skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Boční blinkr v blatníku!!!
-> Bukaj: taaak vyřešeno,černý kostra k blinkru,tmavě modrý k žlutému od blinkru!!! Hrubý žlutý k ničemu.
-> Petuli: Tak s tmavomodrým drátkem jsem se u škodovky zatím nesetkal - vždy všechny modré (kostry) jsou a byly světlé. Takže to bude něco dodělaného.
K zásuvce vede celkem silný žlutý. K bočním blinkrům by měl být žlutý a černý.

K zásuvce vede celkem silný žlutý. K bočním blinkrům by měl být žlutý a černý.
-> Petuli: Barvy vůbec nevím, 120 s bočním blinkrem jsem neviděl mnoho let. Podle popisu máš místo kostry stálý +, takže jít nějak po tom, nebo neřešit stálý + odpojit místo toho natáhnout kostru.
-> red.bill: původně je to pravák,takže zásuvka je tuším vpravo,a kabel.svazek je už vlevo,takže nedosáhne,je to tmavě modrý drátek?Ten mám volný,nikam nedosáhne a nikdy,co auto mám nebyl zapojen.
-> rsvancara: děkuji,zítra na to kouknu s těma pojistkama,kostření u stěračů mám jako dříve,tam centrál nehrál roli.Ale možná to špatně kostří,kdo ví:-(((
-> Petuli: Délkou by to asi nedalo ale nepovedlo se ti prohodit kostru toho malýho blinkru se stálým + montážní zásuvky?
Můžu potvrdit, kostra je prevít.

.... ve finále tam vede víc zemění (např. od topení)... nemáš tam nějaký nezapojený?
Teď mě napadla taková věc. Jelikož jsi měl centrální stěrač a dával jsi zpět dva, máš přizeměný motorek stěračů?
Levý blinkr je 125 (když udpojíš žárovku z levého hlavního blinkru, předpokládám, že žárovka malého nezhasne, ale rozsvítí se ještě víc).
Zkus malej test, vytáhni vždycky jednu pojistku a řekni, na který to zhaslo (bez klíčku, když ten malej blinkřík svítí) a napiš, která to byla (jednička je ta úplně vlevo).
Zkus malej test, vytáhni vždycky jednu pojistku a řekni, na který to zhaslo (bez klíčku, když ten malej blinkřík svítí) a napiš, která to byla (jednička je ta úplně vlevo).
Je to pravdu zvláštní. asi budeš muset projet instalaci podle schématu. Zas tolik drátů škodovka nemá. Takhle od klávesnice se těžko něco vymýšlí.

-> StepaNoFUN: -> Bukaj: nějaké foto nemáte?Nikdy jsem s Lukasama a cyklovačem nic nedělal,před 15 lety,kdy jsem malé blinkry zrušil,tak jsem přívodní kabliky pouze zaizoloval.Škoda,že někdo z Vás,kdo se vyzná,nebydlí v okolí:-(((
-> StepaNoFUN: Přikláním se k Tvému názoru ;-)
-> Petuli: nevybavuju si to úplně přesně, jestli to lze, ale pod palubkou je spoj z lucase na tyhle blinkry. A je tam volnej konektor na cyklovač. Asi pikačovina, ale nemáš to zapojený v blbým konektoru? 742 už jsem neměl rozebrany hodně dlouho, ale mám za to, že jsou oba 4pin....
-> Tomaso435: díky,se spinačkou ani budíky nebylo nic děláno,ikdyž přehodím ty dva kabliky od blinkrů,dělá to to samé,kostru u hrnce pod světlem jsem dnes kontroloval a je to ok.
Ti asi skrze blikač něco kostří... něčemu může chybět kostra a jde to vláknem.
a nebo naopak.. máš na blikač napojený z něčeho plus tam kde má bejt mínus a sešlo se to s blikačem. (blbě zapojená spínačka, blbě drát na budíku, nebo na pojistkovce) tím pádem ti blikač zhasne a díky tomu ti nakostří boční blikač a ten zabliká, pak se blikač rožne a díky tomu to zase kostří skrze malej blikač a ten zhasne....
a nebo naopak.. máš na blikač napojený z něčeho plus tam kde má bejt mínus a sešlo se to s blikačem. (blbě zapojená spínačka, blbě drát na budíku, nebo na pojistkovce) tím pádem ti blikač zhasne a díky tomu ti nakostří boční blikač a ten zabliká, pak se blikač rožne a díky tomu to zase kostří skrze malej blikač a ten zhasne....
Prosím o radu-za doby tuningu jsem je neměl,teď po poskládání předku kufru a elektriky mi po zapojení levý malý blinkr stále svítí ikdyž je spínačka vypnutá,po zapnutí spínačky a zapnutí páčky blinkrů začne blikat,ale opačně než zadní s předním!Jinak vše funguje,světla,klakson,vě
trák,stěrače,ostřikovač.Za každou radu budu vděčný.