Nabití

prohledat
47 příspěvků (zobrazeno 1 až 47) od 09.07.2007 do 11.07.2007, založil/a Milacek
řadit dle data
21:51:46
11.07.2007
King
-> spartra: Pakliže máme na mysli jednotku SI pro el. proud, tak obvyklá konvence je psát její zkratku jako "A"4
21:49:40
11.07.2007
King
-> Urbi: Mno, jestli skutečně víc jak těch 14,4V nedá, pak skutečně 100pct kapacity do ni nenarveš. Plynování začíná nad 14V, takže do stadia živýho bublání se v poho dopracuješ, ale dá se prostě jít ještě vejš a baterce to dělá dobře. Každopádně 100x lepší nabíjěčka se 14,4V, než metoda vohnoutů, kdy auto s totálně vyflákanou baterkou rozjedou z kopce a po čtvrt hodince jízdy považujou baterku za nabitou9
12:53:24
11.07.2007
spartra
4a a jede to
09:49:52
11.07.2007
Reeaper
-> VeTëV: 333 omg jo 4
00:07:57
11.07.2007
Petr Urban
-> King: Takže když moje 30 let stará nabíječka nabíjí do nejakých 14,4V maximálně, tak to jako nikdy nedobije do 100% ?? Když to nechám přes noc,ráno už to buble dost.
14:07:24
10.07.2007
VeTeV
-> Reeaper: hele fotky smer pragl ju?
13:54:29
10.07.2007
Reeaper
-> King: užitečnej popis, děkuji 5 tkay si to odpousím.. 18
-> VeTëV: až dostaneš druhou, tak směr Ova, ju? 34
10:30:29
10.07.2007
VeTeV
-> Reeaper: no vis jak ja ji kdysiva dostal 4
10:28:31
10.07.2007
King
-> Reeaper: Já to prostě nabíjím tzv. dvoufázově. Prostě mám stejně jako ty obří trafo s usměrňovačem a měřákem. Primár trafa krmím přes triakovej regulátor. Nastavím cca 4A a občas ten proud doreguluju, protože nabíjením klesá. Když už to živě plynuje (všechny články) a napětí je tak 14,5V, stáhnu proud na 2,5A a nechám to běžet dokud se zvyšuje napětí na baterce tzn. do nějakejch 15,5-16,5V. Menším proudem už to tolik nešumí a hlavně se to tak dobije na skutečných 100pct kapacity. lacinější nabíječky, který nedaj víc než 14,5V jsou dobrý tak na první pomoc při vybití, ale na tuhle léčebnou kúru se nehoděj.
Mno, vedle kotle bych si to nabíjení asi odpustil :)
10:02:10
10.07.2007
Reeaper
-> VeTëV: mno jo, tak to máš pořádnou nabíječku, to je pak jednoduchý.. já mám starou, velkou jak 3 krabice od bot, z trafa, doma dělanou 6 a tam to není jak poznat, je tam njen světýlko, že to jede a pak ampérmetr, kolik tma peru A.. a chodím baterku měřit, kolik má A když to nabíjí a když nabíjení vypnu.. je ot oki? 6
09:53:07
10.07.2007
VeTeV
-> Reeaper: me to hlasi rucka - proste ona si pak reguluje proud sama a ve fnale kdyz vidim ze klesla na 0 tak uz to tam sype max nejakej udrzovak
09:51:12
10.07.2007
Reeaper
já mám teď novou baterku, která má dírku, takže nemusím povolovat víčka. a má taky světýlko, podle kterýho by mělo jít poznat, jeslti je oki..
Ale stím, že to tak chytá, to sem nevěděl.. já to nabíjím ve sklepě a vedle mě stojí plynovej kotel.. sice by se nic nemělo stát, ale taky to raději budu dělat jinde.. -> King: tym áš jinej názor? 40
Nabíjím to, než začne bublat, nabíjím to 4A..
Když to necháváte přes noc, to nevadí , že dlouho ta baterka bublá a vaří? sem slyšel, že to není dobrý.. ??
-> King: znaky úplnýho nabití? tzn?
