Tuner#2 27.07.10 18:02:48 napsal: → Crestik 27.07.10 17:52:50: Na mě volají Honzo… ke zbytku raději no cement.
opět došly argumenty, nebo děláš beton?
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Jakou motorizaci Fabia?
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
Ticho bude
Zastavil:Nwkt
-> MATTESS:
Jojo...
-> Tuner#2: A kdyz u toho nejsi, mluvime o Tobe jako o Honzovi nebo Tunerovi_zahradka_dva

-> Tuner#2: A kdyz u toho nejsi, mluvime o Tobe jako o Honzovi nebo Tunerovi_zahradka_dva

-> Crestik: já a kolega Matthes si na tom dost zakládáme, tak to laskavě toleruj. Pak snadno dojde k záměně. Snad jsi přiměřeně inteligentní, abys to pochopil
-> Crestik 27.07.10 17:52:50: Na mě volají Honzo... ke zbytku raději no cement.
MATTESS 26.07.10 21:05:12 napsal: → Crestik: poznal? Tak pokud to bylo o mě, nebuď líný a nekomol můj nick! Díkynedělej naoko uraženého, vypadá to trapně...o nic nejde...
Tuner#2 26.07.10 21:33:42 napsal: → MATTESS: NJ Krestík ten už jiný nebude… Jinak souhlas a že těch lidí je…tohle vrácení nicku je hodně pod tvojí úroveň. Btw, takhle na mě v reálném životě volaj...jak volaj na tebe? "tunerečíslodva" ;?
K oboum: ke zkomoleninám nicku dochází tady denně, ale momentálně se to nehodí do krámu, tak chápu, že je třeba výchovně zasáhnout. Viz T2, Slyny, Nfkgt, Tomas (2x T), atd...děkujeme, že si z toho nedělaj takovou hlavu
Tuner#2 26.07.10 21:33:42 napsal: → MATTESS: NJ Krestík ten už jiný nebude… Jinak souhlas a že těch lidí je…tohle vrácení nicku je hodně pod tvojí úroveň. Btw, takhle na mě v reálném životě volaj...jak volaj na tebe? "tunerečíslodva" ;?

K oboum: ke zkomoleninám nicku dochází tady denně, ale momentálně se to nehodí do krámu, tak chápu, že je třeba výchovně zasáhnout. Viz T2, Slyny, Nfkgt, Tomas (2x T), atd...děkujeme, že si z toho nedělaj takovou hlavu
-> filcek: Stihač 66 kW TDi z let co dáváš měl klasickej setrvák.
Na orientační ceny dílů : www.autokelly.cz
Na orientační ceny dílů : www.autokelly.cz
-> filcek: Všechny novější by měli mít, ale od kdy dávali netušim
-> Nwkt: tu spojku s dvouhmotnostním setrvákem mají všechny naftový turbomotry?
-> filcek: Když to budu brát podle Toleda tak rozvody tak 5-7 tis., spojka dvouhmota kolem 15 000 ...
-> Nwkt: R.v. 99-02
-> petr s: dík

-> Nwkt: 1.9 Tdi
-> filcek: Jakou oktávku myslíš?
-> MATTESS: NJ Krestík ten už jiný nebude... Jinak souhlas a že těch lidí je...
-> filcek: www.skoda-auto.cz/CZE/...
/techdata_64.aspx
-> Crestik: poznal? Tak pokud to bylo o mě, nebuď líný a nekomol můj nick! Díky
klid v soudní síní kvůli tomuhle jsem to nazaložil
radši mi řekněte kolik se dá tahat za oktou 1.9 bržděných kg a jaké jsou ceny dílů rozvody , spojka atd. rozmýšlím se mezi fabii a oktou ale když jmě napadlo že za oktou bych mohl tahat podvál možná (pokud mi řeknete kolik se za ní může tahat) aby jsme nemuseli řešit rám u stovky

-> MATTESS: poznat ses poznal, účel to splnilo a já ušetřil 2 písmenka 

tak bych se pak nesmal autum jako Dacie - ta splnuje pozadavky nekterych drsnosrtych ridicu bezezbytku 

-> Crestik: takže dle Tebe taky každý chce auto v plnej? Věř, že nechce a o tom mluvíme. Každýmu stačí u auta jiná úroveň. Nikdo nezatracuje pohodlí a všechny ty dnešní vymoženosti
A jedna poznámka: Mates tu nic nepsal
A jedna poznámka: Mates tu nic nepsal

-> Tuner#2: Jenom 2 roky jsem dělal v peugeotu
-> petr s 26.07.10 17:15:26:
a i repliky vyjde 12tKč jeden...

