skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
etka rychlo pomoc
má tady někdo přístup k etce?? potřeboval bych něco zjistit.. pokud by se někdo našel, napište mi prosím do zpráv, budu vám moc vděčný.. předem díky
-> suri: chtel za nej 1500,- kc
Máte někdo nainstalovanou ELSUWIN na Seat?
-> jarda.u1: a koľko zaň chce ? niektoré veľmi zničené káble by sa dali vypinovať a vymeniť , ale to zase také zničené nebude
-> suri: o.k.Udelam to tak jak rikas.Ted jsem se byl podivat u znameho na svazek,ale byl na 2 lambdasondy a nemel predni mlhovky,jinak byl krasnej netknutej.Ja se picnu 

-> jarda.u1: tá cena je tam rovnaká stále ... 1200 +- , nepamätám si presné ceny
netreba to tak prežívať , opraviť je to jebačka ale dá sa to , potom to nechať rozbalené a vyviazať čo najvyššie od toho nosníku kde sa to vála vo vode
netreba to tak prežívať , opraviť je to jebačka ale dá sa to , potom to nechať rozbalené a vyviazať čo najvyššie od toho nosníku kde sa to vála vo vode
-> suri: slysel jsem,ze driv ten svazek stal cca 35 tis.kc,- jen jsem chtel vedet,jestli se uz treba neda dnes koupit levneji.Ale jestli rikas ze vyjde na 1200 eur,tak to je porad nejakych 30 tis. kc.To se opravdu vyplati opravit...
-> jarda.u1: akcia bola ale kto nechodil na prehliadky tak to nemá
ja ti to zajtra upresním ale nedávno som to zisťoval tiež jednému čo by to len vymenil a po vyrieknutí ceny polovice fábie ho to rýchlo prešlo , potom sa mu to za nejakých 300€ opravilo ... www.wurth.sk/media/.../08 .01.03.121__10115_sk_W.pdf v strede sú kontaktné spojky , tie treba nakúpiť , zmrsťovacie bužírky a kliešte a pozabávať sa
ja ti to zajtra upresním ale nedávno som to zisťoval tiež jednému čo by to len vymenil a po vyrieknutí ceny polovice fábie ho to rýchlo prešlo , potom sa mu to za nejakých 300€ opravilo ... www.wurth.sk/media/.../08 .01.03.121__10115_sk_W.pdf v strede sú kontaktné spojky , tie treba nakúpiť , zmrsťovacie bužírky a kliešte a pozabávať sa
-> suri: slysel jsem,ze byla na ten svazek servisni akce primo z MB,ale zrejme puvodni majitel se na to vykaslal a takhle to dopadlo.Nechci se s tim opravovat,ale nakonec asi nic nezbyde...

-> jarda.u1: to nebude ostrekovačmi ale pretože nebol vyviazaný , ale ako vravím tá cena 1200€ tam je a nikde inde to lacnejšie nezoženieš kedže je viazaný na vin ...
treba to opraviť , kúpiť pár hrúbiek kabelu , wurth lisovacie dutinky , zmrsťovacie bužírky a poriadne kliešte , robota tak na 4 hodiny ale vyjde to na pár korún ...
treba to opraviť , kúpiť pár hrúbiek kabelu , wurth lisovacie dutinky , zmrsťovacie bužírky a poriadne kliešte , robota tak na 4 hodiny ale vyjde to na pár korún ...
-> suri: jj,potrebuju ten hlavni svazek,je rozezranej totalne od smesy z ostrikovacu.To co je kolem motoru je v poradku.
-> jarda.u1: predpokladám že chceš motorový zväzok od torpéda dopredu , tam bola cena cez 1200€ a je to inteligentný diel - tzn. objednáva sa jedine z VIN .
Potom sú tam motorové zväzky ale to je pár konektorov ku vstrekom , lambde , cievkam , klapke a pod . , tie neodchádzali
Potom sú tam motorové zväzky ale to je pár konektorov ku vstrekom , lambde , cievkam , klapke a pod . , tie neodchádzali
-> suri: poslu,diky 

