skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Spínače osvětlení interiéru
11:43:34
19.06.2007
19.06.2007

Reeaper
-> Syny: nj, ale když to bude na parkovačky, tak za jízdy, při potkávačkách to svítit nebude, ne? je to tam tak dělaný?
11:41:14
19.06.2007
19.06.2007

Syny
pici lae = ale
11:40:50
19.06.2007
19.06.2007

Syny
-> Reeaper: Ja nevim lae kdy hledas v kasliku neco v noci? Ja vetsinou v noci mam pusteny svetla
Kdyz to pichnes ne na potkavacky, lae na parkovacky, tak treba i kdyz zastavis u kranice a budes mit jen parkovacky tak te to bude svitit... 

11:38:30
19.06.2007
19.06.2007

Reeaper
-> Syny: mno jo, ty o tom, kolik jaký světla berou víš svý, co? 

11:37:52
19.06.2007
19.06.2007

Reeaper
-> Syny: ipury. rapid136
na ten spínač do kastlíku co píšš tu sou návody, to není těžký, jen to xce rozmontovat palubku..
Takže i kastlík zapojit na světla a zároveň tam dá spínač - samostatnej orkuh na táhla a samostatnej s vypínačem na kastlík. ALe to zase jak bys něco hledal, musel bys pustit světla, což je na prd..to už spíš tak, že by to svítilo i ve dne, když bych to otevřel..

Takže i kastlík zapojit na světla a zároveň tam dá spínač - samostatnej orkuh na táhla a samostatnej s vypínačem na kastlík. ALe to zase jak bys něco hledal, musel bys pustit světla, což je na prd..to už spíš tak, že by to svítilo i ve dne, když bych to otevřel..
11:37:07
19.06.2007
19.06.2007

Syny
-> Reeaper: Ty si expert
Tyvoe ti diodky to ani nepozna ta baterie...

11:34:50
19.06.2007
19.06.2007

Reeaper
-> aDAm: hmm, tak na ten kastlík asi kašlu, nechám to na světla.. není to kufr, abych tam něco hledal půl hodiny a bude to na spínač jakej je ve dveřích.
Ale taky mě jde o to, aby ty táhla nasvítily zbytečně, i ve dne.. nemám představu, kolik by braly malý diodky.. ale při puštěným motoru by to možná bylo fpoho..
Ale taky mě jde o to, aby ty táhla nasvítily zbytečně, i ve dne.. nemám představu, kolik by braly malý diodky.. ale při puštěným motoru by to možná bylo fpoho..
11:34:34
19.06.2007
19.06.2007

Syny
-> Reeaper: Mno tka ja mluvil o tahlech topeni ne o kasliku... Ja mam kaslik podsvetlenej na spinac.. Takze si to zapnu a otevru... Slo by to na spinac primo do kasliku ze by se to zaplo samo po otevreni, ale chtelo by to promyslet jak ho tma umistit... Takze ja bych to udelal takhle... Vypinani svetla dveri na vpyinac, kaslik na spinac kterej umistis nekam tam takze by se rozsvecel sam a tahla topeni na svetla... Ale zase nevim - kdybys i tne kaslik udelal na svetla, tak podle me to bude v pohode - jediny kde bych videl problem ze by to v noci mohlo prosvitat skrz ty skviry a bylo by videt ze to sviti... Jakou mas palubku? eLkovou nebo ipurovou?
11:27:51
19.06.2007
19.06.2007

aDAm
-> Reeaper: hele kastli je bezne delany na svetla, kdyz je mas pustene rozsviti se ti kastlik....jinak pokud mas nejaky spinacek co tam muzes dat tak tam hod tohle a napajeni trvale. ja to tak na bejvalem car mel, spinac sem mel z jinaci palubky a i to svetylko a paradicka
11:26:19
19.06.2007
19.06.2007

aDAm
hele jeste kdyz sem mel sedana a delal sem lak tak pak pri skladani intose se mi omylem pod tu lampicku dostala ta stresni kozenka zrovna do mista kde je takove to plechove perko a hle lampicka svitila jen kdyz si ji zapnul tim vypinacem ;) takze staci to tam nejak poresit a je to ;) jak je to ted presne zapojene netusim ale fungovalo to
11:24:28
19.06.2007
19.06.2007

