-> BooCheer: Pokud se bavíme o klasickým 742 koberci (ať už verze do modelu 85, nebo ta novější), tak doporučuji jakýkoli běžný prací prášek, rozpustit v kýblu s horkou vodoua koberce do toho namočit (nebo nanést roztok na koberce třeba ve vaně). pár desítek minut louhování, můžeš tomu pomoci kartáčkem...
...nakonec opláchnout sprchou, dokud z toho teče špína...
Pračku nedoporučuju, koberce se v ní různě polámou (hlavně ta spodní vxztužovací hmota) a pak top blbě vypadá a může se drolit (záleží na verzi koberce).
Pokud jde o koberce starší (1000MB De Luxe, 100/110L...) pak nenamáčet celé, nebo jen velmi krátce - mohou se rozpadnout ...
A Jestli máš černý koberec, který by měl být šedý, může to být buď jiná varianta koberce, nebo například slunkem vypálený - šedá vlákna se rozpadnou, černá zůstanou - (platí jen pro škodovácké koberce). Většinou se stává opak - černý koberec se časem (vlivem prachu a jiné špíny) stává šedým.
Jen když jsou na koberci vylité různé provozní kapaliny, tak tmavne (oleje, brzdovka...)
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vyčištění koberce
23:02:18
27.11.2013
27.11.2013
Bukaj
19:39:54
27.11.2013
27.11.2013
haso
wapka a ides...v robote mame sice nejaky specialny pripravok na tepovanie, ale najviac roboty na tom aj tak spravi wapka...
19:35:04
27.11.2013
27.11.2013
Hurdis
-> BooCheer: Rozebrat z auta, nahrubo vyčistit horkou sprchou a pak 2x vyprat v pračce. Do coupé mám takhle tři sady jako nové.
Na sedačky, resp. zadní koženkové části perfektně funguje Vanish - nějaký ten univerzální přípravek, jak v reklamě bělí ty smradlavé tenisky - fakt to jde.
Na textilní část sedaček už je lepší technologie mokrého vysávání, ručně je to pruda.
Na sedačky, resp. zadní koženkové části perfektně funguje Vanish - nějaký ten univerzální přípravek, jak v reklamě bělí ty smradlavé tenisky - fakt to jde.
Na textilní část sedaček už je lepší technologie mokrého vysávání, ručně je to pruda.
18:08:00
27.11.2013
27.11.2013
Kuladmin
Docela dobrej je i vanish na koberce a kdyz to nevyuzijes na tenhle koberec tak vycistis ty doma
17:46:52
27.11.2013
27.11.2013
StepaNoFUN
Na koberec nevím, ale sedačky a zbytek čalounění jsem čistil tímhle. autokosmetika.heureka.cz/
sonax-cistic-interieru A opravdu to fungovalo.
Nicméně pokud máš koberec vyndanej z auta, nechal bych ho vyčistit strojně. Případně to vyčistit tak, jak jsem čistil koberce a tapecy z formana. :-D Rozložit na zem a vzít to na prasáka WAPkou. :-) Pak jenom přehodit přes nějaký bidlo či něco podobnýho a na vejšku z toho vypláchnout zbytky bordelu.
Nicméně pokud máš koberec vyndanej z auta, nechal bych ho vyčistit strojně. Případně to vyčistit tak, jak jsem čistil koberce a tapecy z formana. :-D Rozložit na zem a vzít to na prasáka WAPkou. :-) Pak jenom přehodit přes nějaký bidlo či něco podobnýho a na vejšku z toho vypláchnout zbytky bordelu.
17:10:28
27.11.2013
27.11.2013
BooCheer
Zdravím! chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti s čistícíma prostředkama na autokoberce. Sehnal jsem krásný koberec do mé škodovky. Krásný v tom smyslu že neni nikde ani mírně poškozen. Ale je v něm zašlapaná 20 letá špína takže místo toho aby byl světle šedý je téměř černý. Který čistící prostředek je na tyhle věci ideální? Je toho moc druhů a já se v tom nevyznám a než abych kupoval jeden za druhým a zkoušel je,tak se radši zeptám na osvědčený způsob jakým koberec dostanu co nejvíce do podoby nového. Díky moc