-> jarda.u1: pošli zajtra doobeda VINko cez správu a poviem ti , takto je to ťažko triafať , ale bude drahý
Vyuziji tema.Mohl by mi nekdo zjistit cenu hlavniho kabeloveho svazku v motorovem prostoru u Fabie I?Jedna se o 1.4 MPI 44 kw AZE r.v.2000.Pokud bude treba,tak win dodam.Diky J.
-> Nwkt: jj A4 ale kopa vecí iných , hlavne plecharina je sranda , ale aspoň to etka vie
ALhambru etka vytipovať nevie
ALhambru etka vytipovať nevie
-> suri: Todle se do Seatu nikdy nedávalo, původ A3. Tak exeo je překapotovaná A4 ne?
-> suri: Potěšující
to by chtělo nějakej neoficiální kanál, ale ani na ebay nejsou, teda v německu celý komplet zrcátko z Golfa, ale jenom pravý

-> Nwkt: stmievačka na alhambru 7M bola tuším 350eur :D takže tak
ak ti to stačí v pondelok tak pošli ráno SZ a ja ti to zistím presne
ak ti to stačí v pondelok tak pošli ráno SZ a ja ti to zistím presne
-> suri: Jo, zatmívací boční z audi
-> Nwkt: to sú nejaké zrkadlá ? to bude dostupné ale cenu len v pondelok - pošli ráno sz
alebo aj zajtra ale neviem či tu budem a nezabudnem na to
alebo aj zajtra ale neviem či tu budem a nezabudnem na to
Umíte mi někdo zjistit aktuální cenu a dostupnost 4B0 857 535 E a 4B0 857 536 F
A nemusí to bejt ani rychlo, klidně i pomalo
A nemusí to bejt ani rychlo, klidně i pomalo

