skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Denní svícení - trochu jinak (felda)
-> StepaNoFUN: Dle návodu by nemělo
-> Nwkt: U mojí myslím že svítí... Ale jistej si tím nejsem.
-> StepaNoFUN: A nesvítí SPZtka ještě 

-> Milan 136: Ale u tohohle do OCT jdou vypnout tlumený (potkávací) světla. Stačí manuálně zapnout parkovačky a tlumený se vypnou. Navíc nesvítí podsvětlení palubky a nefungujou dálkový, dokud není manuálně zapnuto.
Tohle znám. Mám ve svým namontovaný a z kolegovýho jsem převčírem demontoval (vypalujou se u toho docela často bohužel relátka) a on to měl stejně vyřazený, protože má denní.
Já měl ve feldě jenom jednoduchý napěťový relé (bylo někde uvedený jako origo do Feldy), který spínalo jenom parkovačky a tlumený jsi musel mít vypínačem zapnutý. Tudíž šly kdykoli vypnout.
Tohle znám. Mám ve svým namontovaný a z kolegovýho jsem převčírem demontoval (vypalujou se u toho docela často bohužel relátka) a on to měl stejně vyřazený, protože má denní.
Já měl ve feldě jenom jednoduchý napěťový relé (bylo někde uvedený jako origo do Feldy), který spínalo jenom parkovačky a tlumený jsi musel mít vypínačem zapnutý. Tudíž šly kdykoli vypnout.
-> Milan 136: co bylo u feldy jako origo denni svícení? Měl jsem to automaticky relé do pojistkovky ( montáž místo AKIN) a tlumený jsem normálně vypnul vypinacem. Ale dodělával jsem si ho sám. Vím, že se tam něco prepinovavalo, aby to chodilo. Pouštělo to parkovacky a tlumený musely bejt zapnutý vypinacem stále...
-> Jarda: ne nekupil ale furt sa na to chystam len nejak furt nemozem na nenatrafit v obchode
-> castrol 24.12.16 18:25:05: tak poslali NBU :/ a pry, ze to mam +110% a ne jen 90, ale puvodni NB byly proste nej... to jsem mohl rovnou koupit ty lasery, jeste jsi nekupoval?
Tyto by mohly byt zajimave... www.obautodily.cz/sortime nt/.../nightguide---3x-bez pecnost jen pro GB musi byt obracene :)))
Tyto by mohly byt zajimave... www.obautodily.cz/sortime nt/.../nightguide---3x-bez pecnost jen pro GB musi byt obracene :)))
-> Mr._Nosferatu: výbava - komfort , je vždycky na ukor něčeho.. klíma je na spotřebu, automat na světla zase žere žárovky....
-> Milan 136: To vím, ale třeba u železniční přejezdu to není praktické, vyndavat kaslik/airbag abych vypnul světla, pokud nechci chcípnout motor.
-> Mr._Nosferatu: slo. Vyndanim pojistky viz navod k dennimu sviceni
-> Jarda: To s tím vypínáním při stání má v návodu k obsluze i Felicie.
Což mi připomělo, jak mohlo být legální origo denní svícení u Felicie (automatické zapínání) když nešli tlumený při běžícím motoru vypnout?
Což mi připomělo, jak mohlo být legální origo denní svícení u Felicie (automatické zapínání) když nešli tlumený při běžícím motoru vypnout?
-> Borderer 24.12.16 22:03:08: jj vse - plyn, banka, vlakno - takze vse a prave ty s nejkratsi zivotnosti podle me svitily nejlip, ale udavali +90% a ted udavaji 130%, co mi je divne, ze zmensuji velikost banky, tim usetri plyn, ale zas se musi vic hrat, pamatuji, ze jsem nekde cetl, ze halogeny je nutne vypinat na stojicim aute, aby se nespalily, protoze je potreba je chladit vzduchem :) to bylo nekde z 70. let
-> castrol 24.12.16 22:32:06: jj
myslim, ze zklamán nebudes
-> castrol 24.12.16 22:32:06: jj

-> Jarda: tak ak niekde na ne natrafim skusim ich otestovat
-> Jirik_Tuňák1983: On ten rozdíl je podle mne danej strukturou vlákna a možná i složením plynů, že to při stejný watáži líp svítí, ale taky to má o to kratší životnost.
-> castrol 24.12.16 18:25:05: tak myslim, ze uplne spatne nebudou
rekl bych ze asi po NB1 to nejlepsi, ja ted nasel ve vyprodeji nekde NB1 za luxusni cenu, tak pujdu do nich, ikdyz zivotnosti jsou na tom nejhur, ale me vyhovuji nejvic, ze jsou neco jako all seazon :)
-> Tomaso435: asi malo svitim dennima no :/, ale kdyz musim porad poslouchat kolegu, ze mrak je snizena viditelnost apod.

