laminování

prohledat
21 příspěvků (zobrazeno 1 až 21) od 15.01.2010 do 01.07.2010, založil/a funebrak
řadit dle data
14:55:54
01.07.2010
Doyle
-> Tommyk: asi je ten laminát křehčí a víc náchylný na nějaké to ťuknutí. U plastového nárazníku kolikrát majitel ani neví že mu do toho před marketem někdo nacouval :)

Já na svém spíš léčím špatnou opravu po předchozím majiteli a lak byl taky docela popraskaný, tak se snažím předejít tomu aby to prasklo pak znovu
23:46:10
30.06.2010
StepaNoFUN
-> Doyle: Tak stejkance pryskyřice, který jsou na laku, tak oloupeš šroubovákem... :-) A místo tmelu na hodně velký nerovnosti používám pryskyřici s nastříhanejma vláknama. Ale tmel s vláknem je na ty největší nerovnosti taky použitelnej. ;-) A pak normální polyesterovej tmel. Hrubší a na final jemnej.

Šmirgl tak 80-100. Pak přebrousit nějakou cca 320 a na to plnič...
22:14:42
30.06.2010
Tommyk
to mi vysvětlete, že každej druhej fun má prasklej přední nárazník?3 co každej druhej.. skoro každej co jsem viděl
22:13:17
30.06.2010
Doyle
22:12:18
30.06.2010
Doyle
-> Stepan FUN: tak mám zalaminováno a půjdu brousit a kitovat. Některé díry jsou i větší, jaký použít kit? Nějaký speciální s vlákny, pružný nějaký nebo stačí obyčejný dvousložkový?

No a brusný papír tak 100ku? Mám tam něco stékancú od pryskyřice a něco stékáncú na starém laku.
23:42:39
22.01.2010
funebrak
tak znova ozivuji toto tema , schanim nekoho kdo laminuje a dela kopita a tak , pokud o nekom z okoli prahy vite , prosim poskytnete kontakt

dekuji
23:06:27
18.01.2010
StepaNoFUN
-> Doyle: No já si to právě myslím, ale jak jsi to napsal, tak jsem celkem znejistěl... Ale jelikož už jsem někde viděl tu stěnu bodově proraženou, tak to určitě bude laminát. Plasty se málokdy prorazej bodově, ale spíš se štípou do hvězdice, nebo praskaj dál v lince...

Jinak tu pryskyřici polyesterovou... Doporučuju firmu KITTFORT. Prodávaj se totiž dva druhy s rozdílnou dobou tuhnutí (2 hodiny a cca 12 hodin). Já používám tu rychlejší... Jo a ještě jedno upozornění. Laminát netuhne pod cca 15°C, ideální je teplota 20° a víc...
22:51:47
18.01.2010
Doyle
-> Stepan FUN: tak to bude asi tak jak píšeš, protože jsem si vzpomněl, že to mám taky prasklé a čouhají z toho chloupky laminátu
22:44:17
18.01.2010
StepaNoFUN
-> Doyle: Na výklopný stěně? :-O No vím, že to je stejnej plast jako na horních plastech korby (u normálního pick-upa jsou ty lišty z PP, tady jsou z něčeho jinýho. :-/ ). Ale přiznám se, že materiál zadní stěny jsem nezkoumal. :-) Nicméně (vnitřní) rám okna na tý stěně je z laminátu (na tý náhradní ho mám prasklej)...
22:28:23
18.01.2010
Doyle
22:28:06
18.01.2010
Doyle
22:27:49
18.01.2010
Doyle
-> Stepan FUN: dík moc za rady, moc mě to pomůže, já se když tak ještě ozvu až to bude aktuální.Jo a pryskyřici polyesterovou, že jo?Tu samou co na kánoe.

Jinak k tomu křídlu, ono plast by to měl být stejný jako třeba na té výklopné stěne, já mám to křídlo rozdělané, měl jsem ho prasklé a po delším prozkoumávání jsem přišel na to, že je sešroubované.

No a tu kovovou výztuž jsem měl totálně sežranou, tak jsem to musel opravit.
zvětšit laminování - obrázek od Doyle vložen 18.01.2010 22:27:49
19:54:34
18.01.2010
StepaNoFUN
-> Doyle: Stejkance jenom rozbrousit... Ale s těma prasklinama na laku je to horší. :-/ Ono to totiž není jenom na laku, ale i na separační vrstvě laminátu... Takže tam jedině vybrousit po prasklině flefou, nebo stopkovou bruskou až na laminát a pokud ten bude v pořádku, tak jenom vzít několik vláken tkaniny do vzniklýho žlábku vložit a řádně prolejt pryskyřicí. Je tam toho obvykle větší vrstva... Pak vybrousit do roviny a menší dolíčky zakitovat. Ale já osobně na laminátu radši všechno dělám pryskyřicí. Je to horší práce, ale líp to drží...

