LiMaK - 742 forever 18.07.09 07:13:27 napsal: → Flacek: pokud vyrobce zatonoval ve vyrobe, nesmejí se okna dál tmavit…jakkoli
…tot je ve vyhlášce, vše ostatní co udelá franta na vlastní koleno, to je jeho věc…ale nepocitej se zapisem do TP…to je zajimave, me se nedavno libilo zelene auto se zelenymi skly, ktere byly navic pokovene... jirmasek to tak dela a predpokladam, ze s atestem
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Netonovaná okna š felicia???
prohledat
29 příspěvků (zobrazeno 1 až 29) od 13.07.2009 do 06.07.2011, založil/a VooDoo- Ondris
vytahuju tohle téma se stejným záměrem jako ondra,doporučujete raději nechat si okna natonovat tou vrstvou čehosi jak nabízí např. autoskolo roger nebo folie? (kterejm moc nevěřím) chtěl bych to na feldu někde Brno a okolí díky
folie od 3M
Pánové, vytahuju tohle téma jakou značku fólií na skla byste mi doporučili, jde mi o zvýšení bezpečnosti skla i o snížení teploty v létě. Jo a mělo by to mít atest, popřípadě i nějakou firmu která má dobré výsledky
díky
díky
-> LiMaK - 742 forever: Zatmavení předek 30%, zadek 70%
-> Nwkt: když jsem kdysi zjistoval, tak bylo
ZATMAVENÍ: 75% zadek, 15% predek
PROPUSTNOST svetla: logicky naopak, 25% zadek, a 85% predek
vono uz se to zmenilo?
ZATMAVENÍ: 75% zadek, 15% predek
PROPUSTNOST svetla: logicky naopak, 25% zadek, a 85% predek
vono uz se to zmenilo?
-> LiMaK - 742 forever: 30% předek
-> Flacek: na mereni propustnosti, zvlaste autoskel, existuje dosti presny pristroj.
už jsem videl jednotku dopravni policie, která disponovala merakem svetelnosti, velikosti krabičky cigaret a presne mi vypsala, že me bocni skla jsou zatmavene vsechny na 75%, což je hodnota pripustna pro zadek, a NÉ predek, tam je 15% zatmavení max.
druha vec, na stanici technické kontroly je totot zarizeni celkem bezna vec a pokud se zacnes hadat o cernosti skel, vytahnou ho ze skladu a mas po po cervenem kolečku...kdysi jsem skrabal folie primo v tunelu na stk....neprej si videt usmevy na tvarich ostatnich motoristu, kteri si skodolibe posuskavali neco o tom, že jsem mamlas :-)
už jsem videl jednotku dopravni policie, která disponovala merakem svetelnosti, velikosti krabičky cigaret a presne mi vypsala, že me bocni skla jsou zatmavene vsechny na 75%, což je hodnota pripustna pro zadek, a NÉ predek, tam je 15% zatmavení max.
druha vec, na stanici technické kontroly je totot zarizeni celkem bezna vec a pokud se zacnes hadat o cernosti skel, vytahnou ho ze skladu a mas po po cervenem kolečku...kdysi jsem skrabal folie primo v tunelu na stk....neprej si videt usmevy na tvarich ostatnich motoristu, kteri si skodolibe posuskavali neco o tom, že jsem mamlas :-)
-> VooDoo- Ondris: presne vo tom to je....
vyrobce natonuje treba do modra, dejme tomu o 2%
když koupis folii cernou, 5%, tak vysledek by se nescital, ale musime brat v uvahu jinou barvu folie a tonovani a když zatmavis 2%tonovaní folii s 5%, vysledek se nescita, nebude tedy 7% jak si ostatní myslí...
dalsi podstatnou veci je, ze tonovani je vpodste vrstva kovu natavená na skle, svetlo projde pres sklo, odrazi se od vrstvy kovu, neco jde ven a neco dovnitř --> nejaky presne definovany lom svetelnych paprsků....když mas jeste dalsi folii, která zase neco odrazí a neco pustí dovnitř....spis to pak pripomina dvojitý filtr a povolenej je jen jeden...tmavís už jednou zatmavené...
