skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Repro do předních dveří u Rapida
-> Tuner#2: Díky za rady. Pak zveřejním fotky mého řešení. Doufám že se mi to povede tak jak si představuju...repro by mělo dorazit snad příští týden, tak pak začnu s výrobou...
-> JFly: V MDF mám zapuštěné vratové šrouby a jak vidíš na fotkách, tak jsou dva a koukají ven. Je to svrtané s plechem dveří a když nacvaknu tapec, tak dírou pro repro dám podložky a dvě matky a utáhnu to zevnitř. Je to piplačka a jde tam blbě manipulovat s klíčem, ale jde to.
-> Zdany: to je taky pravda, ani mě to nedošlo, že by tam vše drnčelo.. 

Díky za názory kluci. Mám takovou představu, že to udělám podobně jako Tuner#2 jen to trošku skrátím. Udělám vlastně jen takovou kapku v předním dolním rohu samozdřejmě s naklopením nahoru. U rapla je ta kresba na tapecu úplně jiná a ten tvar spodní části je takový divný, to by moc pěkně nevypadalo. Snad to bude vypadat aspoň trošku slušně a nějak hezky se mi to tam vejde kvůli domkům se spínačema na okna.
-> Tuner#2: Ještě bych se tě rád zeptal jak to máš přišroubované ke dveřím. předpokládám že je to přišroubované k tapecu a pak ještě přes ten ocelový kroužek k plechu dveří. Mýlím se? Kdyžtak mě oprav. Díky
-> Tuner#2: Ještě bych se tě rád zeptal jak to máš přišroubované ke dveřím. předpokládám že je to přišroubované k tapecu a pak ještě přes ten ocelový kroužek k plechu dveří. Mýlím se? Kdyžtak mě oprav. Díky
-> Reeaper: No vsak ja to spatne nebral. Honzovo varianta je "cistejsi" a lepe pasuje k original tapeciru. Me se taky moc libi.
Jinak z osobni zkusenosti, v kapsach uz moc veci nevozim (v oktavce) pac ten papundekl pekne rezonuje bez vytlumeni a pak mi tam vsechno v ty kapse drnci. :(
Jinak z osobni zkusenosti, v kapsach uz moc veci nevozim (v oktavce) pac ten papundekl pekne rezonuje bez vytlumeni a pak mi tam vsechno v ty kapse drnci. :(
-> Zdany: já to nemyslel zle, máš to taky hezký a jde vidět, že sis s tím vyhrál, mě osobně se víc líbí ta Tunerova varianta, ale to nic
nepraktický jsem myslel kvůli absenci kapes, které hojně používám na odkládání všelijakejch papírků a tak 

-> Reeaper: Neprakticky v cem? Mam to Sice vic vyboulene nez T#2 ale problem v tom nevidim. :))
Jinak co se tyce tech tvych zvolenych repro, tak bohuzel nemohu hodnotit jejich prednes, protoze jsem je jeste osobne neslysel.
A co se tyce ovalu v zadnim platu? Tak jaj tu jiz nekolikrat bylo receno, ideal je mit "scenu" vepredu. Coz je teda jen repro ve prednich dverich. Ale pokud ti jde o hlasitost, vejdou se pod zadni okno u dva pary ovalu, pokud jis sikovnej. .) A ver tomu, ze vesmes ani tubu potrebovat nebudes. :)
Jinak co se tyce tech tvych zvolenych repro, tak bohuzel nemohu hodnotit jejich prednes, protoze jsem je jeste osobne neslysel.
A co se tyce ovalu v zadnim platu? Tak jaj tu jiz nekolikrat bylo receno, ideal je mit "scenu" vepredu. Coz je teda jen repro ve prednich dverich. Ale pokud ti jde o hlasitost, vejdou se pod zadni okno u dva pary ovalu, pokud jis sikovnej. .) A ver tomu, ze vesmes ani tubu potrebovat nebudes. :)
-> JFly: Základ z MDF, naklopení lipové dřevo kvůli opracování a zadělaný ocelový kroužek.