-> Crestik: Rozdíl je jestli to je origo díl pak je za 80 repliky a náhražky stojí samozřejmě méně
Tuner#2 26.07.10 13:03:55 napsal: → Jirik_Tuňák: Stejně tak jako by s Tebou souhlasilo víc lidí, že LCD je lepší než plazma byť opak je pravdou i přesto, že LCDéček se prodá nespočetně víc. Opradu raději bez komentáře, vím co si švagr užil jen s elektikou na Xaře…jenže tady to není o seroucí se elektrice...je to o tom, co tu napsal Jiřík, že doba jde dopředu a lidi chcou výbavu, protože je to víc pohodlí. Ty si taky nepostavíš barák s externí kadibudkou, nebo je tu někdo, kdo místo prupisek používá bombičkové nebo plnící pero? Auto bez výbavy není neprodejné, je ale bohužel podstatně hůře prodejné a ještě za nižší cenu. Je to prostě začátek nového standartu, a někteří tu patří do hudrující skupiny, která to stejně dříve nebo později bude muset příjmout, nebo budou ze sebe dělat kokoty a na protest budou co já vím, bydlet na stromech.Stejně tak lidi nadávali před 100 lety na elektřinu, že jsou do ďáblovy blesky. Používáš blinkry? Proč, mávej praporkem.Mates si tu utahuje z hlášky na tipcars a pak soukmenovec vytáhne naprosto zcestnou hlášku, že automechanik si koupil auto bez výbavy, bo se mu na předchozím kazila elektrika...jestli tohle má nějakou spojitost, tak sežeru klávesnici.
Jinak Jiřík paušalizuje auta výbavy uplně stejně, jako ty, nebo ostatní uživatelé výrobky/elektroniku bez/s nějakou funkcí, takže taky nula k nule.
Dále dle mě moc lidí tu nemá absolutně přehled, kolik stojí vstřiky na vznětové motory, zvláště pokud nahodí rozptyl 50-80tis.
No a o urban-legend, že klima v autě na krátké vzdálenosti = hazard se zdravím. Asi bych už měl být dávno pod drnem, když v létě zapínám klimu i na kilometr, bo se jaxi nechcu péct v 50C, které prospívají zdraví
Jinak Jiřík paušalizuje auta výbavy uplně stejně, jako ty, nebo ostatní uživatelé výrobky/elektroniku bez/s nějakou funkcí, takže taky nula k nule.
Dále dle mě moc lidí tu nemá absolutně přehled, kolik stojí vstřiky na vznětové motory, zvláště pokud nahodí rozptyl 50-80tis.
No a o urban-legend, že klima v autě na krátké vzdálenosti = hazard se zdravím. Asi bych už měl být dávno pod drnem, když v létě zapínám klimu i na kilometr, bo se jaxi nechcu péct v 50C, které prospívají zdraví
-> Jirik_Tuňák: Stejně tak jako by s Tebou souhlasilo víc lidí, že LCD je lepší než plazma byť opak je pravdou i přesto, že LCDéček se prodá nespočetně víc. Opradu raději bez komentáře, vím co si švagr užil jen s elektikou na Xaře...
-> Jirik_Tuňák: ještě ses jich měl zeptat, jestli taky mají nějaký svůj vlastní názor
-> Tuner#2: Jak vidíš, tak se mnou souhlasilo více lidí. To jenom ty máš porád klapky před očima.
-> Jirik_Tuňák 24.07.10 15:58:12: To nemá cenu se o tom s Tebou bavit. Švagr se v autech pohybuje podstatně víc než my dva a taky si přivezl Áčko v základu bez elektroniky a moc dobře po Xaře ví proč...
BTW Běžně si stojíme s MATTESSem za zády.
BTW Běžně si stojíme s MATTESSem za zády.
-> filcek: Fabia tdi bržděná tuna.
dík a kolik se smí tahat kg bržděných za oktávou 1.9 a fabií 1,9?
-> filcek: s 74kw má kamarád kombinovanou 7,2 (combi)
-> filcek: kolem 8 , 9 říkal kolega . . .
a jentak se zeptám máte někdo zkušenosti s oktávou 1.6 jaká je tam spotřeba?
-> Jirik_Tuňák 15:58:12 24.07.201: howg. abs. souhlas.
-> Jirik_Tuňák: teď jsi to trefil, stál vedle a diktoval mi, co mam psát 
A co píší na Tipcars je svatý? Neber to vážně. Pořád je skupina uživatelů, co netouží po tom mít auto nacpaný elektromotůrkama, senzorama a podobnýma vymoženostma.
A pojízdě s P5008 jsem se docela orosil při představě, že ty elektronický věcičky jednou začnou zlobit
PS: ani nevím kde Honza momentálně je

