skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
problem stěrače favorit
-> Tomaso435: Zas tak tupej nejsem :) snad. CHyba objevena. Od moturku vedou dve tahla k cepum steracu zejo. No a ja je zprvu prohodil. Ne ze bych to rozebiral, jen se otocily kolem osy na motorku. Vraceno zpet a fakci to jak ma. Jinak vycisteno , vymena vazky, promazany vsecchny klouby a ocisteny kontakty na svorkovnici a kostre. Slape jak zamlada :)
-> fidelmc: otevři kapotu. plíšek kterej žene táhla stěraču musí bejt "vodorovně" ve stavu kdy je vše vypnuto. dále stěrače 40cm tak nějak stačej. poloha spolujezdcova stěrače je dobrá ve vypnutým stavu v místě kdy se těsně dotýká těsnění... a řidičův stěrač by měl nahoře v poloze kdy se začíná po setření vracet dolů bejt cca 2cm od těsnění okna. Pokud se ti to i tak hádá, tak si to zkurvil a né zrepasoval. sežen si jinej mechanizmus .
-> fidelmc: nejak nechapu jak muze narazet do toho druheho raminka?? to tam pak mas prilis dlouhe sterace ne?
raminka steracu jsem zkousel prohodit a nic a kdyz ho dam dolu jeste vic, tak uz mi narazi do raminka spolujezdce. jedine jestli jsem spatne prolomil tahlo co ma nakonci cep na rameno. myslim treba prolomil na opacnou stranu, jestli to vubec jde?
-> fidelmc: Tak ho mas proste porad moc vysoko v dolni poloze. A nebo neprohodil jsi ramena? nevybavim si ted zda jsou stejne nebo se lisi L vs P
facko 92. po repasi steracu(tahla venku,motorek,atd) nemuzu seridit sterace. porad mi ridicuv sterac narazi do gumy u sloupku. cepy steracu jsem mel z pouzder venku(co prochazi kast li) raminka
stiraci jsem zkousel prohodit a nic.
stiraci jsem zkousel prohodit a nic.
tak dneska byl čas a vcelku hezky, tak jsem všechno promazal,rozdělal a vyčistil a nic, takže budu měnit motorek

-> vaclav3: ok tak ho rovnou vyměním,protože teď není moc počasí na to abych to vyčistil,složil a nic z toho, díky

-> Karel.:
Promazání táhel neuškodí, ale chyba je v doběhovém spínači v motorku. Rozebrat, vyčistit, promazat. A jestli to nepomůže, tak vyměnit motorek.
Promazání táhel neuškodí, ale chyba je v doběhovém spínači v motorku. Rozebrat, vyčistit, promazat. A jestli to nepomůže, tak vyměnit motorek.
-> vhml: mně to nic nevyhazuje, jen prostě příjde zima a nefunguje to, možná bych zkusil ty táhla promazat nebo dát jiný, motor jako takovej jede a nemělo by to vliv léto/zima ne?

-> Karel.: zkusil bych zahodit motůrek celej. Měl jsem ho spatnej, vyhazoval pojistky, vevnitr nic spáleno, vše v pořádku. Dal jsem jinej a hrálo to.
nebudu zakládat téma tak to dám sem, mám feldu a nějak mi blbnou stěrače. Cyklovač funguje pouze v létě, teď se ochladilo takže nic
pak jen druhá rychlost, ale tam nefunguje dojezd, opět pouze v timě
. Páčky to dle mě nebudou, asi táhla nějak zatuhlý ne? Co myslíte?

-> W0jtik: o jistě . výměna na 3 minuty max. cenově do 300,-
myslíš jako rovnou celé todle
www.autodoplnkyfro.cz/bmz _cache/.../58535b17a55f154 07c22d82bb057e773.image.60 0x214.jpg
www.autodoplnkyfro.cz/bmz _cache/.../58535b17a55f154 07c22d82bb057e773.image.60 0x214.jpg
-> W0jtik 06.02.12 17:08:53: to je normální . . . kup si novou páčku a je to.. a nekupuj tu levnější , kup tu dražší.
ty levnější sou čínský mrdky.
ty levnější sou čínský mrdky.
-> W0jtik: Vyměň páčku pod volantem... ;-)
o zadní okno se nejedena...jedná se o přední....tam jsou dva dratky na motorek ostřikovačů a i když je prohodím dělá to pořád
-> dakar.cz: 

-> W0jtik: a na zadním mačkáš tu páčku moc. Ona má dvě polohy,první jen setřít a druhá ostříknout a setřít..
já jsem se s tím setkal na starém fáčku, pravděpodobně máš špatně zapojen na lucasu kontakt na ostřikovače
zdarec, mám problém se stěrači předními (i se zadním, ale na ten tedka kašlu). Když pustím stěrače na nejrychlejší stírání, automaticky mi začné stříkat i přední osttřikovač. Neví někdo kde by mohla být chyba? nesetkal se s tím někdo?