Bouračka- odhad ceny

prohledat
14 příspěvků (zobrazeno 1 až 14) od 22.10.2009 do 22.10.2009, založil/a colaczech
řadit dle data
20:09:51
22.10.2009
1560 - zrušená registrace
-> Pavel P..: Tam je ti víš na co :-)
19:57:23
22.10.2009
Pavel P..
-> Jarda/felda: já ho mám.... doma.3
19:53:53
22.10.2009
Jarda/felda
to je to že ho máš mít 4 na pojištovně ti ho daji
19:38:36
22.10.2009
Pavel P..
-> Jarda/felda: a co mám asi dělat když ho nemám? vycucat z prstu? zastavili tam hned po nehodě neohrožení městští strážci zákona jestli to maj řešit a viník je poslal k šípku že si to sepíšeme a vyřešíme... aby nedostal pokutu smeták jeden.

když jsem těm pomahačo-chráničům řikal aby to sepsali že nemám ten papír, tak mi řekli že když s těm autama pohneme tak už to nemůžou řešit a že škoda neni ani do 20tis, šmejdi líný, asi jim stydnul na služebně oběd tak aby se nezdržovali.
19:31:48
22.10.2009
Jarda/felda
-> Pavel P..: tak to porušuješ předpisy formulář o dopravní nehodě je povinnej
09:49:09
22.10.2009
David.
-> LiMaK - 742 forever: pojistí,mě by to normálně pojistili s tím že by ale hodnota při totálce byla prý tak 15tis. což se mi nevyplatí....
09:13:30
22.10.2009
Pavel P..
-> Jarda/felda: ani to ne.... u mě byla totálka na zdravou zachovalou 130ku 1500-2000 podle tabulek.... jelikož jsem jim poslal doklady od novejch dílů asi na 10-12tis tak mi vypočítali hodnotu vozidla na 6000 a odečetli zbytkovou cenu 1200 takže jsem dostal 4800... a to jsem měl zrušenej předek, novej blatník po laku, novej blinkr, světlo, kapota, chladičovka, nárazník maska.

-> colaczech: rozhodně vezmi tátu a dojeďte za nim, sepište ten papír o nehodě a pak jdi na pojišťovnu, mě když naboural ten debil tak jsem sebou žádnej papír neměl tak jsem si opsal jeho občanku, řidičák, SPZ auta a nakreslil si plánek kde a jak se to stalo.. to všechno jsem poslal na pojišťovnu ať se staraj... budou ještě chtít oskenovanej techničák a jestli máš doma nějaký účty za nový díly a nebo za opravy, tak všechny pohledej, oskenuj a pošli na pojišťovnu aby ti to započetli, počítám že ti budou chtít dát totálku, to u takovejch auta dělaj automaticky... s tim nic nenaděláš, oprava vyjde víc než totálka takže berou vždycky tu nižší částku... jsou to svině.7
07:31:24
22.10.2009
jarda.u1
-> LiMaK - 742 forever: tak to je teda kruta realita co tu pises.Pojistovny jsou svine,hlavne ze kdyz mas platit ty,tak to maj ruku natazenou............8
07:19:22
22.10.2009
Jarda/felda
odhad pojišťováka ? totálka dostaneš 2500,- 8
01:45:01
22.10.2009
LiMaK - 742 forever
pokud bys to resil pres pojistovnu, tak pocitej s krutou realitou toho, že tabulková hodnota skody 120, byt s malym poctem ujetych km, byt v "plné výbavě" byla loni 6000kč.

POKUD by oprava byla drahší než techto 6000, pojistovna ze zákona vypíše totálku. Pokud by proste cena opravy jasne prevysovala hodnotu vozu, pojistovna ze zákona vyplatí JEN hodnotu auta. Ale toto ma samozrejme dalsí háček. od této ceny se dále odpočítavají "použitelné zbytky" - no proste pojistovak, rekne, že je to totálka, jelikož spocita cenu poskozenych dilu, zamortizuje je, dostane se k hodnote 3000kč, pak spocita praci, lak, spasovani a cena opravy bude 7000kč ani nevis jak. takže pojistovak to napise na totalni skodu, ty se tesis na 6000, ALE prijde ti 2500 - 3000kč, jelikož ti od 6000kc totalky odpocitaj pouzitelne dily....tzn motor, prevodovku, dobré dveře....dostanes vpodstate hovno.

