skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Favorit elektrické střešní okno
prohledat
14 příspěvků (zobrazeno 1 až 14) od 15.11.2023 do 18.11.2023, založil/a Favoritmartin
prave to ele. webasto se vyklopilo nebo nadzvedlo a popojelo dozadu... skoda, ze jsem si ho tenkrat neprehodil do rapida
-> minno: Ale tak alespoň tu máme takové pěkné jazykové okénko
-> isti: Já v tady těch termitech taky věčně plavu, klid...

-> isti: Já v tady těch termitech taky věčně plavu, klid...
-> dragon_cb_cz: -> minno: Ďakujem páni
Ako seba poznám o týždeň už to aj tak popletiem.

-> dragon_cb_cz: Kým som to ja napísal, tvoja odpoveď už bola tu

-> isti:
Pozdĺžne strešné nosiče sú hagusy.
Šíber (šíbr) je posuvné strešné okno.
Som vygooglil
:

Šíber (šíbr) je posuvné strešné okno.
Som vygooglil

-> isti: "Šíbr" je posuvné střešní okno, z německého Schiebedach - doslova "posuvná střecha" (schieben - posouvat, Dach - střecha). V češtině od toho máme krásný germanismus "šíbovat" 
Podélné střešní nosiče jsou "hagusy".

Podélné střešní nosiče jsou "hagusy".
No tak toto ma zaujímá.Čo znamená šíbrrr?Je to strešné okno?Ja som myslel že sú to pozdlžné strešné nosiče.

-> michael: aha tak omlouvám se za zmatení pojmů, já měl za to, že šíbr je univerzální pojem pro jakýkoliv střešní okno, teda i pro jen výklopný
ja mel ve felde combi elektricke stresni webasto, fungovalo prave i jako sibr...
-> Dauntless24: Ale to nebyl šíbr, ale pouze klasické střešní okno.
-> StepaNoFUN: felda mohla mít šíbr i z fabriky za lidových 3700, ale pokud vím tak jen manuální a bez záclonek
Z vyroby tezko. Ale mohl to montovat nejakej prodejce, jeste nez to doslo k zakaznikovi. Nebo spis na prani zakaznika pred prodejem vozu. Mam za to, ze jeste na feldy se stresnaky montovaly az u prodejce.
Zdravím všechny, mám Škodu Favorita 135 karburátor, rok 1993, výbava GLX a chtěl bych se zeptat někoho zkušenějšího či pamětníka, jestli je možné, že má auto z výroby elektrické střešní okno? Nikde jsem o tom nenašel žádné informace. Nebo jestli je to pozdější dodělávka?
Předem dík za odpovědi.
Předem dík za odpovědi.