skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Demontáž přednich světel+blinkry Felicia Help
blinkr jsem pak v pohodě už vytáhnul, byla tam hlína v těch drážkách
tvl, tak jsem se tam probojoval, pomohla kombinace klasického nářadí páčidlo + kladivo. kulatý díl zahnutého páčidla jsem přiložil na horní část špuntu se žárovkou a na vrchní plochý zahnutý díl páčidla jsem klepnul kladivem a šlo to.
-> FoxLiberec: tak můžeš klidně vyndat celý světlo a mrknout co tam je za problém. sundat masku odpojit kable a vyndat pomocí 4 šroubků světlo ven i když vlastně masku asi nesundáš, protože pod blinkrem je "vrut" na 8čku klíček
jinak ještě mě napadá je ten blinkr "zacvaklej"? když ho zkusíš posunout do kastle jestli tam někde není skříplý.
jinak ještě mě napadá je ten blinkr "zacvaklej"? když ho zkusíš posunout do kastle jestli tam někde není skříplý.
to jsem právě zkoušel a nejde, asi je nějaký zaprclý za ty leta ani se nehne, mačkám západku, rvu ho dopředu a prostě nic
-> FoxLiberec: pořádně zezadu zatlač do blinkru při současném mačkání té západky
přední blinkr vedle světla, nejde vůbec vytáhnout, na packu tlačím nic
-> FoxLiberec: predny alebo bocny blinker?
zdravím, co dělat, pokud mačkám plastový cvoček, ale blinkru se přesto ven nechce.. páčit ho směrem k sobě? Drží se jako klíště a v servisu mi řekl, že by mi urval blinkr. Díky za odpovědi, písněte mi kdyžtak na mail FoxLiberec@seznam.cz
-> LiMaK - 742 forever: V rámci zjednodušení popisu jsem psal demontáž... :-) Jinak samozřejmě jenom chladič povoluju na horních šroubech. A pokud to auto má servo, tak vyndávám i nádržku serva - kvůli přístupu a manipulaci s chladičem...
-> Stepan FUN:
jde to i bez demontaze chladiče....
bud ho jen povolíš na šroubech aby se s nim dalo hybat anebo v hardcore verzi musis najit ten spravný klíč a svetla sundas i bez jakehokoli sahnuti na chladic.
je ale pravda, že jsem se s tim napoprvé dupkal asi 45minut s jednou stranou
na feli 1,6mpi kombi,starej ksicht.
jde to i bez demontaze chladiče....
bud ho jen povolíš na šroubech aby se s nim dalo hybat anebo v hardcore verzi musis najit ten spravný klíč a svetla sundas i bez jakehokoli sahnuti na chladic.
je ale pravda, že jsem se s tim napoprvé dupkal asi 45minut s jednou stranou
na feli 1,6mpi kombi,starej ksicht.
díky moc, pomohlo mi to....

Přední blinkry na feldě se měněj bez demontáže světla... Jsou tam jenom západky (přibližně na prostředku světla) a po jejich odjištění (odmáčknout ve směru šipky) se blinkr vytáhne směrem dopředu...
K demontáži světel musíš vyndat nejdřív ty blinkry, pak demontovat chladič (pouze u 1.6 a 1.9 - u 1.3 by ses k těm šroubům měl dostat) demontovat dva šrouby co držej čelo u blinkrů a dvě matky M6 od chladiče. pak vyndáš přední čelo a dostaneš se k dalším dvěma šroubům světla...
EDIT: Za dobu než jsem zpracoval tenhle příspěvek, bych ty blinkry měl asi tak 10x vyměněný... ;-)
K demontáži světel musíš vyndat nejdřív ty blinkry, pak demontovat chladič (pouze u 1.6 a 1.9 - u 1.3 by ses k těm šroubům měl dostat) demontovat dva šrouby co držej čelo u blinkrů a dvě matky M6 od chladiče. pak vyndáš přední čelo a dostaneš se k dalším dvěma šroubům světla...
EDIT: Za dobu než jsem zpracoval tenhle příspěvek, bych ty blinkry měl asi tak 10x vyměněný... ;-)
Zdrawim potřebuju pomoct potřebuju vyměnit předni blinkry na feldě, musim vytahnout cele světlo ? a kde to cele drží nahoře jsou dva šroubky a dal?, mužete mi pomoct díky ?