidět tolik rez, tak šel černej alkyton. Zatím to od podzimu přežilo, snad se ještě ani nechytá...
Cenově myslím, že je Hammerite a Alkyton stejně.
Na dědovo auto jsme dávali prahy do černý, protože auto je používáno také denně, v soli a kdečem, takže aby nebyla vidět tolik rez, tak šel černej alkyton. Zatím to od podzimu přežilo, snad se ještě ani nechytá...
Cenově myslím, že je Hammerite a Alkyton stejně.
Hammerite je dobrej akorad na vorezlej plot apod ale ne na auto takhle jsme natrel tazny ani jsme ho pak nestihl dat na auto zpet jen si to lezelo v garazi pres zimu a na jare jsem to cely musel delat znovu pac to cely vorezlo a vylezlo. Takz pak jsem to cely uz poradne ocistil natrel obyc syntetikou zaklad a vrchni a bylo hotovo a pak to drzelo bez jedinyho pupinku.
To sami plechace na aute-facko do roka to bylo to sami a znovu brouseni a lakovani.
To sami plechace na aute-facko do roka to bylo to sami a znovu brouseni a lakovani.
-> palinator: Hammeritem jsem mel natreny plechace a za pul roku se na nich objevila koroze
Ono to pod tým Hemmeritom vraj veselo hrdzavie ďalej ale na vonok to vyzerá pekne
-> 105: Podstatně levnější
-> Dušan: Tak to jsi asi někde udělal chybu ne
Když nevydržel ani týden.Já mám nápravy 4 roky a po umytí a je alkyton pořád pěkný a po přetření hadrou i lesklý.
PS:Za ten týden co píšeš nemohl lak ani pořádně vytvrdnout.
Ale vše je otázka kvalita-verzus-cena..

PS:Za ten týden co píšeš nemohl lak ani pořádně vytvrdnout.
Ale vše je otázka kvalita-verzus-cena..
mě osobně nesmí na autoani jedno
. Klasická syntetika mě vydržela 60t km v denním provozu včetně soli, alkyton nevydžel ani jeden týden a to byl nanesen na jeho základ dle doporučení. Základ drží prozměnu drží skvěle.

-> David29: jakoby alkyton byla levna zalezitost

-> palinator: On ten Hammerit je pěkně drahej...
Zdravím,
sic jsem témata pročítal, jeden tvrdí to a druhý ono. Navíc je informací málo.
Otázka zní jednoduše:
Co je lepší, co se životnosti a antikorozních vlastností týče? Momentálně pracuji s Alkytonem, zatím si nemohu stěžovat, ale co ten Hammerite?
Díky
EDIT: použítí na částech podvozku a nějakých drobnostech
sic jsem témata pročítal, jeden tvrdí to a druhý ono. Navíc je informací málo.
Otázka zní jednoduše:
Co je lepší, co se životnosti a antikorozních vlastností týče? Momentálně pracuji s Alkytonem, zatím si nemohu stěžovat, ale co ten Hammerite?
Díky
EDIT: použítí na částech podvozku a nějakých drobnostech