skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vyklapeci zadni okna Garde/rapid
-> Sita: Buď, anebo je to na hulváta natlačený přez to normální zvenku. 

-> Tom Troll 03.06.25 20:35:25: jasny no, docela by me zajimalo jak to tehdy meli udelany, treba se vrobilo i par tvarovanych sad toho tesneni...
-> Sita: To je šikovný, ale bojim se že u kupé, co má ten zadní roh velmi ostrej, vy takovej rádius vypadal jen trošku divně. 

dolni okno napevno, horni vyklapeci, vodici plech na tesneni ve stejny pozici 

-> Tom Troll 03.06.25 16:42:00: ja bych tam dal tesneni z metraze z vyklapeciho okna ze zetora... tipnul bych si ze to bude stejny... jednu kabinu jsem na vyklopny okna predelaval, akorat v rozich se musely dovarit radiusy aby to tesneni nebylo zlomeny.
-> isti 03.06.25 18:05:30: tuším že zde byl "Zdenda dmx" žlutý rapid a ten je měl. Viděl jsem je před deseti lety na Pohofestu.
Deravé sklá,už to niekto videl z vás naživo na aute?
-> Tom Troll: tak ono to tesnenie ma byt hlavne ine. Zial ani katalog dielov pri tych polozkach okrem nazvu nema nic ine
-> Bukaj: Asi bych klidně zkusil, ale furt nechápu jak má s těmito okny fungovat těsnění. 

-> Nwkt 03.06.25 14:56:29: Jsi druhý v pořadí, Syslík byl rychlejší...
...ale máš kliku, mám dva páry
Něco zajímavého na MB nebo 130 na výměnu by nebylo?
...ale máš kliku, mám dva páry

Něco zajímavého na MB nebo 130 na výměnu by nebylo?
-> Tomaso435 03.06.25 11:06:49: Ne, v Bakově jsem se tedy cestou do Jablonce (tam jsem jel pro něco jiného) taky stavil, ale tam už nic moc zajímavého na 742 nemají. Budou končit a doprodávají zbytky se slevou 20%...
Mají tam ale třeba cca 100 párů vnitřních výztuh B sloupku na Favorita, nějaký kusy podlahy, pravý přední podběh na Feldu, hromady hřebenů a i nějaké obaly řízení na Fa/Fel,...
...a spousty dalších věcí, jejichž využití je v dnešní době diskutabilní, v množství větším, než malém...

Mají tam ale třeba cca 100 párů vnitřních výztuh B sloupku na Favorita, nějaký kusy podlahy, pravý přední podběh na Feldu, hromady hřebenů a i nějaké obaly řízení na Fa/Fel,...
...a spousty dalších věcí, jejichž využití je v dnešní době diskutabilní, v množství větším, než malém...

-> Bukaj: beru. co za ně?
-> Bukaj 03.06.25 10:41:34: To je ten Bakov ?
-> Bukaj: ach so, ono je hore nohami 

-> darklord: Je to částečně optický klam, způsobený tvarem vnějšího obrysu skla (a taky, že je opačně - spodní stranou nahoru) a částečně realita - skla jsou mírně vypouklá, tvarově přizpůsobená liniím karoserie - je tedy levé a pravé sklo...
-> Bukaj: ta druha fotka je daky opticky klam? Lebo to okno vypada byt zohnute 

-> Z.Korky: Nebo řezat vodním paprskem?

Pokud by stačilo manuální vyklápění,tak z čehokoli.Už je pozdě,ale v létě šel do šrotu Fiat uno 3 dvéř a manuál měl taky.Vrtat asi nejdou,ale co takhle pomálu probrousit?A použít asi i gumu z dárce ale nějako ji slepit aby neteklo okolo.
-> J3STER: jj..ale pšššš ..chi chi

-> ondie: Vyklápěčku třeba z Megana coupé.

