Dobre bassy za rozumne penize

prohledat
23 příspěvků (zobrazeno 1 až 23) od 07.04.2008 do 16.05.2008, založil/a Power of Bass
řadit dle data
20:56:59
16.05.2008
Power of Bass
anebo snad Hertz? www.carhifi-profi.cz/prod uct_info.php?products_i...

ale to uz je o celou tisicovku vic nez by me stal pincek, na druhou stranu sem pocital tak s 3ma tisicovkama takze +-500 neni zas neco co by me polozilo 1
20:29:05
16.05.2008
Power of Bass
Zdany - no a proč by se jinak měly auta kufr než aby byla kam dát pořádná bedna?! 3

no tak proste "stluču" bednu v rozmerech abych maximalne vyuzil mkaterial co mám doma a uvidí se 3 jen mám ted trochu problemm sehnat toho pincka,bo uz ho snad asi nedelaji nebo co,tak sem narazil dneska na tohle www.carhifi-profi.cz/prod uct_info.php?products_i... ,nevim jak by to mohlo hrat,ale je to Focal a ta citlivost je slusna 2
16:15:13
07.05.2008
Zdany
-> Power of Bass: Vezmu to odzadu. Na kabely je urcite zase empiricke pravidlo vychazejici ze zkusenosti a taky trochu z obchodniho tahu. Kazdopadne se podivej na tohle: www.emmanet.cz/uploads/.. ./Rulebook2007CZ_v1.2.pdf

Strana 29 a 30... a nebo tohle bude lepsi

www.acr-dvurkralove.cz/do wnload/prurez.jpg

Co se tyce promenliveho rostredi, tak s tim nic nenadelas. Maximalne to, ze si postavis uzavrenku (treba kopie od vyrobce) a pak uz do kufru nic davat nebudes. :)))))))

A rozdil mezi koncepci bedny pro domaci hrani, pro auto hifi a PA systemy pro vnejsi ozvuceni to rozepisovat nebudu. To je na dlouho. Kazdopadne autohifi je nekdy o skutecne laboraci nez se clovek dopracuje k nejakemu vysledku, ktery bude podle neho nej.

A co se tyce tub, tak ty bohuzel hrajou tak jak hrajou. Pro nekoho dostacujicim zvukem, pro nekoho otresnym. :))
13:02:44
07.05.2008
Power of Bass
takze nic? nikdo zadny jiny typ na repro? chapu neni to v cenove kategorii 5000kc kde uz se da vybirat,ale taky nechcu nejaky bazmek za 1500! proste tak nejak zlatou stredni cestou 5 nevite aspon kde by se dal onen zminovany pioneer ts-w306c levne sehnat novy? na netu sem zatim nasel v cenach 2500-2990,- tak kdybyste nekdo vedel o levnejsim shopu,dejte pls echo ,dik.

Zdany - no takze podle toho co pises tak vsechny ty tuby taky nejsou to nej co se rozmeru tyce 1 dale pises o zachovani objemu u uzavrene bedny,s tim mam problem,pac sam vyrobce uvadi celkem velke rozmezi,tak potom nevim jestli treba jen neokopirovat origo bednu(uzavrena se zkosenou zadni stranou) co k tomu delaji,jestli je to pro ten reprak to nejlepsi co muze byt,nebo se da vylaborovat i neco vic. a prohanet krivky programem bych chtel hlavne proto aby bedna jako takova byla co nejlepsi,pac prostedi ve kerem bude se ovlivnit neda a hlavne pocitam bude dosti promenlive(to prostredi) - kufry ruznych aut,domaci/venkovni pouziti (jj 2x 8" arn226 15"basy v bednach mi na doma proste uz nestaci 3). jo a jeste zrovna pri jednom,sem si vzpomel ze tu kdysi byl zminovany nejaky vzorecek na prurez kablu,tim se da myslim taky neco ziskat,nebo spis neztratit ze 1 bude stacit na cca 120w rms(pripadne az 300w na ktere je repro delany,kdybych nekdy pridal vykonejsi m,onoblok?) 6mm nebo se tam mam pokusit narvat 8,10mm? (nevim jestli uz dam tolik do svorek na zesu)
14:39:28
15.04.2008
Zdany
-> Power of Bass: No material zadarmo je vzdycky dobrej material. :)

Zapojeni zesilovace do 3 kanaloveho rezimu samozrejme jde, a jak pises ty tak jsem to mel kdysi taky.