Reeaper
-> Syny: mno tka ot jo, ale dělat něco 3 hoďky v autě s otevřenýma dvěřma..zbytečně to žeře a svítí. Lampičku mám jednu. I když tohle by šlo fakt vyřešit odpojovačem baterky..ale ten je drahej.
Na parkovačky ty táhla nechci, zapínat světla, když xci něco hledat v kastlíku..
ale zase je pravda..co tak často hledám v kasltíku v noci..
že by zbytečný téma?

Na parkovačky ty táhla nechci, zapínat světla, když xci něco hledat v kastlíku..

že by zbytečný téma?

11:16:58
19.06.2007
19.06.2007

Syny
Podsvetleny tahla sem mel ja - koukni k autu. Mel sem to na svetla, ale to se jeste nesvitilo prez den... Ale ty tahla bych na ty svetla nechal i ted - na parkovacky...
A k tomu osvetleni... tam zalezi jestli mas 2 svetylka nebo jedno... U tech 2 tam je podel to ze to ma 3 kably na kostru, ktery bys musel prerusit (a nebo bys musel fiknout +). Pokud mas 1 lampicku, tak tam by to nemel bejt problem na vypinac... Ale myslim ze to osvetleni ma 5W a to neni vubec tragicky, takze to bych neresil...
A k tomu osvetleni... tam zalezi jestli mas 2 svetylka nebo jedno... U tech 2 tam je podel to ze to ma 3 kably na kostru, ktery bys musel prerusit (a nebo bys musel fiknout +). Pokud mas 1 lampicku, tak tam by to nemel bejt problem na vypinac... Ale myslim ze to osvetleni ma 5W a to neni vubec tragicky, takze to bych neresil...
10:57:34
19.06.2007
19.06.2007

Reeaper
Čawte!
1. Už delší dobu přemýšlím, jak vyřešit, aby mi nesvítila lampička nad dveřma, když něco dělám v autě - zbytečně se vybíjí baterka a furt ji odpojovat..
. Taky je zbytečný, když svítí ve dne, i když běží motor.
2. chci si udělat podsvětlení táhel větrání a přihrádky. Ale taky je zbytečný, aby to svítilo ve dne.
Ale zase bych rád, aby se toto osvětlení dalo rozsvítit nezávisle na světlech auta..
> Napadlo mě použít ´centrální´
spínač (připojenej na poj. č. 1), kterým by se toto celý zapnulo třeba v noci a vše by hezky svítilo
ale zase je to spínač navíc, ale v noci to zapnout není zase dřina..
Vyřešil by se tím bod 1. (můžu sice použít odpojovač baterky, ale ten zatím nemám) i bod 2., kdy by tenhle cirkus nesvítil zbytečně ve dne, když to stejně nejde vidět
Vaše názory?
1. Už delší dobu přemýšlím, jak vyřešit, aby mi nesvítila lampička nad dveřma, když něco dělám v autě - zbytečně se vybíjí baterka a furt ji odpojovat..

2. chci si udělat podsvětlení táhel větrání a přihrádky. Ale taky je zbytečný, aby to svítilo ve dne.
Ale zase bych rád, aby se toto osvětlení dalo rozsvítit nezávisle na světlech auta..
> Napadlo mě použít ´centrální´

Vyřešil by se tím bod 1. (můžu sice použít odpojovač baterky, ale ten zatím nemám) i bod 2., kdy by tenhle cirkus nesvítil zbytečně ve dne, když to stejně nejde vidět

Vaše názory?