Tu prasklinu zespod vybrousit ve větší ploše "do ztracena" tak aby u tý praskliny byla co nejtenčí stěna toho původního laminátu. A zespodu podlepit tkaninou. Aby Ti nepotejkala pryskyřice tak je dobrý to zvenčí přelepit hliníkovou samolepící páskou. A po zatvrdnutí udělej zvenku to samý co jsem psal u prasklin v laku...

A na to křídlo... Pokud je po dýlce prasklý (je lepený ze dvou polovin), tak to bude asi trošku problém... Je to nějakej mě naprosto neznámej a ne běžněj plast (na přesný označení bych se musel podívat), kterej sice drží jako prse (používá se prej na průmyslový aplikace), ale čím ho lepit jsem se nedozvěděl. A vařit (prej) nejde... Mě se to kdysi povedlo spelit lepidlem od fy. UNIVERSUM Brno, ale to lepidlo stojí raketu (cca 1000Kč lepidlo, aktivátor dalších 1000Kč). Ale jestli prasklý není, tak jenom zatmelit tmelem na plasty a vybrousit do hladka...
18:23:00
18.01.2010
myschaak AZNP K.Hora
-> Doyle: mi povídej,jsem na tom ještě trochu hůř než ty8
18:07:49
18.01.2010
Doyle
-> Stepan FUN: trošku toho tady využiju a taky se tě zeptám.

Mám funku, to víš, a chci si opravit oba nárazníky a připravit je pod lak.Přední není rozbitý, ale má dost škrábanců a prasklin na laku, trošku i na laminátu a taky jsou vespod dost stékance.Zadní je docela dobrý, ale je prasklý (asi 10cm) pod zadním světlem na rohu.Klidně nafotím pro představu.

Jak mám postupovat při opravě?Mám praskliny nějak naříznout třeba flexou a zalít pryskyřicí nebo radši podlepit z rubu nárazníku?

No a u toho zadního nárazníku je to naštípnuté zhruba 10 cm, to je třeba asi podlepit, ale co s tím spojem, ten je takový roztřepený a mám trošku strach, že se netrefím přesně aby to lícovalo jako doposud.

Ještě mám i to zadní křídlo s brzdovým světlem, ale to už není laminát, ale plast, ten potřebuju zakytovat a pak připravit na lak.
23:55:08
17.01.2010
StepaNoFUN
-> funebrak: Jak píše Bery - není to nic složitýho. Pokud nevíš jak na to, zkus nejbližší vodáckej klub.

Slepit lamináty dohromady z několika kusů jenom chviku trvá, protože třeba u prahů musíš dodržet nějakou rovinu, takže pokud jsou na víc dílů, tak je lepíš postupně. U nárazníku je to podobný... A pak se taky můžeš dostat do situace jako já - tj. nárazník připravenej na lak znova přeřízneš a laminuješ znovu, porotože ve finále zjistíš že je o centimetr užší než má bejt a na auto ho nenapasuješ...

Ale větší problém je opravit ten laminát tak, aby byl pevnej a zárověň pružnej a při sebemenším ťukanci neprasknul znovu... To už chce znát pár fint.

A hlavně musíš počítat s tím, že se budeš asi ta 14 dní drbat, protože když začneš brousit flexou (a bez toho to nejde) něco, co obsahuje skelný vlákna, tak ten prach kterej obsahuje sklo lítá naprosto všude a docela dost štípe... A je to svinstvo, který proleze i lakýrnickou kombinézou a většinou levnejch prachovejch respirátorů... :-/
23:11:56
17.01.2010
Bery
-> funebrak: neni to nic složitýho,zmrvíš první vec,druhá už bude lepší.Poptej se po známých,jestli někdo neumí - nemá zkušenosti s laminováním.Není na to potřeba 5 let studovat,takže..

Spotřebuješ víc laminace,ale až to zas někde rozštípeš,opravíš si to bez problémů sám...nebo to tam už nevrátíš:-)
15:26:13
17.01.2010
funebrak
to bery :

mas SZ

v nejblizsi dobe to nafotim , at se bavime nad skutecnyma vecma ...
17:23:21
16.01.2010
Bery
kolik za to chceš dát?spravovat takovej šrot-aby jsi se nedostal na cenu nového..Na kšeft bych si to nechal zaplatit,protože tohle dělat...hnus..-to je tak ukecat někoho známého,aby ti poradil a pomohl
20:14:39
15.01.2010
strucy
myslím že ta druha možnosť sa ti asi finančne neoplatí a k tej prvej napíš spravu chalanovi s nickom Borin - Král tuzerů je síce z HK
18:50:39
15.01.2010
funebrak
zdravičko , prosim Vas vite nekdo o nekom v okoli prahy kdo opravi trosku rozlamany laminatovy naraznik a prahy ?

pripadne kdo by byl schopny ze starych prahu a narazniku udelat kopie ( udelat si kopita atd. )

dik moc za info
Extreme Tyres