skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
radio vybijí baterii
-> Shadow_: Mám stejné autorádio, musíš si někam udělat vypínač a tim ho vypínat a zapínat, jnak jak ho vypneš podržením tlačítka na panelu autorádia, tak za dva dny nenastartuješ.
Ve favoritu mám Sony, cca 5 let. S autem jezdím hodně málo, někdy třeba i měsíc stojí a nikdy se mi nestalo, že bych měl vybitou baterii a to tam mám i stropní hodiny, který si něco málo vezmou. Nevím proč, možná je to záměr, ale když třeba ten měsíc to auto stojí, tak musím po zapnutí rádia znovu ladit stanice. Možná to hlídá pokles napětí a při určité hodnotě to raději odpojí napájení, než aby se stalo, že pak člověk nenastartuje.
Mne radio tiež vybijalo bateriu ked som 3-4 dni nejazdil, tak som sa raz rozhodol že ho odpojim (iba kabl, nechal som ho v aute) a čuduj sa svete, par dni na to sa mi vlamali do auta a ukradli ho!!! Takže v snahe zachranit bateriu som im v tom ešte pomohol! Radio bolo TAKARA RDU 220, inač pekne radio dost dobre ohladom na cenu len problem že nemalo odnimatelny panel...
-> Kuladmin: No to je prave to co mam ve skodovce. Hraje max hodinu, pak ho musis znova zapnout.
-> King: no jo tak to sme trosku jinde uz ze
-> Kuladmin: Vsechny mondea, ktery jsem os r. 2006 rajtoval meli Sony a Zapinat sli nezavisle na klicku. Uz to doslo tak daleko, ze tam zadnej klicek neni :-)Pokud nebezi motor, autoradio se automaticky po 1 hodine vypne.
-> Kuladmin: Proto sem to rikal tak odhodlane
Predtim sem mel radio z AAA co davali jako super bonus k autum... A to bylo zlo...

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Tak to je pekny.
-> Kuladmin: Ja to meril a i s centralem 18mA.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Schvalne kdyz budes mit chvilku zmer odber v klidu. Pro info.
Kuladmin 05.01.12 19:56:51 napsal: Ano kdyz to neni na klicek zere pres 100mA ale to zerou i znackovy tak bacha!! Je tu nekde v elektrice na to tema kde je vse popsane.
Kravinaaaaaaa
Me radio hraje i s vypnutym zapalovanim a baterku mi nevyzira
Proste to chce do skodovky dat radio, ktery tam patri, pak neni problem (Skoda Symphony).
Kravinaaaaaaa

-> King: Nevim co se dava do fordu ale original sony ve fordu me nejak nestimuje. Navic nevim zda uplne bez klicku nebo zda tam mas extra polohu klicku jen pro radio. To je dle meho nej vec clovek se alespon nemusi bat ze zapomen radio vypnout. A ano jsou radia ktere ani po tydnu baterku nevymlati kdyz jsou zapojene na staly + ale pak jsou hold radia a i znackova ktera proste zerou v klidu hodne. Co ti mam na to rict no. A tyden zas neni az takova doba a jeste otazka jaky je tam baterka asi ne nejaka 40 - 44Ah ze.
-> Kuladmin: To by mě pak zajímalo, jak to dělaj u fordů, když origo Sony autorádio funguje bez klíčku a baterku nevymlátí ani po tejdnu :) To je skutečně luxus, když si v autě musím pro poslech rádia zapnout zapalování. To už snad radši nějaký dobový autorádio, kde se při konstrukci používal mozek a ne nějakej šajsdrek s hromadou světýlek, kterýmu se musí milostivě přerušovat napájení, protože v budgetu už nebylo místo pro spínací prvek za 5 dolarů 

-> Milan 136: to je pravda
asi spocitam kolikrat to tu uz je

EDIT: ono je to tu uz 22x no teda

EDIT: ono je to tu uz 22x no teda

-> Milan 136 05.01.12 20:35:11:
jaa som to cakal ze to budes pytat :D
alebo niekto iny

alebo niekto iny
-> Kuladmin:
byly tady časy, kdys ho používal několikrát do týden

byly tady časy, kdys ho používal několikrát do týden

-> Kuladmin: dej odkaz na zapojení.
Prosím
Prosím

-> Sejki: 