todle to je moje lonska skusenost, kdy mi ožralec slisoval auto, zezadu. jen motor me predtim stal 6000kč, karoserii jsem dokladoval, že pred 3 lety byla menena za nahradni kastli s vyrazením prvniho vin čísla, ukazoval jsem doklady na nové veci v hodnote cca 30tisic, ale pojistovak se usmal, rekl mi, že ikdybych mel zlatou metalízu, tak stejne skoncim na totalce 6000kč, protože cena opravy blabla...by převýsila aktuální hodnotu stejného modelu, v konkrétním kraji....

takže pokud ti poradim, skus se s chlapem radeji domluvit, jelikož přes pojistovnu dostanes opravdu hovno....já mel auto slisované po víčko nadrže, prevodovka KO, nosníky ko, blatníky ko, domeček jak drzi zadní péra ko.... no a dostal jsem z pojistovny 4500kč...použitelné zbytky sem mel celej predek auta vcetne dveří :-)

nepoomuze ti ani uzavrit havarijko, zadna pojistovna ti skodu 120 nepojistí, zjistoval jsem si to, a limit je myslim od roku 1990....(možná už to posunulu zase nahoru)...

takže já osobne jsem si svoji nepouzitou, uskladnenou kastli, kterou jsem pred 3 mi léty smontoval, tak jsem ji natáhnul jak se dalo, pospravoval, utopil v tom 10tku a jezdim vesele dal....ale sere me to, bo ja osobne jsem mel mazlika a ted mam bouranou kastli se vsema neduhama...
00:52:53
22.10.2009
haso
-> colaczech: tak mozno to bude solventny clovek, nikdy nevies na koho narazis, respektive kto do teba narazi40 ale tak snad nejsu vsetci take svine ze by to nenahlasili na poistovnu...

ale aspon do buducna treba daco spisat, hocico nejaky papier to staci aspon ze tam boli obaja atd...

inak neviem nic viac poradit, ja som bural jedine vlastne auto a to islo cez havarijne poistenie...
00:43:59
22.10.2009
colaczech
-> haso: jak pisu, byl u toho otec a ten je na taketo veci neznaly a navic salamista, takze vsechny veci okolo aut vyzeru dycky ja.

No bohuzel nic nesepisovali. Taky jsem mu to rikal, ze jestli ten manas bude dost vychcany, tak rekne ze snim nic nemel a nic o tom nevi. Ono je to docela pravdepodobne, pac tam byl s manzelkou a tata sam a o dalsich svedcich nevim.

No ikdyz on si tu micinu taky prej solidne zrusil, blatnik, naraznik, svetlo, mozna chladic, a kdyby mel havarko tak to resit bude.

Kdyby to byl tukanec tak to neresim, ale je toho dost a verim ze se bude kroutit jak had.
00:29:30
22.10.2009
haso
joooj toto je take riesenie nebezpecne...

spisali ste aspon nejaky papier ze ste sa spolu naburali?

pretoze ty mozes prist do poistovne svojej a tvoja poistovna bude od jeho poistovne ziadat uhradu...avsak on na svoju poistovnu nepride to nahlasit a bude tvrdit ze sa s tebou nikdy nezrazil a nikdy ta nevidel a mozu vzniknut zbytocne problemy...8

ja osobne som za to volat policajtov vzdy a hotovo a nemoze sa stat ze by sa nevedelo co robit...
00:02:35
22.10.2009
colaczech
Poteboval bych radu.

Dnes do nasi stodvacitky, naboural jeden manas, nedal nam prednost, vyjizdel z vedlejsi na hlavni a narval to do nas.

Trefil to na zadni ridicove dvere, B sloupek vypada netknute,zadni kolo taky.

Co je na odpis: zadni dvere, zadni blatnik,podblatnik, prah, vyztuha prahu, podelnik prahu vypada cajk.

Bohuzel u toho byl jenom otec a v tom druhem aute ten manas s manzelkou. Ten uznal svoji chybu,domluvili se ze nebudou volat policajty a vymenili si tel. cisla.

Otazka je jak bude lepsi to resit dal? dat to na pojistovnu nebo se snim domluvit na nejake odskodne castce? Kolik tak muzem od pojistovny dostat penez?

Co jsem se dival tak podle www.aci.cz jenom za plechy by to nejnutnejsi vyslo na cca 3400Kc. a to nepocitam nejakou barvu a hlavne praci.Jo jeste dodam ze je to spotrebak, zadna lestenka, sem tam orezle nejaky tukanec.

Myslite si ze je realne mu rict o nejakych 5000?

Nechci ho odrat, ale zaroven nechci abych to sponzoroval ja ze svych zasob,popripade otec ze sve penezenky.

Kdyby se to resilo pres policajty a pojistovnu, tak mu hrozi pokuta, mozna nejake body a snizi mu bonusy.

Mate nekdo s necim takovim skusenosti?
Extreme Tyres