Co se tyce pomeru stran bedny, tak je nejake empiricke pravidlo, ale pokud ho nemuzes zachovat, tak asi s tim nic nenadelas. Venom vseobedne by bedna nemela byt extremne hluboka a naopak. Takze kdyz to reknu jednoduse, tak to uplacej tak, aby se ti to tam veslo. Pokud zachovas u uzavrenky vnitrni objem tak je to v poradku. Urcite by T#2 napsal, ze je lepsi mit jednu stranu sikmo, kvuli potlaceni vzniku stojateho vlneni,ale kdo nevi, co to je, tak to stejne nepozna.

Uzavrenka hraje precizne, presneji,ale nedosahuje takovych hloubek, jako BR bedna. kazdopadne uzavrenku doporucuji tlumit, nebot vytlumenim ziskas diky fyzikalnim zakonum stejny vysledek, jako by bedny mela vnitrni objem vetsi.

BR bedny hraji do nizsich kmitoctu, osazeny reproduktor snese i vetsi zatizeni oproti uzavrence. BR bedny se vetsinou netlumi. Pokud se tlumi tak jen na stene, kde neni BR.

A co se tyce krivek, co by jsi na tom vykoukal? :) Realita v aute je vzdy jinakci, nez ti to nakresli komp, podle nejakych udaju. Bedna v aute je jako bedna v bedne.
16:52:46
14.04.2008
Power of Bass
ted se divam ze se mi tam misto cisla udelalo jakesi srdicko ci co 3 melo to byt 50x35x30cm
16:05:50
14.04.2008
Power of Bass
Zdany- tak on ma aji boost samostatne nastaveni zisku a laditelnou dolni propust (50-250hz)ten zesik na 2kanaly ktere bych zmustkoval a na druhe 2kanaly (ty se zas daji zespod orezat od 120hz nahoru) bych napojil plato (pripadne s repro ve dverich do 2ohm) zatim,mi to musi stacit,musim vychazet z toho co uz mam nevyhodim to preci abych kupoval vsecko znova,potrebuju penize aji na jine veci 3

to same s tou drevotriskou,tak dlouho sem shanel 18-22mm az sem mel temer zadarmo 4plotny 1m*0,7m tl.38mm 1 (a cekam az budou dalsi 2)

orientacni objem (toho pincka) to oni uvadi i tvar bedny co na to delaji sem nasel v katalogu z r.05(ted nemuzu najit katalog 3) spis me aji zajma jak vyrazny vliv ma tvar bedny,byt o stejnem objemu ale s ruznym pomerem stran.

Z toho co mám bych to videl na vnitrni rozmery bedny 503530cm uzavrena (cca 52,5l) nebo lip hrajou bedny s natrubkama?,asi nema cenu nejak vytlumovat ze? 1

tak kdyby se podarilo neco vybrat a mel sem k tomu potrebne cisla,bys byl schopen a ochoten mi to hodit do programu pripadne poslat obrazky krivek? 18

musim to poresit co nejdriv,bo mi to co mam nestaci a uz me to zacina stvat jak to hraje-nehraje 119
14:55:27
14.04.2008
Zdany
A co se tyce bedny, tak mas pravdu, bude tezka jako krava. Na to, co shces stavet, tak bohate staci 22mm, nebo jenom treba 18mm. Kazdopadne pozadovanej programam mam, ale je docela slozitej.. A pokud nemas slusne znalosti o autohifi a repro, moc si sam nepomuzes. A za dalsi, slusnej vyrobce ma vetsino u svych vyrobku alespon orientacni objem bedny.
14:52:50
14.04.2008
Zdany
-> Power of Bass 13.04.08 22:14:09: Tak Carpower dela i jednocivkove. :) Staci se podivat na jejich stranky, nebo na stranky nejakeho prodejce. Za slusny peniz sezenes i Powerbassy, mozna u-dimension atd.

