skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
K čemu slouží kapacitor
Kapacitor by se ti moh hodit možná tak u zesilovače, bez měniče (jestli vůbec) Ale u normálního zesilovače se spínanym zdrojem je to úplně k ničemu. Jak už je tu napsáno, tak ty peníze za Kapacitor radši přidej na pořádnou baterku a kabely. Tam aspon poznáš rozdíl.
-> U-Geen: díky, super odkaz
-> xxxmichal: No tak kazdopadne ten 2,5kovy kabel si nech k reprodukrotum. Porid si neco silnejsiho, pokud pises delku 4 - 5 m. Prodava se treba 6mm dvojlinka. Muzes soucasne tahnout i kostru. Akorat ta 6mm dvojlinka je ponekud tuzsi, nez treba spesl kabel stejneho pruzezu urceny primo pro autohifi. Ja ji mam k wooferum a hure se ohyba.
-> xxxmichal: autoaudio.wsc.cz/Poradna/
.../fr0.html
delka by měla být tak 4-5m zesilovač ma výkon 2 x 60W odhadem bych řek že příkon bude tak 200W mám doma 2,5 drát že bych ho dal na 2krát
-> xxxmichal: To záleží na délce kabelu a na výkonu respektive příkonu zesilovače.
Budu dávat taky dozadu zesík by mě zajímalo jakej průřez kabelu tak dáváte, a taháteto asi uřčitě hned od baterky ne?
Při dobré baterii, správném průřezu kabelu vzhledem k délce a dobrém zesilovači jsou to vyhozené peníze. S proudovou rezervou pro koncové stupně si musí poradit kondíky uvnitř zesíku, pokud si neporadí, tak ani CAP nepomůže.
takže když mám správný pruřez kabelu tak ho nepotřebuju?
-> Samantus:
Tak to je rachot

-> Samantus: Ty už to nepi ..... jsi horší jak já
mel mluvim sam se sebou:-)
-> Samantus: nemel bych prestat chlastat?
asi neco jako filtracni elektrolytickej kondik ve zdroji treba u nejakyho zesilovace, mel by vyrovnavat vykyvy napeti a proudu v napajeni zesilovace, to asi aby se ti pri velmi kvalitnim super mega hip hop HC bassu o kmitoctu 45Hz nezkresloval zvoucek:-)
Tot moje teorie, me audio neni na takove urovni aby nekdy zarizeni zovane kapacitor (to je debilni nazev, asi jako kdybyste misto zidle pouzivali sessle, nebo misto samoobsluha selbstbedienungsladen:-)) bylo vubec potreba.
Tot moje teorie, me audio neni na takove urovni aby nekdy zarizeni zovane kapacitor (to je debilni nazev, asi jako kdybyste misto zidle pouzivali sessle, nebo misto samoobsluha selbstbedienungsladen:-)) bylo vubec potreba.
není potřeba pokud je natažen kabel k zesilovači s patřičným průřezem
cus chlapy potřeboval bych ještě pomoc v autě už mám muziku...zesilovač toxic 1000W a tubu blaupunkt GTt 1000..baterii mám 72Ah a altenátor 70A...chtěl jsem se optat k čemu vlastně kapacitor slouží a jestli ho budu potřebovat díky