-> Tasek: Se podívej jestli není blbě zapojená kontrolka na dobíjení ona musí bejt zaizolovaná na obou vodičích. mě ta izolace jednou spadla a venkovní kontakt se dotýkal kostry palubovky a pálilo to pojistky.
-> Štuky: Hele možná to nevíš ale když ti odejde pojistka číslo jedna tak ti taky nesvítijou brzdový světla tak bacha na to.
Já jednou koupil v Hypernově sadu pojistek a ty 16ti ampérová nějak blbě snášela proud okolo 10A a tavil se ten plast a jak na to zvrchu tlačili kontakty v pojistkovce tak najednou přestala vodit. a je to docela šok když jedeš v noci a nejednou ti v 80km/h zhasnou obě dálkový světla. (měl jsem relé dálkových napájený z pojistky č.1) tak jsem chvílu jezdil tak že když jsem začal cítit smrad z pálicího se plastu tak jsem přepl z dálkových na potkávací a po měsíci jsem tam dal normální pojistky z mototechny a dobrý.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Pojistka č. 1 u š 120
-> PeterP136: to urcite ne, menil sem vsechny zarovicky na pristrojovce a sou tam 12V 2W!
-> Tasek: Alebo mas na podsvietenie pristrojovky par H4 :).
-> King2: nemam tam nic povesenyho navic, jen sem vymenil pristrojovku a zhorela mi ta pojistka, tak ze to bude nejspis na kabelazi od svorkovnice k pristrojovce, co!?!
2 Tasek: "Origo" je 16A, ale zalezi co vsechno mas 2ce pojistce poveseny navic. Kazdopadne jestli ti odchzi 16A pojistka, zabejval bych se hledanim zavady, protoze muzes mit nekde prodrenou/vyhratou izolaci na kabliku, nebo obcas se objevujici se zkrat na nekterym spotrebici a pohled na doutnajici trosky shade neni nejhezci :)
mám podobnej dotaz, ale na pojistku č. 2! Po vymene pristrojovky mi odesla origo a spalil sem tam 15, 16 a drzi mi tam az 25! Je to normal? Kolikatka je tam origo?
2 Stuky: Ze by si Copperfield vybral zrovna tvoji shkochtli pro novy cislo? :) Mno, pro zacatek bych se juknul na starter, odkud vedou pres kabelovy oka kabliky dopredu mj. i k pojistce c. 1. Klasicky bejva povolena matka a kabelova ocicka jednou vedou, podruhy nevedou.
rek bych ze normal, me to dela taky... zlaty keramicky pojistky :-)
-> Johny Death: tak to je ouplne mimo tento svet
me to dela zase neco jineho druha pojstka se mi obcas rozpusti :)))
-> Štuky: hele tak to volej FBI - pí. Scalyova a p. Maldr (nevim jak se pise)

Tak tohle se vám asi ještě nestalo nebo jo? Mám následující problém. Cca 1x za den se mi stane, že přívod proudu do pojistky č. 1 nějakým způsobem zmizí. Nevím, jak je to možný. Trvá to asi půl hoďky a pak se to samo srovná a funguje to dál jak má!!!! Takže mi v ten moment nejde vnitřní osvětlení, klakson, radio ... Nevíte někdo, kudy je vedenej přívod k ty pojistce??