skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Motorek ostrikovace - tesnost
Zajimavy, jen doufam, ze ten co jsem tam dal - taky originalni dil, si povede lip... Blby je, ze tesnost jde zkoumat jen po slozeni celku.
-> COL 05.09.23 01:54:12: me vzdy teda uhnil cep zajistujici kolecko na hridelce, dal jsem tam nerez dratek a od te doby o motorku ostrikovace nevim...

-> COL: já měl podobný problém.zaoxidovany ty kolečka, jsou snad mosazný. Očistil jsem a začalo to normálně chodit.
Pokud se bavíme o motorku ostřikovače v 742, tak je to dost primitivní záležitost. Už jsem to ale asi sto let nerozebíral - když mi nějaký začal zlobit, sáhl jsem do zásob a rovnou vyměnil. Co si pamatuju, tak už dobově (v devadesátých letech) u negarážovaných aut byl vždy zpuchřelý a rozpadlý o-kroužek mezi spodním mechanickým a horním elektrickým dílem, ale že by voda natekla přímo do motorku, to jsem tehdy nikdy neřešil...
Pred casem (2 roky?) jsem namontoval do bilyho fungl novej originalnimotorek ostrikovace. Letos jsem zjistil, ze to nejak necerpa. Ted jsem se k tomu dostal a ejhle - motorke plnej vody, rezatej a zatuhlej. Nicmene nenasel jsem zadnou super zjevnou zavadu....
Ma nekdo zkusenosti s internaliema toho cerpadla - treba jak je presne zatesnena hridelka? Je tam kluzny lozisko v o-krouzku (to uz se teda netoci a je nejak srostly s hridelkou), pak nejaky fibry a gumovy krouzek u pruchodu do prostoru cerpadla. Je tam i jakysi odtokovy otvor....
Ma nekdo zkusenosti s internaliema toho cerpadla - treba jak je presne zatesnena hridelka? Je tam kluzny lozisko v o-krouzku (to uz se teda netoci a je nejak srostly s hridelkou), pak nejaky fibry a gumovy krouzek u pruchodu do prostoru cerpadla. Je tam i jakysi odtokovy otvor....