skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Usb modul v autě
Tak problém nakonec vyřešen. Pro další bastlíře vzkazuji, že byl špatnej USB kabel. Na prázdno dobrý, pod zátěží na něm padalo napětí a zlobilo to. Vyměnil sem kabel, přidal sem pro jistotu na výstup měniče kondenzátor 100uF a hotovo dvacet.
-> Nwkt 21.03.18 22:34:26: Tome ty zásuvky jsou koupit i samostatně asi za 50,-Kč za kus. Nemusíš kupovat redukci a půlku ji vyhazovat. :-)
-> minno: Ještě mi neumřela žádná. Teď mám nějakou Lexar modrou 128GB a zvládá zápis dvou fullHD streamů najednou
Ako to riešite s kartami v kamerkách v aute? Ako dlho vám vydržia?
Tie neustále prepisy tým kartám asi moc nenapomáhajú :-(
Mne karta v kamere odišla akosi primoc rýchlo, po pár mesiacoch. Neviem, či to bol len vadný kus, alebo je to bežná prax pri takomto nasadení?
Tie neustále prepisy tým kartám asi moc nenapomáhajú :-(
Mne karta v kamere odišla akosi primoc rýchlo, po pár mesiacoch. Neviem, či to bol len vadný kus, alebo je to bežná prax pri takomto nasadení?
-> Nwkt 21.03.18 22:34:26: Mám to v škodovke rovnako.
-> Borderer 21.03.18 22:53:30: Zasuneš až na doraz a omotáš to spojení izolepou, ještě mi to v žádným autě nevypadlo 

-> Nwkt: Nad tím sem taky uvažoval, ale ta nabíječka k tomu je takovej zvláštní šmejd a občas ze zapalovače sama vypadne a tak.
Tohle mi přišlo jako fajnovej, uhlazenej způsob a hlavně odpadlo tahání kabelů. Leč to vypadá, že někde asi soudruzi z PéeRCé udělali chybu a stejně mne to nemine.
edit: Ona samotná kamera je jakási NO name, ale natáčí dostatečně dobře nato, abych ji z auta vyhodil. SPZ čitelné, vidí celkem obstojně i v noci. Na bezejmennou Čínu řekl bych vysoký nadprůměr a slouží v pohodě už přes 3 roky a 100 tisíc kilometrů, když pominu hin baterku

edit: Ona samotná kamera je jakási NO name, ale natáčí dostatečně dobře nato, abych ji z auta vyhodil. SPZ čitelné, vidí celkem obstojně i v noci. Na bezejmennou Čínu řekl bych vysoký nadprůměr a slouží v pohodě už přes 3 roky a 100 tisíc kilometrů, když pominu hin baterku
Ono se to právě chovalo divně. Připomínalo mi to špatnej kontakt na vozejku, kterej jede po rozbitý silnici. Dioda svítí - nesvítí - svítí málo.... Reakce na otáčky motoru nic, jednou sem nastartoval a OK, kamera fungovala půl hodiny, dioda svítila normálně. Pak sem nastartoval a zase to zlobilo.
Objednal sem dva kusy, tak to zkusím proměřit. Vlastně mužu zkusit změřit napětí na měniči pod zátěží a pokud to pujde, tak i na konci kabelu... je tam to mini USB...
Objednal sem dva kusy, tak to zkusím proměřit. Vlastně mužu zkusit změřit napětí na měniči pod zátěží a pokud to pujde, tak i na konci kabelu... je tam to mini USB...
-> Borderer: Já používám tohle, ustřihnu tomu ten malej konektor, napájím kabely, jeden na kostru a druhej do pojistkovky a zapojím na spínaný +. Vše je pak schovaný v palubce a kabel ke kameře vedu sloupkem a stropem až k zrcátku
pouzivam tento za par slupek a vse funguje
www.aliexpress.com/item/. ../32693411196.html?spm=a2 g0s....
www.aliexpress.com/item/. ../32693411196.html?spm=a2 g0s....
-> Borderer: S tímhle modulem zkušenosti nemám, ale sháněl jsem step-up měnič (z 12V na 24V) a fungoval až asi pátej objednanej typ... Ostatní shořely (asi 2 i chvilku plamenem).
Osobně jsem tohle kdysi řešil vykucháním noname nabíječky za kilo a její instalací do správně velký krabičky. Takhle je to asi ve 3 služebákách. Spíš s kamerou mám problém s rušením rádia (i se značkovou nabíječkou ruší rádio, bez nabíjení nikoli), ale to je o něčem jiným (o kameře jako takový)...
Osobně jsem tohle kdysi řešil vykucháním noname nabíječky za kilo a její instalací do správně velký krabičky. Takhle je to asi ve 3 služebákách. Spíš s kamerou mám problém s rušením rádia (i se značkovou nabíječkou ruší rádio, bez nabíjení nikoli), ale to je o něčem jiným (o kameře jako takový)...
Ze zkusenosti co mame s kamosem muze bejt problem v dylce kabelu mezi zdrojem a kamerou (ubytek napeti) nebo ma ten zdroj nizky napeti. Na kamerku se nam osvedcilo 5,5 V
Zdravím, delší dobu řeším palubní kameru a její napájení. Doteď sem to měl v el. zásuvce, což je dost nepraktický a kabely po celym autě. Kamera jako taková má napájení přes USB, koupil sem tedy step down měnič viz odkaz: arduino-shop.cz/arduino/2
036-buck-step-down-menic-d
c-6-24v-12v-24v-na-5v-3a-u
sb.html a kamera se po připojení nabíjí nenabíjí a hlavně se začala sekat (dioda, co značí nabíjení rychle bliká, pohasíná) . Co mohli soudruzi v Číně odfláknout? Napadá mne zkusit dát na vstup a výstup větší kondenzátor, který by mohl výkyvy pobrat a vyčistit.
Připíchnul sem se na prodlužovač osvětlení, tzn. + je ze svorky č.15 a - beru z kostry světla. Ve světle jsou LEDky a ty neblikají, nic.
Vykuchání přiložený "nabíječky" bych nechal až jako poslední variantu, abych mohl kamerku přehazovat mezi autama.
Připíchnul sem se na prodlužovač osvětlení, tzn. + je ze svorky č.15 a - beru z kostry světla. Ve světle jsou LEDky a ty neblikají, nic.
Vykuchání přiložený "nabíječky" bych nechal až jako poslední variantu, abych mohl kamerku přehazovat mezi autama.