A co píší na Tipcars je svatý? Neber to vážně. Pořád je skupina uživatelů, co netouží po tom mít auto nacpaný elektromotůrkama, senzorama a podobnýma vymoženostma.
A pojízdě s P5008 jsem se docela orosil při představě, že ty elektronický věcičky jednou začnou zlobit
PS: ani nevím kde Honza momentálně je
-> MATTESS: Máš taky nějakej vlastní názor a nebo se s Jendou jen bráníte do krve bez ohledu na cokoliv ? Někdy to působí až legračně.
-> Tuner#2: Není to kravina blábolo a paušálně jsem nic neodsoudil. Dnes už má nějakou základní komfortní výbavu téměř každé auto a na věci jako servo, abg, el. okna si zvykla hodně rychle i Karolína u svého. Klimu sice nemá, ale protože jí vadí otevřené okénko u řidiče, tak si jej stáhne naproti u spolujezdce + si vyklopí zadní výklopná (3d). Dobré je to v tom, že se nemusí jak bukvice natahovat ke švihadlu u spolujezdce a když fouká, tak si okna stisknutím zavře a nemusí se rozptylovat točením a nebo zastavovat a vytahovat okno u spolujezdce. Tak to prostě je. Kdyby jsi měl odporovat všemu technickému pokroku v oblasti automobilismu, tak promítnuto na tvoje domácí hi-fi, bys měl dodneška doma skříňovej gramofon v lakovaným dřevě o váze 120 kg i se skříní a přehrával si Hurvínka nebo Yvettu Simonovou s Chladilem.
Proč máš doma el. výbavu, když stačí radio od Vietnamce, taky jsou lidi, co to nepotřebují a taky ti neříkají, abys to prodal, stejně jako to netvrdím já.
I na tipcars v poradně ti to potvrdí, že ojetá Škoda Fabia s výbavou 0,0 se obtížně následně prodává, zvláště v záplavě konkurenčních vozidel, která nabízejí solidní výbavu už od druhé poloviny devadesátých let.
Proč máš doma el. výbavu, když stačí radio od Vietnamce, taky jsou lidi, co to nepotřebují a taky ti neříkají, abys to prodal, stejně jako to netvrdím já.
I na tipcars v poradně ti to potvrdí, že ojetá Škoda Fabia s výbavou 0,0 se obtížně následně prodává, zvláště v záplavě konkurenčních vozidel, která nabízejí solidní výbavu už od druhé poloviny devadesátých let.
-> VeTeV 20.07.10 13:17:29: Však já to paušálně neodsoudil, paušálmě tady odsoudil Jiřík ty auta co to nemají, že budou neprodejné a to je největší kravina co jsem slyšel. Je teda pravda, že lidi jsou čím dál tím větší ofce a pohodlný, že zakrní natolik, když bude problém ochablým svalstvem zatočit švihadlem aby vyvětral, ale na druhou stranu pak tu jsou tací co jim to prostě problém nedělá a jezdí krátké trasy a žijou v klidu bez toho. Když jsem byl nedávno C-Maxem v Brně, tak jsme jen nastartovali, nechali vyfunět auto na 1min. zavřené, pak teprve nastoupili a klimu až do Brna vypnuli. Já ani Máša to prostě nemáme rádi.
-> MATTESS: ona stejně nějak záhadně nejde - včera jsem byl pro auto u klempíře a klima neklimuje 

