skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
udržovací zdroj baterie
mam doma "zalozni baterku", je uz napul mrtva, ale prave diky udrzovacimu zdroji muze jeste obcas "zasahnout" ... super vecicka. puvodne to bylo do zasuvky v aute.
čus tak už na tom pracuji moje vize je taková že na připojení udržovacího zdroje vyvedu speciální konektor asi zásuvku co je na montážní světlo vyvedu ji tak aby byla lehko přístupná a zapojím přímo na baterku přes pojistku udělám to tak proto protože mám v autě bateriový vypínač na umístění mám dvě varianty bud aby to bylo přístupný z venku ale to se mi moc nechce aby to bylo trochu krytý takže asi to umístím do prostoru motoru samozřejmě plus a mínus bude přímo na baterku a mínus nebude spojeno s kostrou vozu aby mě fungoval bateriový vypínač udržovací zdroj jsem pořídil v lidlu měli ho za 200 kč nejdřív jsem k němu neměl moc dúvěru ale po odskoušení sem zjistil že to není až tak špatné dúležité je i to že pokud je baterie plně nabitá tak se udržovací zdroj odpojí tak jsem koupil i na motorku
No panove, o tom jsem taky premyslel .. nevim jestli je dobre mit baterku doma a jednou za 14 dni ji pripojit na nabijecku. Delam to tak, ale nevim jestli ji to prospiva a nebo ji spis nicim.
-> charouz: Docela dobrý, myslím- koupil jsem to jako prevenci, abych přes zimu nezapomínal nabíjet baterii letního auto (už jsem tím jednu dvouletou skoro nejetou zničil). A.. dobrý. Za necelý pětikilo nebo tak nějak se mi oproti ceně baterie zdálo výhodný - jen nemám zástrčku do zapalovače.
-> charouz: www.elektroraj.cz/detail.
asp?floor=15&a...
Jinak pokud máš auto v garáži a jezdíš jen srazy nebo jsi dlouhodobě mimo domov (služebky apod.) tak dobrá věc. Jen za tu cenu ne,viděl jsem myslím za polovic v autopotřebách v Pcích.
Jinak pokud máš auto v garáži a jezdíš jen srazy nebo jsi dlouhodobě mimo domov (služebky apod.) tak dobrá věc. Jen za tu cenu ne,viděl jsem myslím za polovic v autopotřebách v Pcích.
čus uvažuji pořídit udržovací zdroj baterie na škúdku máte s tím někdo skušenosti