tonované okno jde zatmavit samozrejme dale, ale nikdy nemuzes predem urcit o kolik a hlavne s jakym vysledkem...nikdy nereknes, co udela lom svetla, nikdy predem nezistis, co to udelá s barvama pruchoziho paprsku....v extremu jde o to, že se podivaj na semafor pres cervene sklicko a pak pred nej dej jeste modré skličko...vysledek pres ty 2 filtry bude uplne jina barva nez semafor vyzařuje....tohle už je ale extrém, co pisu, ale v principu jde o to samé.
je to jak s tahokovem...dejme tomu ze mas mrizku, pod ni das druhou...nikdy se presne netrefis na oka a vysledek je ze to bude husteji dratované....ale jestli 20% nebo 30...tezko rict.
Nekde jsem dokonce cetl, ze folie, jakekoli jsou nelegal, dokonce i s atestem.
atest sice dostanes, jelikož folie splnují predepsané propustnosti svetla, resp. zatmavení, ale v reálu vyrobís z tříštivého, kostičkoveného skla sklo NEtristive, jelikož to folie drzi pokupě, tak jako predni sklo. ZMENIS TIMPADEM CHARAKTER SKLA, ktere melo byt tristive...
nekdo muze manitat, že je to lepsi, že se ti kostky nevysypou do xichtu, ale v praxi se stava(mi se stalo) že cerna folie drzi kostky pokupe a v pripade nehody te to sklo muze celkem seredne podřít....ale to uz je dejme tomu extrem nazyvat vsechny folie že jsou nelegal...
vyrobce natonuje treba do modra, dejme tomu o 2%
když koupis folii cernou, 5%, tak vysledek by se nescital, ale musime brat v uvahu jinou barvu folie a tonovani a když zatmavis 2%tonovaní folii s 5%, vysledek se nescita, nebude tedy 7% jak si ostatní myslí...
dalsi podstatnou veci je, ze tonovani je vpodste vrstva kovu natavená na skle, svetlo projde pres sklo, odrazi se od vrstvy kovu, neco jde ven a neco dovnitř --> nejaky presne definovany lom svetelnych paprsků....když mas jeste dalsi folii, která zase neco odrazí a neco pustí dovnitř....spis to pak pripomina dvojitý filtr a povolenej je jen jeden...tmavís už jednou zatmavené...
tonované okno jde zatmavit samozrejme dale, ale nikdy nemuzes predem urcit o kolik a hlavne s jakym vysledkem...nikdy nereknes, co udela lom svetla, nikdy predem nezistis, co to udelá s barvama pruchoziho paprsku....v extremu jde o to, že se podivaj na semafor pres cervene sklicko a pak pred nej dej jeste modré skličko...vysledek pres ty 2 filtry bude uplne jina barva nez semafor vyzařuje....tohle už je ale extrém, co pisu, ale v principu jde o to samé.
je to jak s tahokovem...dejme tomu ze mas mrizku, pod ni das druhou...nikdy se presne netrefis na oka a vysledek je ze to bude husteji dratované....ale jestli 20% nebo 30...tezko rict.
Nekde jsem dokonce cetl, ze folie, jakekoli jsou nelegal, dokonce i s atestem.
atest sice dostanes, jelikož folie splnují predepsané propustnosti svetla, resp. zatmavení, ale v reálu vyrobís z tříštivého, kostičkoveného skla sklo NEtristive, jelikož to folie drzi pokupě, tak jako predni sklo. ZMENIS TIMPADEM CHARAKTER SKLA, ktere melo byt tristive...
nekdo muze manitat, že je to lepsi, že se ti kostky nevysypou do xichtu, ale v praxi se stava(mi se stalo) že cerna folie drzi kostky pokupe a v pripade nehody te to sklo muze celkem seredne podřít....ale to uz je dejme tomu extrem nazyvat vsechny folie že jsou nelegal...