môžem poprosiť obrázok z číslami predného ložiska na passat B4 1996 1,9 81kw ? ďakujem
-> Stepan FUN: ale jo , ja som len pozeral návod k autu a tam je longlife - to je jasné EDGE alebo Shell , ale na pevné intervaly sú 502.00 a tuším 507.00 predpísané , a kedže u nás ide v škodovke castrol tak to bude určite magnatec 5w/40 . Do starších 16V síce išla 10w magnatec , ale ten nesplňa ani jednu normu
-> suri: Cena nakonec skoro vždy rozhodne. :-) Dej co je. Pokud budou souhasit udávaný normy (a ty jsou u tohohle vozu hodně "nízko"), tak se nemá co pos*at.
A že to bude stejný? Asi jako mi známej kdysi dodal olej na jednu náplň. 75l, sud byl 60l. Konstatování - nelekni se. Každej má jinou barvu, jeden je od OMW, druhej je BP. Výrobce i parametry jsou stejný, jenom barva je jiná. :-D
A že to bude stejný? Asi jako mi známej kdysi dodal olej na jednu náplň. 75l, sud byl 60l. Konstatování - nelekni se. Každej má jinou barvu, jeden je od OMW, druhej je BP. Výrobce i parametry jsou stejný, jenom barva je jiná. :-D
-> Stepan FUN: ono to beztak bude stejné , ale tu je Castrolu viac a lepšie ceny ...
Predpokladám že toto pôjde aj do octavie 1,4 na pevný interval
Predpokladám že toto pôjde aj do octavie 1,4 na pevný interval
-> suri: Ten je minimálně 507.00, tudíž v pohodě. Já sice radši helix, ale to je věc názoru a dostupnosti za "rozumnej peníz".
-> Stepan FUN: napríklad Magnatec 5w/40 ?
ale jo , ja longlife na benzíne tiež moc nemusím , preto aj na octavii pri prvej servisnej dám nakodovať QG2
ale jo , ja longlife na benzíne tiež moc nemusím , preto aj na octavii pri prvej servisnej dám nakodovať QG2
-> suri: To je na Tobě... Já bych šel (při QG0) nejhůř do 5W-40... Už takhle ty oleje vyjdou na pár korun...
-> Stepan FUN: budeme meniť po 15tkm , ale predttým behal asi na LL
-> suri: Interval QG0, Nebo QG1?
QG0 (normální) - VW 502.00 - 5W-30, 5W-40
VW 502.00 - 10W-30, 10W-40
VW 501.01 - 5W-50
VW 501.01 - 10W-50, 10W-60
QG1 (prodlouženej) - VW 503.00 - 0W-30
VW 503.00 - 0W-40
Výběr pouze pro všechny teploty. A z toho si vyber. ;-)
Edit: Převodovka: VW G 052 911 A - 75W-90
QG0 (normální) - VW 502.00 - 5W-30, 5W-40
VW 502.00 - 10W-30, 10W-40
VW 501.01 - 5W-50
VW 501.01 - 10W-50, 10W-60
QG1 (prodlouženej) - VW 503.00 - 0W-30
VW 503.00 - 0W-40
Výběr pouze pro všechny teploty. A z toho si vyber. ;-)
Edit: Převodovka: VW G 052 911 A - 75W-90
-> Stepan FUN:
Někde jsem čet, že u dieselových VW kopou do pedálu všechny a je to normální.
Někde jsem čet, že u dieselových VW kopou do pedálu všechny a je to normální.
-> Stepan FUN: ale jo , vypouštet to asi nebudu , a prosímťa , aký olej do toho patrí ? motorový myslím
-> suri: O výměně se nic nepíše... Pouze kontorla těsnosti a stavu. Tudíž asi doživotní.
-> Stepan FUN: jj viem vyskúšam to , olej v prevodovke má interval výmeny ?
-> suri: Dvouhmotu v pr... poznáš jednoduše. Při lehkým sešlápnutí spojky "kope" do pedálu...
-> Stepan FUN: toto má 180tkm ale ktovie či reálnych , zotrvák isto meniť nejdeme , vyskúša sa to , ale 800eur sa do toho cárachu nedá , mna nahovára na výmenu spojky , tak musím pozrieť čo a ako ...
-> suri: Dvojhmota - Nevím jak u benzínu, ale u nafty to bylo kolem 200tis... Pak byla KO. Záleží samozřejmě hlavně na stylu jízdy...
Jinak posílám. ;-) Za nedlouho bude rychlejší upload na net, tak Ti někam fláknu celou ETKU. ;-)
Jinak posílám. ;-) Za nedlouho bude rychlejší upload na net, tak Ti někam fláknu celou ETKU. ;-)
-> Stepan FUN: mohl bys na martin.surkos@gmail.com ?Ďakujem
nevieš ako je to z dvojhmotou ,koľko tak vydrží a či sa spojka mení demontážou prevodovky alebo motora ? čaká ma to
nevieš ako je to z dvojhmotou ,koľko tak vydrží a či sa spojka mení demontážou prevodovky alebo motora ? čaká ma to
Prosím môže mi niekto v etke vyfotiť a poslať rozloženie zotrvák - spojka na passat B5 97 1,8T ? ďakujem
-> Dušan: autoškola
-> suri: to ma nejaky postizeni ze nehce byt pripoutany ? Me podle toho napada akorat tak mozek.
-> Stepan FUN: to je v prdeli , ambition fábia nemá v základe vypínanie airbagu spolujazdca iba za príplatok 62€ . Akurát detail že pri objednávke auta to ujovi vôbec nepovedali , čiže si to neobjednal a teraz musí chodiť pripútaný . a úplne ideálne by stačilo niekde vypáčiť tú dementnú kontrolku a nechať ju hneď po štarte rozžhavenú a bol by pokoj .
-> suri: Buď jsem blbej, nebo si Škodovka nechává čísla těhlech dílů jako tajemství... položka č.6-8 - není náhradní díl pro tento model. :-/
mohol by som poprosiť niekoho v etke mrknúť , fábia 2 - kontrolku deaktivácie airbagu spolujazdca - hore pod tlačítkom výstražných svetiel , objednacie číslo tej kontrolky
dakujem
dakujem
-> 4dams: tak fajn
-> suri: ano, je to ono... Pre mna je ta verzia 12mm
-> 4dams: je to ono?