Diagnostika Felicia 1.3 Bmm

prohledat
5 příspěvků (zobrazeno 1 až 5) od 11.04.2013 do 12.04.2013, založil/a slimi
řadit dle data
10:20:15
12.04.2013
King
-> darklord: Ten spínač resp. servo se spínačem jde rozebrat a ty jeho kontakty ošetřit případně namazat "šneka".

-> slimi: Nechápu, co znamená "na směšovači LPG nastavit vyšší volnoběh". Otáčky volnoběhu BMM určuje ŘJ pomocí úhlu natočení klapky, která je ovládaná servem volnoběhu a volnoběh se indikuje tím spínačem. Jinak "směšovač" neboli mixer je ten bazmeg, kterým se plyn přimíchává do sání (nad klapkou). Jestli máš na mysli štelování reduktoru, pak na něm se volnoběh nenastavuje. Tam se dá nastavit jenom bohatost směsi při volnoběhu a nastavuje se vždy na max. dosažitelný otáčky (lambda=1). Ty max. otáčky volnoběhu, ale nikdy nemůžou bejt vyšší, než je volnoběh na benzín a otáčky benzínovýho volnoběhu jsou napevno nastavený v BMM ŘJ - jinými slovy, žádný štelování volnoběhu na BMM neexistuje.

Můžeš zkusit vyndat to servo a vyzkoušet přikládáním 12V, jestli se točí na obě strany a trn na ovládání klapky se hejbe. Volnoběžnej spínač se dá změřit přímo na konektoru a pokud reaguje, může bejt problém v kabeláži. Už jsi zkoušel reset ŘJ?
18:08:05
11.04.2013
darklord
Vymen klapku a bude po probleme, pokial uvedene linky neriesia tvoj problem (zle napnute plynove lanko, vadna kabelaz) tak ostava len verit diagnostike a vymenit volnobezny snimac. Bohuzial VW ho dalo dokopy spolu s klapkou a servom, takze to musis vymenit cele.
18:02:43
11.04.2013
slimi
To jsem již četl, ovšem ani jedno neřeší můj problém...
17:22:07
11.04.2013
slimi
Dnes jsem provedl diagnostiku Felicie 1.3 BMM s LPG a zahlásila mi následující chybu:

00516 - Volnobezny spinac (F60)

30-00 - preruseni n.zkrat na plus

Nevíte někdo čím je to způsobeno a jak postupovat při opravě? Problém se projevuje tak, že mi auto občas chcípalo na volnoběh, byl jsem nucen na směšovači LPG nastavit vyšší volnoběh, teď to nechcípá, ovšem na volnoběh to celkem řve... A za jízdy při menším sešlápnutí plynu auto cuká.

Předem děkuji za pomoc.
Extreme Tyres