-> J3STER: do origo tvrzenýho skla to nikdy nevyvrtáš,a hlavně to sklo bude prostě vždycky malý..origo sklo je prostě nesmysl...vůbec bych neměl tlak a kdybych tohle hodně chtěl,šel bych do Makrolonu...jen teda vymyslet panty a vyklápěčku,nejlíp elektrickou :-)
-> Syny: má pravdu ten chlapec

-> J3STER: Těch náhradních skel tu mam 3 sady 

-> Nwkt: Přiměřoval jsem moje náhradní sklo na auto, a kolem dokola je minimálně fuk 5mm. Takže kdyby šikovný sklenář vyvrtal ty díry máš vystaráno. Pak už jenom panty a těsnění. Možná by stačilo ty panty na sklo nalepit a nemuselo by se vůbec vrtat.

-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí), J3STER: Ted jsem si to pořádně prohlíd, a je to fakt kravina no 

Nechci rejt, ale kdyby ste si poridili sedana, tak si okynko vzadu i stahnete
(pokud teda nebudete mit tu social verzi)

-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): Nevím proč se nad tím oknem z erka pozastavuješ. Je to hovadina. Prostě Davida29 virtuálně mlaskni po šišce starým rohlíkem a je to. 

-> David29: tuziiing... ale to by si asi musel navarit kus B stlpika z erky, mozno aj cely ram okna.....
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): To jo, ale v době svářeček nevidim problém...
-> David29: pozri sa na erku ako to ma spravene, aky ma tvar skla a porovnaj s rapidom
Volové
Proč by to nemělo jít?

Proč by to nemělo jít?
těsnění by se dalo použít původní, akorát by se odřízla vrchní část, která brání vyklápění. Okno by se nechalo udělat z makrolonu o něco menší aby tam byla vůle, vyvrtat díry, sehnat panty a vyklápítko a je to. vyklápěcí okna měli i renaulti R5, nebo pažouti by taky mohli mít, jenom zjistit který auto to bylo.
J3STER 10.05.09 14:45:09 napsal:
→ David29: Jo, a zašprajcovat to rohlíkem co?

→ David29: Jo, a zašprajcovat to rohlíkem co?

-> petr s: To by se musely ty skla nechat udělat nové. Když jsem byl loni na přepisu auta mluvil jsem tam s jedním borcem který by prý dokázal nechat udělat takové malé autoskla. Bylo by to přes jeho známého co dělá boční skla do autobusů a podobně. Ale mám spíš pocit že jenom jen tak kecal.

-> David29: Jo, a zašprajcovat to rohlíkem co?

-> David29:

No a co tam naimpletovat okna z Erka?
-> Nwkt: Nejde to ze serie je celé okno asi o 1,5 cm menší
-> petr s: Ještě to k tomu, takže ze série to udělat nepude
-> Nwkt: Ty okna jsou menší aby šli zavírat
J3STER 10.05.09 09:11:29 napsal:
nechat vyřezat díry do sklaV tom bych právě viděl problém
nechat vyřezat díry do sklaV tom bych právě viděl problém
Takové vyklápěcí okno jsem viděl na trabošovi. Vzít panty, nechat vyřezat díry do skla nebo udělat sklo z makrolonu, a nakonec těsnění které bude asi problém sehnat.

-> petr s: Jo jasně, ale já o to psal NWKT - ať je udělá až to bude mít doma rozebrané a pak to bude skládat.
Na fotky zapomente ty nebudou určitě
Tak to je pekny, podle me to bude jako to ma kamos na 1203 tedy TAZ 1,9D, jestli je to okno stejne veliky tak by se to dalo udelat.
Primlovam se jeste jednou taky o fota, hlavne jak je to chyceny do kastle, profil tesneni a pripadne rozmery. Moc diky, to je jedna z veci co na eRku zavidim.
Primlovam se jeste jednou taky o fota, hlavne jak je to chyceny do kastle, profil tesneni a pripadne rozmery. Moc diky, to je jedna z veci co na eRku zavidim.

-> Nwkt: Tak nakonec že by se našli? Tak držím palec a dej pak nějaké fotky jak to vypadá celé rozbrané, při montáži a po montáži díkes.