skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Lambda sonda fábie
Padají tady možnosti, že to bude hlásit chybu pořád-dokud se nevymění kat. To se s tím opravdu ještě nikdo nesetkal?
-> MVM: Já třeba osciloskop mám (kdysi jsem si ho vybrečel v bejvalý práci a po několika letech mi ho bejvalej šéf nabídnul jako "úhradu" za něco, co jsem pro něj dělal - že prej s tím stejně nikdo jinej neumí), nicméně využití pro něj zas tolik ne... Stejně to nakonec dopadne tak, že to nechám u kamaráda na servisu (svoje si stejně servisuju tam) a třeba se to využije...
-> StepaNoFUN 21.03.16 22:32:29: Jo přesně tak. Mám kolegu kterej je sice už pár let v Kanadě,ale ještě když byl u nás tak si osciloskop několikakanálovej pořídil a odstraňoval s tím závady se kterýma si značkový servisy nevěděli rady. Bral za to sice poměrně dost,ale závadu po týdnu třeba našel.Aniž by zbytečně měnil funkční snímače atd.. Vždycky ale sháněl stejný typ aut/motorů aby si mohl nalogovat správný tvary signálů a to ho vždycky dost omezovalo aby měl dostatek aut v databázi.
-> StepaNoFUN: Zkusím prohledat, ale se.. mi to, auto je sice staré, ale má najeto poctivých 103 tisíc km
-> radekra: Ideálně DP... Určitě najdeš na Uloz.to.
Edit: Mohla ta lambda umřít... Už se mi to stalo, 150km dobrý, najednou mrtvá. Zkoukni hodnoty. Není snad ani důležitý kolik ukazuje, ale jak reaguje na změnu režimu motoru.
-> MVM: Osciloskop by byl fajn, ale kolik lidí ho dneska má? Je pravda, že se tím dá zjistit 99% závad přesnějc jak diagnostikou, ale je potřeba to mít a umět s tím...
Edit: Mohla ta lambda umřít... Už se mi to stalo, 150km dobrý, najednou mrtvá. Zkoukni hodnoty. Není snad ani důležitý kolik ukazuje, ale jak reaguje na změnu režimu motoru.
-> MVM: Osciloskop by byl fajn, ale kolik lidí ho dneska má? Je pravda, že se tím dá zjistit 99% závad přesnějc jak diagnostikou, ale je potřeba to mít a umět s tím...
Na tu starou lambdu-chyba byla každých cca 20 km, ted po výměně se chyba ukázala po 80 km.
-> MVM 21.03.16 22:20:12: aby to mohl píchnout oscilo tak to by potřeboval schema jinak pochybuju že by to dohledal i když u fabie možná
-> MVM: Nejhorší je, že to auto nic nedělá, jede a chová se uplně normálně, jen se rozsvítí dost často kontrolka na přístrojovce a to mi se.., nevím, co to bude dělat při měření emisí
-> StepaNoFUN: Kde najdu hodnoty, co to má mít? nějaké hodnoty mám, ale nemám s čím to porovnat
Není dobrý hned po načtení paměti závad měnit TO co je v paměti zapsáno jako chyba. (pak se vymění fšechno a auto stejně nejede a co dál ..) Jednotka to tak někdy jen vyhodnotí. Tzn je to stav kterej nastal. Tu závadu "může" způsobovat naprosto smysl nedávající poškození něčeho uplně jinýho. Dobrý je napíchnout signál za chodu přímo u jednotky na osciloskop. A taky ať to někdo proměří přímo u konektoru řj - čímž vyloučí shnilý,překousaný dáty..
-> radekra: Nová ještě neznamená automaticky dobrá... Chtělo by to kouknout na měřený hodnoty a ne jen na paměť závad. ;-)
-> Milan 136: Není to zrovna ten rok, co na něj byla kdysi svolávačka kvůli chybnýmu programu v ŘJ (právě chyba lambdy, nějak špatně nastavený mezní hodnoty v jednotce)... Nebo to bylo na 16V?
-> djmaso: prave ze u cesky 1.4 vedou kabely od sondy oddelovacim prostorem a ne tim mistem, kde hnije svazek.
-> radekra: na sondy byl nejaky SW, ale asi na topny obvod tusim
-> radekra: na sondy byl nejaky SW, ale asi na topny obvod tusim
Levej sloupek v nadkolí rád hnije a na něm je el od motoru a je taky KO ( je v plastu )
Tu co jsem tam dal? Nová lambda Bosch
Jakej původ má ta sonda?
Ahoj, potřebuji radu-fábie 1.4 MPi 44 kw r.v. 2001 Byla chyba P013O chybný signál lambdy 1. Lambdu jsem vyměnil a po 8O km už je chyba opět zpět- co s tím? Dík za dobré rady