-> myschaak AZNP K.Hora: tak takovejch kolecek sem mel v oktavce sakra hodne, vzdycky kdyz sem sednul tak se ozvalo cinknuti :-D
-> Sejki: taky mám pod sedačkou takový kolečka a dá se s nima platit zmrzlina)
Ja mam u uzovky pod sedackou takovy kolecko a kdyz s nim otocim odpoji se baterka:-P :)
-> Kuladmin: mam to presna ako popisujes a no problem
-> Shadow_: tomaso má pravdu,mám taky ve funu sencor,tenkrát jsem ho kupoval novej....každou noc ho vyndavám a ráno opět nandavám)
Hosi me se libi jak nadavate na Sencora ja ho mam uz co feldu naprosto bezproblemu po te co jsem to predelal na klicek zadny problem ma odber nejakych co si tak matne pamatuju 12-15mA a to maji i jina ZNACKOVA radia takze tim to nebude. Ano kdyz to neni na klicek zere pres 100mA ale to zerou i znackovy tak bacha!! Je tu nekde v elektrice na to tema kde je vse popsane.
-> Shadow_: Meril si to opravdu to dela radio? Pokud ho mas na klicek a dela to ono tak tam muselo neco odejit apod. Ale chce to promerit. Tzn ampermetr / multimetr vrazit to treba mezi - kabel a - pol na baterii a zkouset odpojovat ruzne veci.
-> Shadow_: Meril si to opravdu to dela radio? Pokud ho mas na klicek a dela to ono tak tam muselo neco odejit apod. Ale chce to promerit. Tzn ampermetr / multimetr vrazit to treba mezi - kabel a - pol na baterii a zkouset odpojovat ruzne veci.
-> Shadow_ 05.01.12 14:54:21: né jedno to není. všechny sračky levný tohle dělaj . . .
měl sem clarion ten byl v pohodě, pak sem měl daewoo ten to dělal asi až po roce. pak sem měl hyunday ten to dělal v podstatě hned. kámoš má sencor v autě kterým jezdí jen v sobotu za babičkou a taky to dycky musí dobít. v druhým autě má sony a klid. ja měl blaupunkta origo z felicie a taky ok... pravda není to moderní rádio s podporou všech hudebních souborů.
jinak mám teda doufam že dlouho mit budu blaupunkt victoria a ten je uplně v pohodě... asi po dvou a pul měsících stání je baterka na kritickej hodnotě že to sotva nastartuje. ale to není ani tak rádiem jako alarmem co je neustále napájenej, a ruznym poblikáváním když na tom něco zkoušim a dělám . . .
měl sem clarion ten byl v pohodě, pak sem měl daewoo ten to dělal asi až po roce. pak sem měl hyunday ten to dělal v podstatě hned. kámoš má sencor v autě kterým jezdí jen v sobotu za babičkou a taky to dycky musí dobít. v druhým autě má sony a klid. ja měl blaupunkta origo z felicie a taky ok... pravda není to moderní rádio s podporou všech hudebních souborů.
jinak mám teda doufam že dlouho mit budu blaupunkt victoria a ten je uplně v pohodě... asi po dvou a pul měsících stání je baterka na kritickej hodnotě že to sotva nastartuje. ale to není ani tak rádiem jako alarmem co je neustále napájenej, a ruznym poblikáváním když na tom něco zkoušim a dělám . . .
-> King: Ha ha ha. To si moc nepomohl :-D
Teda, pokud ho potom měl pro svojí potřebu :-D
Hned po přečtení nadpisu tohoto vlákna jsem věděl, že jde o SENCOR.
Teda, pokud ho potom měl pro svojí potřebu :-D
Hned po přečtení nadpisu tohoto vlákna jsem věděl, že jde o SENCOR.
-> Shadow_: Zjištění, že teď to za dva dny parkování vybije baterku a před tím "problém nebyl", automaticky neznamená ten shit (Sencor :) změnil svoje chování
Autorádio Sencor byla první věc, kterou jsem chtěl po koupi feldy vyhodit (právě kvůli vybíjení aku), ale předběhnul mě nějakej noční autoelektrikář :)

Autorádio Sencor byla první věc, kterou jsem chtěl po koupi feldy vyhodit (právě kvůli vybíjení aku), ale předběhnul mě nějakej noční autoelektrikář :)
-> Nwkt: tak zapoji pamet zvlast ja to mam tak ak ked nastartujem sa zapne radio
-> Shadow_: mas tam dva privodne kable + ... jeden je na pamat, ten zapoj na stale + a druhy je na to, aby radio fungovalo pri zapnutom kluci, ten zapoj bud cez vypinac(kt. budes musiet ale stale vypinat a zapinat) alebo cez spinaciu skrinku na dany kontakt a bude to OK ...
ak si to mal takto zapojene, tak je chyba v radiu ...
ak si to mal takto zapojene, tak je chyba v radiu ...
-> castrol: To se mu zase pokaždý vymaže paměť
-> Shadow_: Ale má pravdu, hoď to do popelnice a kup něco normálního
-> Shadow_: zapoj na klucik a je po starostiach
-> Tomaso435: děkuji za plnohodnotnou odpověd. Myslím si že je jedno co je to za značku když to bylo rok v klidu z ničeho nic to tak dělá
-> Shadow_: nojo tak sencor, co bys chtěl
SCD-5355MR a zapojení čeho jako v autě no že by se někdo vrtal ve dvou autech a potom mě to vybíjelo jenom tohle radio a ne už jiné
-> Shadow_: Značka,model? Nevrtal se kdosi v zapojení?
Ahoj s ničeho nic mi radio vybije baterii stačí když auto stojí dva dny. Začalo to asi tak před dvěma měsíci. Jinak baterie je dobra a když odpojím radio tak baterie v poho drží zkoušel jsem na zkoušku připojit radio k jinýmu autu a a vybijí taky. Jinak podotýkám že autoradio to předtím nedělalo. Takže se ptám co by mohl být v tom radiu za problém nebo se to nedá opravit?
Děkuji
Děkuji