-> VeTeV: abys ty vidle neměl v klimě

-> MATTESS: no jo vidlákům stačí traktor s otevřenou kabinou 
ale shrnul bych to, že odsoudit pušálně není dobré a když to člověk využívá s rozumem, tak to mnohdy ocení velice :-) prostě jak si na to jednou zvykneš, těžko se odvyká

ale shrnul bych to, že odsoudit pušálně není dobré a když to člověk využívá s rozumem, tak to mnohdy ocení velice :-) prostě jak si na to jednou zvykneš, těžko se odvyká
-> Syny: nejezdím do Plzně
A když, tak do centra hooodně málo

Ja jezdim s klimu taky furt... Taky sem rikal, ze bych se bez ni obesel. Urcite i obesel, ale kdyz ji tam mam, tak sem za ni docela rad... I na 10km je dobra. Kdyz si na sebe nepustis ledovej vzduch, tak to je bez problemu. A nevim jak ostatnim, ale kdyz ji zapnu, tak behem 30ti vterin uz chladi... Ale nesmi se to prehanet no, parkrat sem ji pustil na plno a ted sem to pekne odmarodil :)
A nevim jak vy, ale v Plzni stojim v kolone skoro furt...
A nevim jak vy, ale v Plzni stojim v kolone skoro furt...
-> VeTeV: takoví uživatelé nejezdí autem do teplých krajin
Za 9 let, co jezdím denně do práce autem jsem nikdy nikde nestál. Ale i to se změní, bude se dělat u nás nová silnice. Ještě je možnost jet jinudy. A třeba toto je např. u táty velmi málopravděpobné, když za rok najede 2t km
Je to dobrá věc, to nepopírám, sem tam by se šikla. Jen se musí používat s rozumem

Je to dobrá věc, to nepopírám, sem tam by se šikla. Jen se musí používat s rozumem
-> Tuner#2: stačí ject na dovolenou někam na 14 dní do teplých krajin a docela to oceníš - mám problém jako Tomáš a po 20 minutách jsem jak vodník Česílko a mohl bych se převlíkat... a moc mě nebaví být přilepený zádama k sedačce 
-> MATTESS: no ono při těch každoročních harakiri na silnicích, kdy nevíš dne anio minuty, kdy někomu rupne v kedlubně a začně někde frézovat a kopat, je to opravdu nutnost - jsem už zažil, že jsem vyjel kus za Bene v pohodě a po dvou hodinách při návratu zpět kolona jak kráva, neboť mezitím tam vrhla správa silnic - a bylo to třeba 15km daleko :-))

-> MATTESS: no ono při těch každoročních harakiri na silnicích, kdy nevíš dne anio minuty, kdy někomu rupne v kedlubně a začně někde frézovat a kopat, je to opravdu nutnost - jsem už zažil, že jsem vyjel kus za Bene v pohodě a po dvou hodinách při návratu zpět kolona jak kráva, neboť mezitím tam vrhla správa silnic - a bylo to třeba 15km daleko :-))
-> Tuner#2: Když teď jezdim z Plzně z práce domů, klimu zapnu krátce a intenzivně. Když se začne víc ochlazovat, vypnu ji a pak už větram víceméně jen okýnkama. Čili na vyhnání přehřátého vzduchu to jde bez potíží i při krátkých vzdálenostech
-> Tuner#2: Já jí mam teď puštěnou pořád, už jenom proto že jakmile je na 27°C tak se potim jak prase
-> MATTESS 20.07.10 12:14:25: Přesně a já taky ne. Ono ject 15km a zapínat klimu je blbost. Pokud bdu v autě "bydlet" a jezdit služebky nad 100km tak ano, tam to význam má.
-> Nwkt: věřím tomu, že náš táta by jí ani nezapnul 

-> MATTESS: Jakmile si zvykneš už bys auto bez klimy nechtěl
Přispívání do tohoto tématu bylo zastaveno. Důvod:
Ticho bude
Zastavil:Nwkt