skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
dveře favorit nejdou otevřít
-> minno: dík alespon něco jako tahal jsem za to jako svině ale poklepám to namažu to a snad to otevřu pokud ne našroubuju zpátky tapec a dveře budou prostě zavřený ten rok co to má ještě technickou to nějak vydržím
fávo má nehorázne debilne vymyslené mechanizmy zamykania dverí, takže sa veľmi ľahko hlavne pri vybehanej zámke môže stať, že tie dvere proste nejde otvoriť a pritom tiahla sú v poriadku, takže nepomáha ani ručné ťahanie za tiahla z pod odkrytých tapecov. So zadným mechanizmom skúsenosť nemám, ale s predným, kde je aj zámka na kľúč, áno. Stalo sa to nedávno aj kolegyni na jej Fa. Už si s tým nevedela rady, a v servise jej chceli rozmlátiť celé dvere, lebo s tým tiež nevedeli pohnúť
Nakoniec som sa toho ujal ja
Jedným z problémov bola povolená časť mechanizmu, ktorá je pripevnená z bočnej časti dverí medzi dverami a stĺpikom. Druhým problémom bol už vybehaný a suchý nenamazaný mechanizmus, ktorý sa proste sekol. Pomohlo pobúchavanie po zámke z vnútra dverí a trhanie s celými dvermi. Nakoniec to povolilo a dvere som otvoril bez poškodenia. Taktiež skús trochu silnejšie dohora zatiahnúť za tú vonkajšiu kľuku. Keď je to vybehané, je tam vôľa a treba tú kľučku \"podvihnúť\" dosť silno.

Nakoniec som sa toho ujal ja

další rady???
-> OndraKrupi: no to je mi jasný ale nejsem u auta takže tohle fakt nevím můžu ji odjistit když jsou dveře zavřeny?
-> vaclav785: pojistka je zamknutá když je dole, v horní poloze je odemklá
mohu tu pojisku otevřít když mám zavřený dveře?
-> Bobesh: ano zámek se tváří odjištěný ale ta pojistka to nevím
-> Tomaso435: no ty si ale šikovný:-D
to bude asi rozbytý
no zkusil bych ze vnitřku pod tapecem vycvaknout pojistku a sikovkama trhnout za ten mechanizmus,,, mělo by to jít,,, já to loni urval taky,,, a schodou náhold sem tu pojistku měl taky zamklou

no zkusil bych ze vnitřku pod tapecem vycvaknout pojistku a sikovkama trhnout za ten mechanizmus,,, mělo by to jít,,, já to loni urval taky,,, a schodou náhold sem tu pojistku měl taky zamklou
-> vaclav785: A zámek je odjištěnej?
-> Bobesh: pod tapec jsem se dostal plastový kloubek prasklý není skoušel jsem to otevřít rukou přímo na mechanismu nešlo to
-> vaclav785: Mohlo dojít k tomu,že jsi při zamrznutí přetrhl plastový kloubek na táhle "venk. klika-mechanizmus",t
ím pádem nejde zvenku. Pak máš buď chybně přestavené táhlo zajištění dveří zevnitř nebo zařazenou dětskou pojistku,tím pádem to nejde ani zevnitř. Musíš se dostat pod tapecírung a ručně se pokusit mechanismu domluvit.
mám problém zamrzly mi zadní dveře u favorita cca před dvěma týdny, (tedy mechanismus) když jsem se je pokoušel otevřít a utrhl jsem ten špunt, neřešil jsem to, počkal jsem až bude teplo, našrouboval jsem nový špunt vytáhl jsem ho nahoru (poloha otevřeno), ale dveře jsem neotevřel ani zevnitř ani zvenku, vše se zdá funkční, ale nejde to otevřít ani silou a ted otázka jak ty dveře mám otevřít, tak abych je nezničil pokud zničím zámek tak to mi vydit nebude