-> Tomaso435: asi malo svitim dennima no :/, ale kdyz musim porad poslouchat kolegu, ze mrak je snizena viditelnost apod.
-> Jarda: já teda dávám často jízdy noční, v dobu kdy tlumené jedu jen ve městech a jinak nostop dálkový třeba 20 minut v kuse a jedu to hodku a pul. tak asi proto mi odcházej spíš dálkový než tlumený :-D
-> Jarda: prave uvazujem nad nimi aj ja len chce to nejaku recenziu
-> Jirik_Tuňák1983 24.12.16 17:41:28: no ona plus ta procenta mi taky prijdou nerealne, ale lip to sviti, mel jsem v pridavnakach H3 100W, dal jsem tam NBU 55W a musim rict, ze to sviti lip
o nivy mi prisly, ze nesviti koncovky 5W, tak jsem tam dal 5W halogeny a mam strach, abych nekoho neoslnoval, naproti tomu jsem do mlhovek dal misto 21W, 35W halogeny a jako lip to sviti, ale ze by to byl takovej rozdil
Zdaleka to neni jen nazev :) naopak ze zkusenosti vim, ze ty stovky apod. sviti min, zrejme to bude jen nekvalitou, protoze to neni legal a zabyva se tim nejaka chinska firma. Vim jak obrovskej rozdil byl, kdyz jsem v jednom svetle mel nejakou teslu a ve druhem hellu nebo kdyz jsem koupil nejakou v madarsku za vprepoctu 18,-kc to snad nebyl ani halogen
Jinak nerikam, ze cena odpovida vyrobnim nakladum plus nejaka ferova marze - to asi ne no :/

o nivy mi prisly, ze nesviti koncovky 5W, tak jsem tam dal 5W halogeny a mam strach, abych nekoho neoslnoval, naproti tomu jsem do mlhovek dal misto 21W, 35W halogeny a jako lip to sviti, ale ze by to byl takovej rozdil
Zdaleka to neni jen nazev :) naopak ze zkusenosti vim, ze ty stovky apod. sviti min, zrejme to bude jen nekvalitou, protoze to neni legal a zabyva se tim nejaka chinska firma. Vim jak obrovskej rozdil byl, kdyz jsem v jednom svetle mel nejakou teslu a ve druhem hellu nebo kdyz jsem koupil nejakou v madarsku za vprepoctu 18,-kc to snad nebyl ani halogen
Jinak nerikam, ze cena odpovida vyrobnim nakladum plus nejaka ferova marze - to asi ne no :/
-> Jirik_Tuňák1983: Maj dobrý markeťáky 

Táta teď kupoval nějaký H7 GE +90%. Někdy si říkám, jací jsou výrobci čarodějové, když z té miniaturní baňky o stejné wattáži, dokáží vyloudit všemožné lejzry, +50% až 300%, různé ultravision brejkry a další píčoviny. Je to vůbec technicky možné? Když nacpu do světla na chodbě 40ku žárovku, tak bude svítit blbě. Aby to svítilo více, musím dát aspoň 60 nebo 75ku. Určitě to nevytrhne 40ka s nějakým zázračným názvem. Navíc čím budete starší, tím hůře večer a v šeru uvidíte, takže vám budou superbrejkry a laserultrahyperlajty k hovnu a pomůže spíše jiný zdroj osvětlení.
-> Tomaso435 19.12.16 15:32:26: u NB se mi nikdy dalkove nevypalilo, vzdy tlumene... a do tydne druha vzdy, jednou obe behem jedne celkem kratke cesty
-> castrol 19.12.16 16:33:04: s temi zkusenost nemam, ale svetlo mi prijde zbytecne moc bile, az do modra :/ jinak rozzareni reflexdnich ploch umely perfektne uz NB1
Podle me jdou moc smerem tuningu, ta zluta slozka mi tam chybi, bile svetlo moc pohlcuje cerna - mokra vozovka, ale mozna je zkusim, ikdyz jsem chtel zkusit ty extreme vision
tuning.autodoplnky.cz/nig ht-breaker-laser/zarovka-o sram-night-breaker-laser-h 4-12v-60-55w-s559237916

-> castrol 19.12.16 16:33:04: s temi zkusenost nemam, ale svetlo mi prijde zbytecne moc bile, az do modra :/ jinak rozzareni reflexdnich ploch umely perfektne uz NB1
Podle me jdou moc smerem tuningu, ta zluta slozka mi tam chybi, bile svetlo moc pohlcuje cerna - mokra vozovka, ale mozna je zkusim, ikdyz jsem chtel zkusit ty extreme vision
tuning.autodoplnky.cz/nig ht-breaker-laser/zarovka-o sram-night-breaker-laser-h 4-12v-60-55w-s559237916
-> castrol: a nesvítěj vubec blbě :D škoda že tam není nic s H7 do fabie :D a h3 taky moc není, ale tak dá se to :D
-> Tomaso435: smejde

-> castrol: z vrakáče vždycky ze servisních krabiček vybírám philipsky :)
-> Tomaso435:
tak to kup nejaku cinu

