-> ochoda: áno, to je ona....
-> Stepan FUN: Taky tak. Bojím sa doby, kedy zelenú LMX miniem :) Náhrada od Castrolu je taká hnedá vazelína v tube, mám aj tú. Tá by ale mala byť mydlová, čiže časom asi vysýcha? Neviem, na exponované miesta sa ju bojím používať.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Rychlost stěračů
-> ochoda: Jo to je ona... LMX snad Castrol přestal dělat - je za to nějaká náhrada, ale zatím jsem nemjusel shánět. Ještě něco málo mám...
-> minno: To je ta "jaderně" zelená? Co už tušim v tej super barvě snad sehnat nejde? 

-> Jozka: aha, ok, tak tam napchám všade castrol lmx, to je super mazivo všade na všetko.
-> minno: Taky k osám mechanismů cpu tuk, jen ještě exotičtější (spešl ruskou vazelínu na přístroje - evidentně taky litnou).
-> Bukaj: Len pre potvrdenie, píšeš že vazelínu dať aj do osiek, je tak?
-> minno: Určo vazelínu (tuk - pro rejpaly). Nejlépe nějakou kvalitní, která nevysychá a nevyteče po zahřátí. S úspěchem jsem používal Mobilith SHC 100, kterou jsem dostal od kamaráda, ale už mi došla...
www.olejservis.cz/mobilit h-shc-100-380-gr/d-79023
www.olejservis.cz/mobilit h-shc-100-380-gr/d-79023
Idem dávať nové tiahla stieračov do škodovky. Čím namazať? Kĺby sa chystám namazať tukom Castrol LMX, také niečo píšu aj v knihe. Ale čo použiť na osky? Tiež vazelínu, alebo olej?
-> Jerrys136: Tak to si stastnej clovek

Akorát že já mám volnoběh dobrý.Jdou mě pořád stejně...
Staci pridat trocku plyn a hned budou litat rychlejc

Ako pise magiver, cele to rozobrat (prevodovku, motor, tiahla), vycistit a namazat. Na vrakaci som napriklad kupil tiahla sice bez voli ale ako som doma zistil tak ak bez pohybu :). Ony sa im totiz tie puzda co idu cez kasnu tocili v kasni a nie hriadelky v puzdrach. Ale po vycisteni a namazani to lieta velmi pekne. Len s dobehom som sa dooost dlho hral nez fungoval tak ako ma. U mna bolo treba dobeh nastavit trosku inac nez je v knihe. Tam sa pise o pol otacke a ja som ho musel potisnut viac nez o otacku.
Když jsem koupil svoji škodovku, stěrače na ní chodily jako na výletě - na první rychlost žádný spěch, na druhou byly o něco pomalejší než běžná první rychlost.
Vyřešilo se to až výměnou motorku a převodovky stěračů + pečlivé promazání všech kloubů (tj. vše rozebrat, namazat, složit).

Vyřešilo se to až výměnou motorku a převodovky stěračů + pečlivé promazání všech kloubů (tj. vše rozebrat, namazat, složit).

a co obcas promazat tahla steracu. Ony ty kloubky docela rady zatuhavaji
to ise mam aj ja tak som zveday
co tu napisete.. to len tak

Jdou mě obě dvě rychlosti včetně cyklovače, ale zdá se mě to nějak pomalé! Kámoš má užovku a stěrače mu lítají jak prase! Může to být uhlíkama v motorku? Nebo čím? Táhla už jsem promazal.