skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Výměna vložky spínací skříňky
ok.díky kluci...
spodok máš ten istý ako u favorita akurát inšej farby , ale tvarovanie rovnaké.A pojde to keď zmontuješ volantovú tyč , tak ako som písal , aj ako písal su.tech
mám ještě jeden dotaz.půjde mi komplex vyndat,když mám feliáckou palubku.přece jen ta favoriťácká byla dole otevřená.tahle není....
takže by akorát nefungovalo zamykání volantu...ty jsi kluk šikovná.díky za radu.zkusím to podle tebe a dám vědět...
-> SFK: No fotka níže ti jasně ukazuje rozdíl mezi spínačkou co máš doma a tou co je origo... je tam delší ta zamykací tyč. To co máš doma je vpodstatě stejná spínačka jen s kratší tyčí - Zetor? Avia? nebo něco podobného. Co se týká té výměny, tak ti stačí jen povolit šroub č. 14 z obrázku tady označený čeveně - pak to vytáhneš celé. Já to dělám tak, že rozeberu sloupek řízení - sundám volant, povolím tyč řízení od sloupku a naklepnu ho trojhranným pilníkem se zabroušenýma hranama - většinou ten šroub pokud točíš do správné strany povolí a pomalu to vykorutím. Pak jen vytáhnu celý ten komplet spínací skříňky, vyměním za nový, vezmu nový šroub s utrhávací hlavou a zašroubuju až ta hlavička uletí - tak jak je to origo. Smontuju nazpět a je hotovo...

takhle jsem to dostal od známýho,co rušil favorita.tak nevím.a není ta vložka z novějšího fáčka?
jak to,že nebudu muset vyndat palubku?nemám favoriťáckou,ale feliackou palubku.
To je blbosť že srób je spolu s držiakom , ja som to pár krát takysto vyberal a takým sposobom ako som opísal , nemusíš sa toho báť že bude zárez aj v držiaku , to nikomu vadiť nebude , a ja som dával speť nové šróby s obyčajnou hlavou.Nikdy tie čo som vybral , aspoň pri dalšej výmene je pokoj.A celú palubku vybrať taky nebudeš musieť.
-> SFK: Nezdá se ti ta spíačka v tom zamykání volantu krátká? - takhle vypadá spínací skříňka Favorit... pokud to teda nechceš rozebírat komplet...
zářez neuděláš na šroubu.je zároveň s držákem.a bylo mi řečeno,že bych ho nepovolil.jedině odvrtat
Ja by som najprv odmontoval volant , krity volantu , potom lukasy. Potom vybrať 4 šróby ktoré držia volantovú tyč do kasne.To všetko koli tomu aby si mal aspoň nejaké miesto na ten pilník , alebo vložku z ručnej pílky na železo.Narežeš si drážku do šróbu ktoré držý samotnú vložku a šrobovákom ho potom budeš mocť vedieť povoliť.Týmpádom nemusíš celý držiak vložky dávať dolu.Tam sú ešte dva také zalomené šróby.
právě,že mám jen tohle...nikdy jsem to nedělal,tak nevím.jediný co vím je,že budu muset vyndat celou palubovku
Udělej si zářez pilkou do toho šroubu a pak ho povolíš
Uff , to nebude také jednoduché pretože všetky šróby sú také že ich raz dotiahnú a vrch sa im odlomý.To je úplná trápenica keď nemáš aj nový kus držiaka (toho hliníkového).
favorit 136L
a jaké auto?
mám problém.můžet mi prosím někdo pomoc a podělit se o zkušennosti s výměnou vložky spínací skříňky.díky