Firma ADS je znacka, ktera dela celkem slusne zesilovace. Je to dalo by se rici stejny produkt jako je napriklad ceska znacka audia Vehicle. Tenhle konkretni typ zesilovace neznam. Ale co muzu rici, tak je lepsi poridit na woofer monoblok, nebo dual mono, nebo dvoukanal. Mustkovat 4 kanal, aby jsi mel vykon na dva kanaly, no budiz. Proc ne,taky jsem tak fungoval. Ale ve vysledku zjistis, ze je lepsi mit poradny zesilovac.
10:44:57
14.04.2008
Power of Bass
a kdyz pak zesik nebude stacit,koupit treba samostatny monoblok..

a co si myslite o umyslu bedny z 38mm silne drevotrisky? bude to mit nejaky vyznam nebo to bude jen tezke jako krava 3
22:14:09
13.04.2008
Power of Bass
Zdany- to dela carpower jen dvojkmitackove? oba zminovane mi pridou slabe,a jaksi z levnejsi kategorie, kamos ma tez za 1500,- a nehraje moc dobre,s trochou uz basy nestoji za nic,zaroven tentyz kamos stavel bednu s uvedenym pinckem Ts-w306c a pochvaloval si jak mu mohl porad pridavat a on porad busil o106. chcu neco fakt kolem 2,5-3 co bude neco hrat,hlavne aby "stihal chodit" i opravdu rychlym beatem(metalové bicí) a nejakou vykonovou rezervou do budoucna.

Snad nejsem zas takove hovadko abych to upekl 1

zesik mam tenhle ADS AB-450 v modre barve: www.twoje-miasto.pl/zakup y_sklep,28e

nekere tam uvadene parametry se vsak trochu lisi od tech co mam ja v manualu - 4*40W rms na 4ohm nebo 2*120w 4ohm,mozno jit na 2ohm na kanal (v mustku min.4ohm) atd.

WinISD nebo podobny programek na vypocet objemu ozvucnice (chtel bych pokudmozno uzavrenou) nemate nekdo,prosím? 1
16:55:47
10.04.2008
Zdany
-> Power of Bass: Nechci byt rejpavicnej, ale rekne ti to kazdy zkuseny hifik, ze blbym zesilovac dokazes odrovnat woofer jen to hvizdne. Teda spis prdne a zasmrdi.

Pokud mas slaby zesilovac a woofer vyzaduje k rozhybani slusny vykon, tak to budes rvat co to da, aby to hralo. Tim dochazi ke zkresleni signalu, signal se ze sinusovky zmeni diky stejnosmerne slozce na nejaky paskvil. Tim dochazi k nadmernemu prehrati civky a k jejimu spaleni. Stejny efekt, jako kdyz vezmes drat a das ho na kontakty baterky.

Proto predem doporucuji zainvestovat s rozumem. Jak do zesiku, tak do wooferu. Pokud mas nejaky radoby zesilovac, o kterem nemame ani paru, co je tozac, tezko se neco radi. Jinak z levnych wooferu muzes pouzit treba tohle.

www.carpower.cz/catalogue -product.phtml?id=5786&am. ..

www.carpower.cz/catalogue -product.phtml?id=3276&am. ..

Ovsem ten prvni link ber s rezervou... Vykonove.
16:47:12
10.04.2008
Zdany
-> Tuner#2: Koukam, ze pisu jako po obrne. :)))))))))))) A to prosim pekne v praci nechlastame. :)