-> JFly: tapec ze sololitu, nebo sololaku (ten by měl ještě méně navlhat), domky třeba z MDF desky z nákejch odřezků 

-> U-Geen: celý tapec?
-> JFly: treba mdf nebo drevotriska, tohle je 18mm drevotriska: img.skoda-virt.cz/vase_au
ta_upload/2313_2007-03-17_
10-24-32_66.jpg
Kapsy asi zruším...jak a z čeho vymyslet kroužky pod repro?
-> JFly: Kapsy ve dveřích zbytečnost, jen jsem v tom vozil bordel

Neříkám, že by se nehodily...ale budu je muset oželet...
-> JFly: když už tak už.. je to celej spodek, bejt ot jen kolem repra, bude to jak pěst na oko.. takhle to s tapecem dělá celek..
Jenže já kapsy chci..potřebuju
Jenže já kapsy chci..potřebuju

-> Tuner#2: myslel jsem si to:-) to máš dělané z MDF? a kroužek pod repro ocelový?
-> JFly: Protože se mu to tak líbí a navíc to zpevní celý tapec.

-> Reeaper: Asi to tak dopadne...budu muset oželet kapsy na dveřích. Udělám to něco jak Tuner2. Jen nevím, proč to má přes celé dveře. Já bych udělal jen takové kapky vepředu.
-> JFly: skoda-virt.cz/cz/auta?id3
=37&...
Suprově pasují k tapecům, nenarušují vzhledem interiér..moc se mě tohle provedení líbí..
-> U-Geen: škoda, že v těch kapsách by bylo těžký repra nasměrovat..
Suprově pasují k tapecům, nenarušují vzhledem interiér..moc se mě tohle provedení líbí..
-> U-Geen: škoda, že v těch kapsách by bylo těžký repra nasměrovat..

-> JFly: Nechci mluvit za Tunera2, ale pochybuju, že ten by ti doporučil dát to jinam než do dveří..
na poslech je třeba trojúhelník, ideálně rovnoramenej, což ale v autě nedosáhneš si myslím.. takže alespoň repra nasměrovat. a přirozenej směr poslechu je zepředu.
Taky se toho bojím, jsem zvyklej na repra na platě, tak jsem zvědavej.
Jinak mi bereš veci z úst, jak ty tapecy, tak ovály
-> Zdany: moc pěkná práce, jen trošku nepraktický.. ale desing super
na poslech je třeba trojúhelník, ideálně rovnoramenej, což ale v autě nedosáhneš si myslím.. takže alespoň repra nasměrovat. a přirozenej směr poslechu je zepředu.
Taky se toho bojím, jsem zvyklej na repra na platě, tak jsem zvědavej.
Jinak mi bereš veci z úst, jak ty tapecy, tak ovály

