skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
rychle stierace š.120l
Vymena packy nepomohla, ocistil som este kontoxom konektory vsetky tykajuce sa stieracov, pohral sa zo vsetkym proste aj premazal pohyblive casti ktore boli lahko dostupne, vymenil poistku (aj ked stara bola dobra) a stierace zacali funguvat lepsie aj ked medzi 1. a 2. Rychlostou je rozdiel dost maly ale uz viditelny, este v najblizsej dobe premazem komplet tiahla a klby a dufam ze bude problem vyrieseny, dakujem vsetkym co mi pisali rady kde moze byt problem.
no ked budem mat cas asi utorok tak vyskusam aj motorcek aj packu a uvidim v com je problem potom napisem, zatial dakujem
-> isti: No tak lucas by mohl zkusit, jen ho napíchne na svorkovnici pod volantem, když to bude v něm, tak pak vyměnit, ale myslím si, že bude problém v motorku stěrače. Dost problémů umí udělat doběhový kontakt. Myslím si, že mu problém mohl způsobit i poškozený kabel někde u motůrku, začalo mu to blbnout za deště.
-> srdcar 120L: -> Frederik: Ja by som s tým tolko nesral(sorry ale nenašiel som hviezdičku
)Skúsil by som iné lukasy a ak nepomôže tak iný motorček.Nie je to komlikované prehodiť.

Mam to zakryte original....a aj odtokove kanaliky su priechodze, rozmyslam ze odpojim konektpr od motorceka a pripojim tam baterku podla tej mojej schemy a skusim 1. a 2. stupen rychlosti. Ale celkovo myslim ze voda by tolko problemov nenarobila.keby je len na konektore lebo tade idu radovo ampere a voda ma vodivost radovo megaohmi. Uvidim ked ro pomeram este.
-> Frederik: Ještě mě napadlo, máš motorek stěračů přikrytý ochrannou gumou /originál/ nebo ho máš odkrytý, nechráněný? Pokud je odkrytý,tak se do něho dostala voda a kontakty jsou ve zkratu. Nezbyde ti nic jiného, než motůrek vyndat, rozebrat a vysušit, hlavně izolaci okolo kontaktů. Pak by měl fungovat zase normálně. A musíš ho zakrýt, nemá totiž vodotěsné provedení.
-> srdcar 120L: hey to si viem predstavit a hlavne ked ho mam namontovany dole motorcekom hore vyvodmi... len tie stierace ma stale stvu ale uz som si aj celu schemu nakreslil ako by to malo byt a nedava mi to zatial zmysel preco stale idu rychlo stierace
-> Frederik: tak se ti mohlo stát, že se ti dostala voda do motůrku stěrače a způsobila zkrat. Jinak motůrek ostřikovače časem uvnitř zaoxiduje tak, že se úplně zadře. Většinou to dopadne tak, že se musí vyměnit.
Praveze nic som nerobil s tym, normalne to fungovalo este minuly tyzden az do nedele a v nedelu vecer som isiel domov lialo a uz len rychlo isli stierace. Dokonca vcera mi aj ostrekovac vypovedal-isiel jak keby bol s 4V napajany ale odmeral som na nom 11,8V (ked mi kamarat stlacil ostrekovanie), tak som odpojil hadicky a pustil ho na prazdno asi po 15 sekundach sa rozbezbehol do otaciek , pripojil som naspet hadicky a uz ide normalne ale neviem dokedy.
a este napisem ze konektor ktory ide od motorceku stieracov som mal rozobraty , nic tam neni zlomene ani zaoxidovane a este som to aj nastriekal sprejom na kontakty ale nepomohlo to vobec , cykly stieracov su cca 45-50 za minutu v oboch polohach packy
a este napisem ze konektor ktory ide od motorceku stieracov som mal rozobraty , nic tam neni zlomene ani zaoxidovane a este som to aj nastriekal sprejom na kontakty ale nepomohlo to vobec , cykly stieracov su cca 45-50 za minutu v oboch polohach packy
-> Frederik: Zapomněl jsi sdělit, jak ti to začalo takto divně chodit. Jestli jsi něco vyměnil nebo opravoval a nebo samo od sebe. Můžeš mít přehozené přívodní kabely u motorku stěračů, může být zkrat ve spojce připojení motůrku atd. Dej vědět.
Len nejak si to neviem vysvetlit kebyze obe polohy su pomale ale ked obe rychle tak nechapem. A packa ked spina len krajnu polohu to kvoli zlemu kontaktu ci nieco sa tam odlomilo alebo vyhlo?
-> Frederik: V tom případě tipuju na páčku. Pořád to spíná jen krajní polohu.
Mam taky problem ze aj v 1. polohe aj v 2. Polohe packy stieracov idu stierace len na maximalny vykon, neviete mi niekto poradit co bude zle? V spodnej polohe (cyklovac) funguju stierace ok podla toho ako si nastavim potenciometrom (to mam dorabane s obvodom NE555 este od predchadzajuceho majitela)