skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
zmena podsvietenia prístrojovky felda/ručičky
Myslím že se rozsvítí až se zapnou světla,ale nejsem si jistý
a hodiny sa vlastne kedy rozsviecuju ???
Ano,vyndej dorazy a označ si ručičky. Jo LEDku dáš zevnitř k plastu. Záleží jakou chceš barvu ručiček. Jestli červenou,tak dej červenou. Jestli chceš jinou barvu, tak zbrousíš červenou barvu na ručičkách a použiješ Ledku barvy jaké chceš..ale možná by to pak chtěl natřít ručičku na tu danou barvu...ale nevím to jsem ještě nedělal, ale mělo by to tak fungovat... Lepší je Použít LEDKu než sms z pásky, protože potřebuješ prodloužit drátkama + a - a nohy ledky ohneš a budou ti držet.
a na tu ručičku použiť bielu ledku ano ? bolo by možné odletovať aj z led pásiku a spraviť to tak ?
ale z vnutra popod ten číri plast nie ? ..a ked demontujem ručičky, tak stači vytiahnuť dorazy a poznačiť kam ručička dopadne a potom tam ju dať ? iba tachometer som si zozadu na tej kotve poznačil fixou na 50-tke ..spravil som to spravne ? ale hodiny svietia zvlasť , nie pri tom ako sa rozsvietia pristroje či ?:) Dakujem !!! :)
Jak je šipka tam dej LEDku... A co se týče hodin vyndej tu zelenou folii a je to...
a ešte jedna otázka podvsietenie displeja je tam taka zelena folia, čo treba urobiť aby svietili hodiny do biela ? dakujem :)
neviete mi niekto poslať fotku kde asi to dať ? lebo na tachometri teda nemam ponaťia kde to tam vopcham :) dakujem za každé rady, moc si to vážim :)
protože světlo z LED pásků je jiné než ze žárovky a plastový světlovod to nedokáže přenést v takové síle do ručiček jako světlo ze žárovky. Proto musíš koupit samotné LED diody a přidělat je přímo na světlovod hned vedle hřídele ručičky.Trochu upiluješ světlovod aby se ti tam vešla a je to v pohodě.
-> Fafanek: kup smd led diodu a ta sa tam vojde
ale kde tam to dám, ked tam je ten plast a aj tá cievka ??? ...len si to neviem vysvetliť lebo všetky tie ledky su dokruhu a svetlo sa lame rovno do stredu na ručičku, prečo nieje osvetlená :/ musím asi k nej zvlasť natiahnuť diodu však ?
Musíš koupit 1,8mm LED myslím že je to ta velikost a dát ji přímo ke středu hřídele ručičky. Nebo tam nech původní žárovky a ty ti ručičky taky osvětlý ikdyž ne tak intenzivně
Ahojte chalani prosím vás o radu, menil som podvsietenie na pristrojovke z felicie, použil som cez 1 meter led pásiku, všetky ledky smerovali do stredu priamo na ručičky a je to velmi dostatočne osvetlené a krásne to svieti, lenže chyba je že mi nesvieta vôbec ručičky, viete mi niekto pomôcť ??? dakujem .