No prodava prodava. Ani se radeji neptej. Si pokecate cestou do nemecka. Rapid je ustajeny v garazi a pripraven na dodelani nekdy ... nekdy..... priste. ted jsou jine priority. Znas to..
21:35:31
09.04.2008
škodec
no tak som sa snazil uznajte1 1 1
19:20:54
09.04.2008
Power of Bass
Tuner#2 - jj samotny repro,nejaky slaby zesik uz mam (ma dat cca 120W/4ohm v mustku) a bednu bych zbušil dohromady z ploten 38mm drevotrisky co mam (at je to řadně tuhé 1) snad jen nejaky programek na vypocet objemu by se hodil at z toho kdyzuz tak vyzdimam co nejvic -chtel bych to aj na dramy takze co nejnizsi hertze at to hraje 12 (samozrejme v ramci moznosti ze).

ted mi jde oto udelat dobrou bednu,zesik muzu silnejsi poridit kdykoli potom az mi nebude stacit co mam 4
13:12:28
09.04.2008
Tuner#2 - zrušená registrace
-> Zdany: Co že to krt rozprodává? Já to chtěl slyšet v Rapidu a už je asi pozdě8

-> Zdany: SAL nedělá jen řadu orange, mají asi 10 řad s modrýma, stříbrnýma, šedivýma membránama, ale repro se kupuje kvůli zvuku a to u SALu nenajdeš 1
12:49:53
09.04.2008
Zdany
A nebusis se lopotit s bednou.

Jinak znacka SAL dela kopie reproduktoru renomovanych znacek, respektive kupuje kose od firem, ktere vyrabeji zaklady pro renomovane znacky. Napr Soundstream. Jejich membrany jsou v oranzove barve, teda pokud nesli jiz jinou cestou barevne kombinace. Komponentni repro nehrali nejhur, jen vysky mi prisli zahuhlany. :( Ale celkove bych volil jiny produkt.

Tady treba nekdo prodava opravdu povedeny kousek od Hertz. Ale musis mit slusnej zesik, nebot je to dvoucivka se slusnou zatizitelnosti. A nechce za nej moc.

skoda-virt.cz/cz/.../7987 5-p-subwoofer-hertz-es-300 -d
12:46:21
09.04.2008
Zdany
skoda-virt.cz/cz/.../8146 6-subwoofer-carpower-preda tor12-v-ozvucnici?offset=3 0

Krasna a precizni prace.. videno na vlastni oko a slyseno na vlastni usi. Presny precizni basy, na BR bednu az prekvapive bed zedlejsiho efektu funeni natrubku. Majitel si s tim vyhral. Skoda ze ho musi prodat, nebot je to vakt i disajnove povedena bedna.
11:51:31
09.04.2008
Tuner#2 - zrušená registrace
-> jordison: Tak tomu bych se raději vyhnul obloukem1

-> Power of Bass: Samotný repro za 3tKč? Co bude za zesík?
20:13:22
08.04.2008
škodec
no niesom audio znalec1 ale nedavno jeden znamy kupoval aktivny subwoofer za 3000 od znacky SalAudio alebo tak nejak. A podla mojho skromneho ucha si myslim ze na normalne pocuvanie uplne staci. nieje to sice pocut na 2 bloky ale na pocuvanie to mojmu amaterskemu uchu stacilo4
15:08:44
07.04.2008
Zdany
A za ty penize chces poridit woofer i s bednou + zesilovac? A nebo jen woofer? Pac co pises na konci jako pozadavek, tak toho moc neporidis za 3000,-
15:03:02
07.04.2008
Power of Bass
a omlouvam se za ty preklepy,specham do roboty na nocni 4
14:59:21
07.04.2008
Power of Bass
zdarec,

tak sem po vic jak roce opet online a hned valim sem poradit se s odborniky (ocekavam reakne Tunera a jemu podobnych audiofilu 41) . chtel bych nejaky lepsi woofer nez sou ty 2 8" od tvm co mam ted ,a to at uz doma do pokojicku tak do auta a premyslel sem o necem kolem 2000-3000,- ,konkretneji sem premyslel nad Pioneerem ts-w306c co onem sousite,jake mate zkusenosti,nebo se da sehnat v teto cenove kategorii neco lepsiho? nechcu zadny extrem,nebudu stim nikde soutezit,jen kvalitni hlasity a presny Bass na bezny poslech ,predem dik moc vsem za konstruktivni prisevky 5
Extreme Tyres