09:45:55
10.07.2007
VeTeV
-> King: ha podobne poustim tma kolem 2A a pekne si necham zdat divoke sny maxipsa fika :-)

rano vstanu odpojim od nabijecky a hodim do autika - no a zatim ziju, plyny me nezabijej a spani mam kupodivu dobre 4
09:35:21
10.07.2007
King
-> VeTëV: Nechěl jsem bejt první, kdo to napíše, ale v podstatě to dělám stajně :) Akorát si dávám bacha abych do baterky pral maximálně 3-4A a v poslední fázi do ni peru jenom 2A do znaků úplnýho nabití. Docela mě pobavilo, jak tady kdosi psal jaký jsou uvolňovaný plyny - kyslík a vodík - sajrajty :)
09:14:17
10.07.2007
VeTeV
koukam - ja nabijim baterku u postelke a poskojene spim - a nic me neboucha ani nestrili....4
23:18:57
09.07.2007
King
-> Honza M: 9 3
22:30:25
09.07.2007
Honza M
-> King: To kámoš taky vozí hever za sedačkama a ten kryt na baterku tam samozřejmě nemá. Jednou jsme jeli z bazénu a najednou mu u škodovky zhasly světla a chcíplo to. Smrad zpod sedaček jak svině. Taková síra či co....
Tak jsme fofrem vystoupili protože jsme nevěděli co se děje. On suveréně za sedačky a vyndal hever kterej propojil + a -. Když jsem se ho potom ptal jestli ten hever nepálil tak říkal jako prase 1 1 No ale samozřejmě ho dal zase za sedačky a jelo se dál 40
21:58:31
09.07.2007
Pedros
-> King: ty bláho to jsou zážitky,mě se občas taky něco povede,ale na tohle si dávám až moc velkýho majzla
21:51:31
09.07.2007
Syny
-> King: Joo, elektrika je svine 1
21:48:59
09.07.2007
King
-> Pedros: To pokládání klíčů na baterky je asi nějakej národní sport :) Můj kolega od montáží takhle položil 17tku klíč na jednu staniční baterii na tlf. ústředně (nebyly to žádný "drobky", tak kolem 100Ah) - prostě někdo houknul, že má telefon, tak praštil s prací....a bylo! :) Řacha jaxvině, baterka po brutálním zkratu explodovala a protože to bylo ve vejšce obličeje, měl kufevský štěstí, že mu to "jenom" ocáklo ruce.
Expert č. 2 pak obratně zapojoval přívody od staniční baterie na šíny v rozvaděči (baterie cca 48V/320Ah) a dělal to, jak byl léta zvyklej klasickým plochým klíčem "nafšechno" 13/17. Jakožto "junior team member" jsem si dovolil opovážlivou větu: "Pane Novák, nebylo lepší vyjímečně použít ten novej izolovanej klíč 17tku?" :) ....(vražedný pohled).....odpověď: "Poslouchej mladej, tuhle práci dělám už 25 let a vím na co si dát pozor!"........" ;Ok, dovolte mi držet hubu" :) Minutu na to: Záblesk z rozvaděče, řacha jaxvině a stranový klíč 13/17 tvořil nerozlučný celek s dvěma měděnými šínami :) Naštěstí se mu to povedlo až v úseku za několikaset Ampérovejma pojistkama 9
21:32:50
09.07.2007
Syny
-> Pedros: hmm to byl frejer teda 3 3 3
21:28:17
09.07.2007
Pedros
-> PeterP136: no to mě povídej,takových expertů znám víc,třeba karád položil na baterku klíč když povoloval šrouby,ikdyž ta baterka byla né moc nabitá,přecejenom ten klíč prý údajně hezky svítil.. Jinak co jsem zažil já,tak jsme v zimě jeli s kamarádem škodovkou,borec přijel k pumpě a protože měl zamrzlý víčko od nádrže,tak to tam začal u těch stojanů nahřejvat zapalovačem 3 slečna za sklem prodejny docela nechápala a já moc taky ne 3
21:23:26
09.07.2007
PeterP136
Ak je baterka ok a nie je to prehistoricky kus (ale aj tie mali snad odvetravacie otvory) tak odstoplovavat nutne nie je a na modernych baterkach je to dokonca blbost pretoze odvetravaci labyrint odchyti vacsinu kyselinoveho aerosolu. Okrem toho na baterkach kde by ste sa k stoplom dostali az po odlepeni nalepky by ste zaroven prisli o zaruku.
ALe zase musim pravdu povedat ze po noci na nabijacke bol z klasiky z 99 roku v kuchyni citelny zapach. Zatial co z novej baterky s pretlakovymi zatkami vdaka ktorym sa moze bezpecne ocitnut (uz nie pouzivat) aj hore nohami nebolo citit nic. Odstoplovana nebola ani jedna. Na tej modernejsej to ani nebolo take jednoduche pretoze zatky boli az pod nalepkou a listou s odvetravanim.
Co sa tyka vybuchov, tak hlavne by som odpajal kontakty az po vypnuti nabijacky ktoru by som mal aspon pol metra od baterky. Aj ked jednemu znamemu buchla baterka (nastastie sa nikomu nic nestalo len zasvinena kuchyna) len tym, ze nabijacku vypol a zanovu zapol tak neviem kde mohla skocit osudna iskra, ci vo vnutri baterky?