-> Zdany: moc pěkná práce, jen trošku nepraktický.. ale desing super

-> Zdany: Díky za info. Mám ted objednané tyhle repro: www.hificar.cz/reprodukto
ry/hertz-esk-165.html
Za dobrou cenu, myslim slušné repro. Co ty na to? Zatim ho musim zapojit jen na rádio, ale po novém roce pořídím nějaký zesik a snad tubu. O těch nových tapecech jako máš ty už jsem taky přemýšlel. Ale nějak se mi nece do té výroby. Bylo by to nejlepší řešení, to je pravda. No uvidíme...třeba se vyhecuju:-)
A ještě se tě zeptám na názor na ovály 6x9" v zadním platě. Co na to říkáš?
Za dobrou cenu, myslim slušné repro. Co ty na to? Zatim ho musim zapojit jen na rádio, ale po novém roce pořídím nějaký zesik a snad tubu. O těch nových tapecech jako máš ty už jsem taky přemýšlel. Ale nějak se mi nece do té výroby. Bylo by to nejlepší řešení, to je pravda. No uvidíme...třeba se vyhecuju:-)
A ještě se tě zeptám na názor na ovály 6x9" v zadním platě. Co na to říkáš?
-> JFly: No moje osobni zkusenost je, ze vzadu v bocnicich to sice hraje, ale bohuzel umistnenim reproduktoru za hlavu posluchace a jeste vytocene "mimo osu" zpusobi to, ze pasmo stredu a vysek bude utlumene. Bohuzel jsem to tak mel. :)))
Jinak co se tyce montaze repro do prednich dveri, tak pokud mas opravdu kvalitni reproduktory, tak bych to do toho hnusnyho sololitu bych je rozhodne nedaval. Ale delal bych treba neco podobneho...
img.skoda-virt.cz/vase_au ta_upload/368_2006-02-20_2 1-59-16_9.jpg
Jinak co se tyce montaze repro do prednich dveri, tak pokud mas opravdu kvalitni reproduktory, tak bych to do toho hnusnyho sololitu bych je rozhodne nedaval. Ale delal bych treba neco podobneho...
img.skoda-virt.cz/vase_au ta_upload/368_2006-02-20_2 1-59-16_9.jpg
klička je to nejmenší:-) u mě totiž není:-)díky...a jaký je názor na to repro v zadních bočnicích?
-> JFly: ja jsem mel tohle: skoda-virt.cz/cz/.../9108 ale nevim jak do rapida s jeho klickou stahovani oken
-> U-Geen: Nějaký tip bys neměl?
-> JFly: co spis dat nejake jine kapsy na dvere?
-> MOLSO: no tak tohle by šlo udělat pokud bych měl repro za 200 od větnamců, které hraje nah.... ikdyž není schované v kapse, lae pokud koupíš kompa od Hertzu za 3500,- napíchlé na zesík za který dáš taky jakousi tu kačku, tak bych rád aby to hrálo jak má.
A ještě mě tak napadlo. Co dát repráky dozadu do těch bočnic? Vím že to není nejlepší řešení z hlediska umístění kvůli tomu že to nebude nasměrované na mě, ale na druhou stranu je to blíž mému uchu něž v těch dveřích. Jaký je na to názor té odbornější části návštěvníků webu?
A ještě mě tak napadlo. Co dát repráky dozadu do těch bočnic? Vím že to není nejlepší řešení z hlediska umístění kvůli tomu že to nebude nasměrované na mě, ale na druhou stranu je to blíž mému uchu něž v těch dveřích. Jaký je na to názor té odbornější části návštěvníků webu?
-> JFly: nebo udělat domky nasměrovaný na řidiče a dát je těsně nad kapsu 

-> MOLSO: to si raději vemu do auta tranďák, než tohle.. a nebo si nechám svý starý MTCčka 
-> JFly: i mě jako laikovi je jasný, že pokud to takhle uzavřeš do kapsy, efekt bude ouplně na houno. Osobně nad tímhle taky laboruju, ale napadlo mě jedině použít jiný kapsy, nebo tyhle nějak zkrátit, protože repráky pudou samostatně do domků a pochopitelně ne zavřít do kapsy..

-> JFly: i mě jako laikovi je jasný, že pokud to takhle uzavřeš do kapsy, efekt bude ouplně na houno. Osobně nad tímhle taky laboruju, ale napadlo mě jedině použít jiný kapsy, nebo tyhle nějak zkrátit, protože repráky pudou samostatně do domků a pochopitelně ne zavřít do kapsy..
-> JFly: normalne odmontujes kapsy vyrezes diery namontujes prepraky a namontujes naspat kapsy. nic zloziteho
repraky budu "napoly ukryte" v kapsach (daj na ne mriezkyaby sa nedodrbali )

Zdárek borci! Chci si dát do předních dveří repráky. jenže bych rád zachoval i ty kapsy na dveřích. Nemáte někdo nápad: "Jak z toho ven?"