-> castrol: hele když koukám jak se ceny zvedly na 2x a více tolik než sem je kupoval posledně, tak vzhledem ke stále stejnému platu na to asi seru 

-> Tomaso435: tak kup ie laserky a daj vediet 

-> castrol: ee... ale NB odcházejí vždy v páru, takže čekám kdy lupne druhý světlo a budu muset po něčem šáhnout
-> Jarda: -> Tomaso435: a nejaka skusemost s osram laser je ?
-> Jarda: mě včera prasklo dálkový vlákno u h4 NB :-O po asi pěti letech... a pač mám přípdavný dálky tak to měnit nebudu dokud potkávačka svítí :D
-> Tomaso435: nejlepsi byly NB jednicky, ale prd vydrzely :/ pak uz jdou smerem tuzingu - cim dal belejsi svetlo a to podle me neni taky uplne nejlepsi, protoze cerna mokra silnice bile svetlo velmi pohlcuje, me na felde moc dlouho posledni NB nevydrzely, protoze mi zacal prebijet altik :(, potom mam jeste jedny H3 v pridavnejch u nivy a to sviti velmi slusne...
-> Syny: tak jde o to co je obyč H4. Helly Narvy nebo philipsky za 80kaček svítěj normálně. Já si navyknul na night brakery.
-> Tomaso435: A proto je mam na aute uz 6 let a v porovnani s obyc H4 to sviti tak o pulku vic... :) I na skodovce jsem tenkrat mel modry Philipsky a svitily krasne.
-> Syny: ty sem si jednou koupil taky, nebylo od toho vidět vubec nic, protože jakákoliv clona ať už barevná, ti kurevsky snižuje tok světla skrze ní.
Ja koupil nejaky no name H4ky v Nemecku. V sade byly 3ks (tedy i jedna nahradni), maj modry sklo, takze sviti hezky bile (oproti obyc H4ce i o dost vic), mam je na aute uz 6 let a porad sviti :) Denni sviceni nemam, takze svitim svetlama pri kazdej jizde... Staly me asi 350Kc 

-> Borderer 09.10.16 21:31:33: podle me nejlip svitily jednicky, jen vydrzely pouze 1/4 roku, mely duhovkove sklo, ted maji jen modre prouzky a to uz neni ono

tak sem na to přišel... je to fakt jedno sklíčko na dvě verze světel :-D kurva :D
-> Nwkt: no ... právě se to vypne :-D bud to je to sklíčko stejný i s tou vyšší řadou co se tlumí a tohle se jen vypíná a nebo ta fce poziček nefunguje
to video sem viděl, ale když mu pulku nerozumím :-D
to video sem viděl, ale když mu pulku nerozumím :-D
-> Tomaso435: To má v sobě určitě, jedno kostra, druhý spínaný + a třetí parkovačky. Jak to bude mít + od parkovaček tak se to ztlumí
kuci, nemá někdo jednotku, třeba z bouračky k denním/pozičním led světlům JUST js 09308? Mám tu jedny světla co maj homologaci jako denní i jako poziční. vedou z toho 3 dráty. Mínus plus a plus od pačkovačky. Nějakej system bejt musí aby se to rožlo se sníženou intenzitou jako parkovačky a s vysokou jako denní jen nevím jak :D ..
-> Vojťas: ja mel svetla prave ok na obou, dokud se na cervenyho nedaly DEPO repliky... to nesvitilo uz od zacatku ;)
-> U-Geen: o tom nevim, ale byl to dovoz z němec
-> Vojťas: nemels tam replikovy svetla?
-> Syny 11.10.16 07:00:22: a treba na stejne starym Toledu byly tak vysleply paraboly ze nebylo videt skoro nic, i kdyz skla byly skleneny, a co pak ted s tema plastovejma nahradama, kde ti to zesedne, viz treba Fabie...
-> David29: Tak az budou v cudu, tak do nich hod sutr a nech je vymenit, ne :)
-> Syny: Tak pro srovnání - na 9let starým Actrosu jsou ty paraboly v čudu. Vem si, že tohle auto svítí třeba celej den v kuse.
Já to aspon trochu snižuju tím, že když jsem mimo silnici (nebo někde stojím), světla vypínám do parkovaček - což je sakra znát, protože to je častější než jízda
Ale zase mě nebaví měnit furt H7....
Já to aspon trochu snižuju tím, že když jsem mimo silnici (nebo někde stojím), světla vypínám do parkovaček - což je sakra znát, protože to je častější než jízda

Ale zase mě nebaví měnit furt H7....
-> David29: No nevim jestli s tim autem budes jezdit pres 20 let :) Alespon ja mam po 21letech paraboly v pohode a to se tenkrat o nejakym dennim sviceni nikomu ani nezdalo, takze nijak pripraveny ty paraboly na to nebyly.
-> Nwkt: Ne, ale až budou paraboly v hajzlu, nic neuvidím já