Ak mas nabijacku zo supermarketu tak na tej mozes baterku nechat aj dva dni a neprebijes ju :). Na poriadnej nabijacke si nastavis nabijaci prud aky chces (odporucane je tusim pod 14V 0.2 z kapacity v Ah vysledok je v A nad 14V 0.1 ale nie som isty :) ) a tlacis to do nej bud pokial ta to neprestane bavit alebo do tusim 16.8V max alebo kolko (blizsie info na TW) podla toho co nastane skor.
-> Pedros: TO o tom kontrolovani ci "je nabita" so zapalovacom som uz pocul :). Takychto kontrolorov je vraj lahko spoznat podla jaziev na xichte. A pocul som este aj o novej miestnosti na skladovanie a nabijanie aku s odvetravanim pri zemi :).
21:19:52
09.07.2007
Pedros
-> Kuladmin: mno my jsme to cítili už asi 90 km před Plzní,ale nevěděli jsme co to je,až pak jsem si všimnul,že doutná zadní levá část kufru,kde ty baterky jsou..vařili krásně,našnupaný jsme byli taky suprově..Byl to regulátor
21:18:19
09.07.2007
Matsoft
-> Kuladmin: ju to slo do baterky 18V asi co? no mne jednou takhle taky blblo dobijeni u bejvaly skudle.... pak u druhy, a to byla zima a behem jednoho dne explodovaly 2 baterky... zajimavy ze v lete se pri stejny poruse nepovedlo popravit ani jednu.
21:14:50
09.07.2007
Kuladmin
-> Pedros: JJ znamej prijel ke garazi taky s totalne vyvarenou baterkou sme myslili ze se udusime sme museli otevrit kapotu auta + cele auto a utect asi tak na pul hodiny pryc. to se nedalo. Mu zrovna zrepasovali altik :o) a posrali to.
20:47:53
09.07.2007
Pedros
-> Milacek: S těma výbuchama to zas tak horký není, pokud se dobře větrá a v blízkém okolí nejsou žádné zdroje ohně či nějaké jiskřící spotřebiče,tak se nic stát nemůže..To by si nesměl větrat a svítit si nad víčkama do baterky zapalovačem 3 Jenom pro zajímavost nám minulý týden začly vařit po cestě baterie v autobusu,protože odešlo relátko a dobíjelo to o několik voltů víc a také jsme v pořádku dojeli a ani jsme kupodivu nepřistávali na Ruzyni
19:15:32
09.07.2007
Syny
-> Vojtik: Tyvoe to me nikdy nenapadlo ze kdyz t hodi jiskru tak litame 9 Ja to teda vzdycky nejdriv vytahnul ze zasuvky a pak az odpojil, ale nikdy mi to nedoslo tyjo...
19:01:21
09.07.2007
Ales
Kuladmin: Aha takze radci povolit ok diky:-)
18:57:03
09.07.2007
Kuladmin
-> Syny: jo diky za pripomenitu to sem mu asi zapomnel rict

-> Ales: no oni to tam maji snad vsechny musi to byt ale pokud ma odsroubovatelny vicka je lepsi je aspon povolit aby vznikla mezera a meli kudy utikat ty vypary. Samozdrejmne je jina u tzv. bezudrzbovych - nedaji se dolit ani (bez nasili) otevrit takze tam clovek jinak nemuze.
18:51:39
09.07.2007
Ales
Mam baterku co ma odvetravani z boku takze pri nabijeni uz nesundavam vycka a jen doufam ze to delam dobre akorat to koureni v pritomnosti dobijeni si odpustim 1
18:33:34
09.07.2007
Syny
Hlavne zkoukni tu hladinu ve vsech tach clankach a dolej to pred nabijenim... Pak to soupni do elektrika a rano to mas... Hlavn nech celou dobu odsroubovany ty vicka...
18:25:17
09.07.2007
Kuladmin
Presne jak pise Vojtik neni to zadna prca - taky v praci nabijeli baterku na jesterce dokonce v plechovym krytu a volove zaklapli plechovy viko a nesimly si ze tam vedou kabely od nabijecky a ono sleh a baterka po cele dilne a po plechove bedne se zaprasilo.