No ja znam tuto firmu www.autofolie-vinklat.cz/
autofolie.htm a tam nejak nikdy problem nebyl vzdy vystavily atest a jelo se.Pochybuju ze pak nekdo zjisti jak byly puvodne ztmaveny okna.Pokud to clovek na predku neprezene tak bych to nejak nehrotil.Atest daj takze maj smolika.A po pravde kolikrat vas nekde chytnou:)
-> VooDoo- Ondris: Nene
-> M@rtin: na prodej?:-)
Dělali se netónovaný, já je mám ......
-> Mefistofeles147: jak dodržíš zákonou hranici když přetmavíš už jednou zatmavený okno...jestli je to možný tak se omlouvám ale přijde mi to jako kravina
-> VooDoo- Ondris: A proč to jako není bezpečné to mi vysvětli. Když dodržím zákonné lhůty na zatmavení tak to může být každému u prdele. Vzadu bych si klidně mohl prdnout plech tam je to přece možné zatmavit úplně ne? Já bych spíš řekl že jen u nás je taková buzerace
-> Mefistofeles147: kravina to neni, chce to koukat z druhýho úhlu pohledu vůči bezpečnosti, mě řekli že klidně mi ty folie nalepí na tonovaný origo okno ale že to bude bez atestu a budu mít problémy když pojedu do zahraničí a nebo s policajtama ale ty tomu hovno rozumí stejně si myslim. Když se ale stane nějaká bouračka tak hned jdou po foliích prej tak pak by to byl průser a vše by šlo na tvou stranu
Taky jsem o tom už cosi četl, ale je to pěkná kravina si kvůli tomu nemůžu zatmavit okna na svojí popelnici protože se na něj nikdy nedělali čirá okna
-> Flacek: když sem si byl ty folie objednávat tak mi otom řikaly že mi to sice nalepí ale nebude to mít atest, tak proto shánim čirá okna. A u nový aut je mi to jedno

-> Flacek: pokud vyrobce zatonoval ve vyrobe, nesmejí se okna dál tmavit...jakkoli
...tot je ve vyhlášce, vše ostatní co udelá franta na vlastní koleno, to je jeho věc....ale nepocitej se zapisem do TP...
...tot je ve vyhlášce, vše ostatní co udelá franta na vlastní koleno, to je jeho věc....ale nepocitej se zapisem do TP...
sep 13.07.09 12:00:40 napsal:
→ VooDoo- Ondris: :jak u nové tváře nevím,ale stará
tvář pokud to bylo LX tak měla netónovaná okna normálně.
Mam LX 12/96 a tonované je má.A jsou to origo krom teda jednoho.
-> VooDoo- Ondris: To mi chces rict ze pokud mas tonovane okna tak ti na to nedaj folie s atestem? Jak to pak teda resi co maj novejsi auta.Pochybuju ze shani netonovani okna:)
→ VooDoo- Ondris: :jak u nové tváře nevím,ale stará
tvář pokud to bylo LX tak měla netónovaná okna normálně.
Mam LX 12/96 a tonované je má.A jsou to origo krom teda jednoho.
-> VooDoo- Ondris: To mi chces rict ze pokud mas tonovane okna tak ti na to nedaj folie s atestem? Jak to pak teda resi co maj novejsi auta.Pochybuju ze shani netonovani okna:)
-> VooDoo- Ondris: pač jsme jednu měli vyřazenou, byla ta 99 combi, bez ničeho, čirý skla, žádná výbava ani centrál
matka má 99ku a taky nemá tón okna....
mel jsem 50kW mpi LXi 11/97 a tonovana nemela...
všem děkuji za info
Ano existuji a je jich fura.
-> VooDoo- Ondris: :jak u nové tváře nevím,ale stará tvář pokud to bylo LX tak měla netónovaná okna normálně.
-> spartra: z čeho usuzuješ? jako že ty fély byly nějaký mrtvice uplný serie?
-> VooDoo- Ondris: určitě je měli policejní, klasicky čirý .
nevíte jestli vyráběli na š felicia skla která nejsou tonovaná? potřeboval bych taková kvuli homologaci když si budu nechávat lepit folie. Napadlo mě ty jedny z prvních který začli vyrábět hned po favoritech že by mohli mít netonovaný skla. Děkuju za rady