Tak po vystrikani wdeckem kontaktu mezi starterem a X rele (na magneticke civce na starteru) blikani prestalo. Ale cca po třech týdnech se problém vrátil (navíc na dálnici, v noci, když pršelo, supr zážitek, protože to blikalo jak vanoční stromeček nebo to vubec nesvitilo ...)
Nicméně už je to opraveno. Problém byl na elektromagnetu co je na starteru, kontakt který z něho jde na x rele byl volny, takze jsem magnet odmontoval od starteru a kontakty odpajel, poradne pridelal a pripajel. A zatím svítí snad to vydržííí ...
Děkuji pánové za tipy ;)
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Nestartování a blikání svete felicie jednobod
-> ZZ__Top: Může, ale spíš bude chyba v samotnym startéru a zůstává viset.
OK, děkuji za tipy. Zkusím očistit kontakt na cívce, případně pohledat další spoj a prověřit + v pojistkovce. Zatím díky
Se vetřu. Může ten žlutý káblík na startéru dělat i to, že občas při pokusu o start otočím klíčem, něco cvakne, ale startér ani necvakne. Musím zapalování vypnout a zkusit víckrát a pak už nastartuju.
v pojistkovce je spojovaci misto staleho +, šel bych po něm.
přesně tohle jsem měl taky na feldě a byl to žlutý kabel od cívky starteru... že ti drží neznamená že neni zoxidovaný na kontaku nebo někde ve svazku...
No to potkávací blikají, sterace se vypnou kdyz zacnou svetla blikat a vetrak se taky vypíná kdyz svetla blikaji.
Myslíš tedy, ze by mohl pomoct repas startéru ?
Myslíš tedy, ze by mohl pomoct repas startéru ?
kdyby to byl ten žlutý drát tak nesvítí potkávací světla a nejdou stěrače atd....
co starter?
co starter?
Ahoj ve spolek.
Mám takový "menší" problém s felicií, sem tam se ji nechce startovat(kontrolky svítí ale motor netočí) někdy stačí autem "pohoupat" a nastartuje někdy zase vícekrát zkusit otočit klíčkem. K tomu při jízdě jde někdy slyšet z pojistkové skřínky cvakání jako by se nějaké relé zbláznilo(asi X rele) a při tom blikají svetla, prestavají jít stěrače a větrák.
Nejdříve jsem si myslel že je to jen vadné relé světel, a že se mi sem tam "zasekává spínací skřínka"(protože nebylo třeba před startem s autem hýbat) takže jsem jen vymenil rele svetel s tim ze casem promazu tu zapalovaci skrinku nebo jak se tomu nadava. No ale nemelo to zádny efekt. Felda bliká zbesile dále.
Potom jsem si nasel, ze by to mohl být zlutý drát od startéru (ze bude uhnitý) ale ten tam drzí jak pribitý zkousel jsem s nim lomcovat ale svetla stále svitila tak jsem ho jen parkrat zastrčil.
Myslíte, ze to bude vadné relé X nebo Vás napadá něco jiného??
předem děkuji za každou myšlenku ;)
Mám takový "menší" problém s felicií, sem tam se ji nechce startovat(kontrolky svítí ale motor netočí) někdy stačí autem "pohoupat" a nastartuje někdy zase vícekrát zkusit otočit klíčkem. K tomu při jízdě jde někdy slyšet z pojistkové skřínky cvakání jako by se nějaké relé zbláznilo(asi X rele) a při tom blikají svetla, prestavají jít stěrače a větrák.
Nejdříve jsem si myslel že je to jen vadné relé světel, a že se mi sem tam "zasekává spínací skřínka"(protože nebylo třeba před startem s autem hýbat) takže jsem jen vymenil rele svetel s tim ze casem promazu tu zapalovaci skrinku nebo jak se tomu nadava. No ale nemelo to zádny efekt. Felda bliká zbesile dále.
Potom jsem si nasel, ze by to mohl být zlutý drát od startéru (ze bude uhnitý) ale ten tam drzí jak pribitý zkousel jsem s nim lomcovat ale svetla stále svitila tak jsem ho jen parkrat zastrčil.
Myslíte, ze to bude vadné relé X nebo Vás napadá něco jiného??
předem děkuji za každou myšlenku ;)