Klidne i nabijej pres noc ale nekde kde se da vetrat pac ty vypary sou fakt hnus ty vycka urcite povol ale nech je tam jinak to bude prskat okolo tak pozor!! Ale zas je lepsi kdyz to ma kudy utikat. Pokud budes muset nekde neco utirat pote tak ten hadr rovnou zahod do popelnice !! a pokud uz se toho nekde dotknes okamzite omyt. hlavne odevy. A dobu si muzes urcit jednoduse zjisti si kolik ti nabijecka dava Amperu (myslim ze to sou A) :o) a pak kolik ma baterka Ah treba 40 a pak uz jen 40/A a mas pocet hodin kolik bys to mel minimalne nabijet. A zapoj nejprve kabely z nabijecky na baterii a pote do zasuvky a pri odpojovani zas vytahni ze zasuvky a az pote odpoj kabely z baterie - to bude asi tak vsechno. Uff 3
17:18:40
09.07.2007
Vojtik
-> Milacek: s tim necháváním přes noc opatrně, nějakej PEXův známej ve vsi taky přes noc nabíjel v zánovním rodinném domku a už bydlí v bytovce a byl rád, že prodal nějaké cihly, co mu zbyly z ohořelých trosek novostavby8 Já nechávám nabíjet jedině přes den a venku na dvoře, kde to nemůže nic udělat. Jinak při nabíjení se uvooňuje z baterky kyslík a vodík, což zaprvé není nic zdravého a zadruhé to vytváří na vzduchu docela sakramentsky výbušnou směs, proto je nutné po ukončení nabíjení odpojovat nejprve nabíječku ze zásuvky, nebo ji vypnout vypínačem a až nakonec odpojovat svorky od baterie, páč i ta malinká jiskřička by dokázala tu směs zapálit, plamen vlítne do baterie a roztrhne ji, náš mistr si tohle udělal v dílnách s velikou 180 Ah baterií z Liazky a pěkně si poležel ve špitále, jak měl potrhanej a poleptanej obličej, má tam pěkný jizvy a může bejt rád, že nepřišel o oko. Celá dilna byla plná úlomků baterie a kyseliny. Ono nabíjení vypadá jednoduše, ale ve škole jsme s tím popsali pěknejch pár stránek v sešitě
16:34:10
09.07.2007
Nwkt
-> Pavel P.: Ale já to psal a to si to tu ještě neměl, potom mi volal otec a já přidal příspěvek až dýl no 3
16:32:52
09.07.2007
Pavel P..
-> Nwkt: že to samý jsem psal níž... voe3 3
16:32:21
09.07.2007
Nwkt
-> Pavel P.: čemu se tlemíš? 1
16:32:01
09.07.2007
Pavel P..
-> Nwkt: 3 3
16:31:39
09.07.2007
Milacek
-> Zaki: Zaki.Já vím,ale na to vyhledávání ee..., protože co jsem věděl, že tu něco bylo a pak jsem to hledal a nic se na to můžu vy ee...
16:30:34
09.07.2007
Milacek
Nedělá to vnějakej bordel na zdraví?Jen, že bydlím u mladé a její maminka (V uvozovkách) Je proti tomu.Nemám garáž tak bych to hodil do bytu.Není to nějak závadné?
15:44:52
09.07.2007
Nwkt
-> Milacek: Dokud to nebude bublat 1 já to nechávam přes noc 1
15:42:26
09.07.2007
Zaki
-> Milacek: a co takto pouzit vyhladavanie... nedavno som presne tuto temu hladal a je tu toho na kila!!!

-> Nwkt: zaujimave ze niektori ludia hovoria "urcite odsrobovat vrchnaky" a niektory hovoria "urcite nechat zatvorene"... a chudak Zaki sa z toho potom ne a ne vysomarit...3
15:41:58
09.07.2007
Pavel P..
necháš to dokud baterka nezačne vařit... bublat.

já to dávám vždycky přes noc a ráno je nabitá.
15:39:58
09.07.2007
Milacek
Jo a na jak dlouho se to tam má nechat:
15:39:33
09.07.2007
Milacek
-> Nwkt: Kuju Pane NWKT.-Jseš moc hodnej.Já čekal, že mě s tímhle pošlete do p - - - - e.Vypadám jako pako, ale fakt jsem to nikdy nekutil,tak jak se říká.Všechno je kjednou poprvé
15:32:44
09.07.2007
Nwkt
Vemeš nabíječku, červenej kablík na + modrej na -, odšroubuješ víčka na baterce, když je potřeba doleješ destilku, nabíječku dáš do zásuvky a čekáš 1
15:31:20
09.07.2007
Milacek
Hojda kucici.Mám prosbu.Nikdy jsem ještě nenabíjel baterii, tak mám možná dementní dotaz.Jak ji nabít8 .Prosím o postup atd. . . Kuju moooooc
Extreme Tyres