pojistky světel

prohledat
8 příspěvků (zobrazeno 1 až 8) od 23.09.2025 do 25.09.2025, založil/a petriiiik
řadit dle data
07:35:46
25.09.2025
charon
A má favo se starou elektrikou - válečkový pojistky a nebo novou elektriku - nožový pojistky?
A to auto se jen kazí, nebo už se v tom autě realizovale nějakej domácí autoelektrikář? Auto po kutilovi je občas za trest. Jestli to má starou elektriku, takbych se klidně podíval, jestli se někdo nerealizoval v pojistkovce. Lidi jsou občas schopni udělat šílený zvěrstva ...
17:21:00
24.09.2025
Jumbo
-> petriiiik: Podle toho co popisuješ, tak to vypadá na kontakt ve světle... Máš multimetr, abys to změřil?
Jinak to vysvětlení té pojistky mě napadá docela jednoduché, vyndals špatnou pojistku... 3
To auto je tak jednoduché, že po sepnutí relátka jde proud na pojistku, pak konektorem rovnou do světla (u levého světla) a přes budíky do pravého světla (u pravého světla). Takže pokud tam někdo něco nenabastlil jinak, tak mě nenapadá, čím by to mohlo být...
A jestli tam všechno takhle blbne, tak bych šel přepájet kontakty na pojistkovce, protože to je u Favoritů velká bolest...
16:56:07
24.09.2025
petriiiik
jako samozřejmě hlavně chci aby svítily obě ale původní dotaz byl jak je možné že levé světlo svítí i když vyndám pojistku. Kontrolka svítí, nesvítí ani tlumené ani dálkové (čili H4) svítí jen obrysové. Ono toho nefungovalo víc, měnil jsem žárovky, čistil kontakty a nakonec vše svítilo (brzdové, zpětné třeba taky nesvítily). Omylem jsem přitom zapojil konektor od vyhřívání skla které není po výměně připojeno, tak si říkám že se možná něco vyzkratovalo protože druhý den byla vybitá baterie (a už nešla nabít), ale ta nebyla nejmladší. Pak mi to pár týdnu nestartovalo. Ono těžko říct, musel jsem vyměnit i membránu v čerpadle. Pokazilo se toho více najednou. Zatím zabíralo čištění kontaktů, přehazování pojistek a relátek. Když to zas začalo startovat nešly stěrače a blinkry, takže relé. Ale s tím světlem se mi nepodařilo pohnout.
11:29:35
24.09.2025
Jumbo
-> petriiiik: Dálkové svítí, nebo ne? Pokud svítí potkávačka, tak bude kostra OK, podíval bych se do konentoru světla (umí být zaoxidovaný).
Pravé světlo je na stejném okruhu, jako kontrolka potkávaček v budících, takže pokud se kontrolka rožne a světlo ne, tak bych viděl problém přímo ve světle, kabeláži nebo v konektoru.
Ideálně vzít multimetr a měřit, kam ještě jde proud a kam už ne.
Předpokládám, že žárovku kontrolovals/vyměnils.
10:36:44
24.09.2025
petriiiik
na straně řidiče svítí a na straně spolujezdce ne, bavíme se o H4 (obrysová světla svítí obě)
20:01:27
23.09.2025
Jumbo
-> petriiiik: Ktere nesviti? A nesviti jen jedna zarovka, nebo obe? Chtelo by se to trochu rozepsat...
19:20:45
23.09.2025
darklord
Tipol by som ze sa ti cez to nieco prikostrilo?
18:12:38
23.09.2025
petriiiik
zkoumám proč mi u favoritu svítí jen jedno světlo. Z příručky vím že je tam relátko a pojistky tlumené levé pravé, dálkové levé pravé. Přijde mi zvláštní že to světlo co svítí, nepřestane svítit ani když vyndám pojistku. :)
Extreme Tyres