skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Bezkontaktne zapalovanie do Š120
-> ecartsiger: no pekne
Tak já dneska zjistil, že to mám v autě (136) a ani sem o tom nevěděl... ale startuje to pěkně, vždy napoprvé a hnedka.. je to paráda
-> PeterP136: sranda, tak idem dotoho, schema je dost jednoducha, nie ako s reglerom v 120cke
Hlavne nebudes musiet kupovat ani skrabkat kontakty a nastavovat kazdu chvilu odtrh a predstih ako sprosty. Takze len same klady a pozitiva a po 5 rokoch prve dieta a ... ci ako to ide :).
vidíš já tomu trochen rozumim ale nemužu tu sedet furt takže ti sem pišu až tedpo celých čtyřech hodinách od založení tvého dotazu. ETZ ti zaručí že budeš mít stabilní jiskru i když budeš mít vyždímanou baterku a bude sotva točit motorem. bělo by to házet stejnou jiskru i při 7v v palubní síti. a přečti si ten článek jak jsem ti psal vedle.
Mam tam nahodeny motor favo 136, rozmyslam ze ci pouzit rozdelovac + cely system z fava (ETZ, inducku) alebo nechat skodovacke.. zaujimali by ma dake skusenosti a rady ktomu.. som pocul nieco aj o prehodeni pruziniek zo 120ckoveho rozdelovacu do FAva