skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Napětí autobaterie při měření roste
-> King: to nebyla poněkud sebevědomá věta, to bylo doporučení 

-> Milan 136: Můj lehce provokativní dotaz samozřejmě nesměřoval na nechtěnou fíčuru laciných DMM, ale byl spíš reakcí na poněkud sebevědomou větu:"doplň si základní vzdělání".
Bylo mi jasné že se baterie nedobíjí sama. Myslel jsem že je chyba v baterii nebo v mutimetru - buď že je přebitá(což už vím že je nesmysl) nebo je rozbitý multimetr. To že naměřené hodnoty na mutimetru jsou odvíjeny od napětí akumulátoru multimetru jsem ale opravdu nevěděl. Protože neznám na jakém principu funguje.
a prave preto maju lepsie meraky na displeji ikonu slabej baterky. od chvile jej vysvietenia sa namerane udaje nemozu brat za pravdive ale len informacne ( kvoli tym vnutornym referenciam, ako tu uz bolo spomenute ). ako prvy zacne ukazovat hluposti voltmeterovy rozsah.
mohu potvrdit. Berner multimetr taky ukazuje víc, když je slabá baterka
-> Strašlivý Píďa (aka PeťaKlíč): Fakt jo?
-> skrec: akumulátor kterej má 12,33V je na +/- 30% (pokud je to CaMF, 50% pokud je to Sb) >> dobij ji
doplň si základní vzdělání
akumulátor se neumí sám nabíjet
a ano, vyžvejkaná baterie v měřáku způsobuje, že to měří hovadiny -- měřák nemá správné referenční napětí, se kterým "porovnává" naměřené ;)
doplň si základní vzdělání
akumulátor se neumí sám nabíjet
a ano, vyžvejkaná baterie v měřáku způsobuje, že to měří hovadiny -- měřák nemá správné referenční napětí, se kterým "porovnává" naměřené ;)
Ano tak skutecne slaba baterie v mutimetru ovlivnuje namerene hodnoty. S novou baterii v mutimetru ma baterie 12.33V
Diky za rady
Diky za rady
-> dragon_cb_cz:

-> skrec: Nejspíš máš v prdeli baterii - ale tu v multimetru... když mi jde do kytek, tak taky začíná ukazovat čím dál větší napětí...
-> skrec: Jestli máš baterii, která se sama dobíjí, tak budeš brzo dost bohatej člověk. Nebo máš spíš rozbitej multimetr.
Ok pardon. Myslel jsem ze to problem baterie. A bude to takhle i pro ostatni prehlednejsi.
ries to v prvom temate
skoda-virt.cz/cz/.../1809
01-novy-alternator-nove-re
gul-rele-a-prebiji

založ ještě dalších třiasedmdesát sekcí na toto téma. určitě se to vyřeší samo..
hele jesi odpojedná baterka při přiložení měřáku zvyšuje napětí, tak máš asi v piči multimetr...
hele jesi odpojedná baterka při přiložení měřáku zvyšuje napětí, tak máš asi v piči multimetr...
Ahoj, asi není normální, že napětí nikam nepřipojené, autobaterie při měření multimetrem roste = konstantně asi po 1s se zvýší o 0.01V od 13 až po 16V. Je tedy výrazně přebitá protože alternátor přebíjí.
Jde mi o to jestli je baterie vadná nebo jen přebitá? Přebíjení řeším v dalším tématu.
Jde mi o to jestli je baterie vadná nebo jen přebitá? Přebíjení řeším v dalším tématu.