skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Výměna přístrojovky.
-> Ladasss: bolo aj u L
Je to r.v.77 a tudíž má na přístrojovce,ale i na páčkách a vypínačích ještě ty staré symboly.Později,nevím přesně od jakýho roku,snad 78,už tam byly ty klasický symboly.A tak mám ještě jednu otázku.Byla ta stará symbolika kontrolek i u přístrojovky L,popř.LS s kulatýma chrom budíkama nebo to bylo jen u "ESKA"?
-> afro100: Jasne keby tam chcel dať hranatý združený štít s otáčkomerom tak by nemusel nič prekladať len natiahnuť kábel od indukčky.
-> srandokan: ale on tam chce dát l a ty jsou kulaté
neviem, ako,vy pani, ale ja pod S budikmi chápem toto je to síce zo 105 S M. U starších neboli komtrolky po bokoch a trošku iné symboly.
-> afro100: srandokan si dělá srandu
-> srandokan: zalezi na roku vyroby, zdruzeny budik bol v S-ku len do r. 78´ a tiez mal tacho uprostred, takze pri prechode na hranaty budik s otackomerom by aj tak nic nemusel presuvat ... mne ale neprislo ze by to chcel pachat do uzovky ...
az vieme o com sa bavime starestroje.blog.cz/0910/ pristrojove-stity-skoda-10 5-120
kazdopadne tu -> Ladasss 29.01.11 08:46:50 nam to ozrejmil, chce vymenit zdruzeny za chromove okruhle a tam bude zrejme treba ten náhon prehodit do vedlajsej dierky ...
az vieme o com sa bavime starestroje.blog.cz/0910/ pristrojove-stity-skoda-10 5-120
kazdopadne tu -> Ladasss 29.01.11 08:46:50 nam to ozrejmil, chce vymenit zdruzeny za chromove okruhle a tam bude zrejme treba ten náhon prehodit do vedlajsej dierky ...
Dík za rady.Jak jsem psal,chci jí přestavět na 105 elko,tudíž tam musím dát původní chrom budíky bez otáčkoměru.Budíci ještě nemám sehnaný,jinak bych to zkusil sám a neptal se,ale jen mě zajímalo,jestli to jde bez větších problémů.
-> afro100: Píše o výmene S-kových budíkov za L-kové. Ak ma pamäť neklame tak S-kový tachometer je tiež hlanatý a má iba pár kontroliek. Pokiaľ viem, tal ani L kové nemali otáčkomer, ten bol od LS a vyššie
-> srandokan: to plati ale u hranatých budíkov, pokiaľ má okrúhle s otáčkomerom tak nič prehadzovať nemusí ... ďalšia vec, že u 77´ môžu byť užšie fastony v konektoroch, takže to treba troška šróbovákom porozťahovať ... a zrejme bude treba natiahnuť kábel od cievky a dozapojiť otáčkomer ...
ak kecám tak ma niekto opravte
ak kecám tak ma niekto opravte
Myslím, že by s tým nemal byť problém. Len budeš musieť prehodiť náhon na tachometer do ľavel diery. U S je náhon v strede a L maá tachometer trošku vľavo. Inak by to malo byť "PnP"
Kucí,chci se zeptat,jak je to s výměnou "eskových"budík
ů za "elkové".Budou na sebe pasovat svorkovnice nebo se to musí nějako upravit?Jedná se o škodu 105s r.v.77 a chci jí přestavět na 105l.