skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zapojení alternátoru.
-> Maxx: no tak jestli máš možnost tak změř napětí na těch konektorech. řekl bych že signál pro jednotku bude mít proměnlivý odpor a pro žárovku bude stálých 12V...
-> Matthes, záškodník z TechWebu: jo,díky ale ktery je ktery?
-> Maxx: Ty dva maly na alternatoru. Jeden je drat od kontrolky dobijeni a druhy je signal pro jednotku ktery nevyuzijes.
Nechci Zakládat Nové Téma, proto využiji toto... potřebiji poradit se zapojením alternátoru z Fabie 1.4 Mpí do škodovky,zapojím očka na šroub a potom zapojím pouze modrý drát a žlutý zaizoluji,ano? ale problém je ten že na tom altíku jsou dva malinkaté konektory a já nevím na který jestli na 1. nebo na 2. ? nevíte někdo
-> Rabbit: Samozrejme. Ja len ze si tym mozes usetrit aj v buducnosti cas.

Tomáš SK:
Já je mám a některý mám i tištěný. Ale některý věci stejně podlek nížky nepochopíš. A než si to jednou zmršit, tak se rači třikrát zeptám.
Já je mám a některý mám i tištěný. Ale některý věci stejně podlek nížky nepochopíš. A než si to jednou zmršit, tak se rači třikrát zeptám.
-> Rabbit: JJ. R = D+ a M = DF. Inak stiahni si PDFkove verzie kniziek (myslim, ze ich tu kedysi zdielal Hurdis).
Tak dík, už to funguje.
Stejne.
Takže je to jenom jinjak značený ale zapojení je stejný jo?
Stejne.
Vyměnil sem původní 42A alternátor za 55A co se dával do GL/GLS výbav. Mechanicky mi tam krásně padnul, takže to bude on. Ale před zapojením drátů mě zaskočilo, že sou značený DF a D+ (jako ne regleru) a né M a R jako na původním alternátoru.
Sice si myslim, že bych ho měl zapojit stejně jako ten původní, ale pro jistotu se zeptám.
Sice si myslim, že bych ho měl zapojit stejně jako ten původní, ale pro jistotu se zeptám.