skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Rádio s notebootek
Díky všem za rady.Já to tedy zkusím přes AUX-uvidí se co to bude za kvalitu.Nebo tam dám flešku.
Co se tyce spkulaci v tomhle clanku, tak autoradia s usb vstupem umeji vyuzivat skutecne jen media typu MS. Coz je treba s externima hardiskama. Na radiech, kde jsem to testoval byl problem s napajenim disku pres radio. Pokud se to napajeni vyresilo externim zdrojem, tak stejne to radio melo problem disk rozpoznat. Coz teda nevim v cem by mohl byt dale problem, nebot 16GB flashku to vzalo normalne (ted to myslim kapacitne, ne napajenim - odbery ext. disku a flash jsou mi jasny).
Jak by se to dalo vyresit je skutecne pouzit audio vystup z notebooku a napojit to na AUX vstup z radia. Jak tu jiz nekdo pise, tak jde o kvalitu signalu ven, ktery je uz ovlivnen zesilovacem v notasu.
Dalsi varianta je z videa vytahnout zvuk, nakopirovat na flash nebo na cd a pouzit. Virtualdub to udela velice rychle (oddeleni zvuku od videa). A pak je vse vyreseno.
Dalsi varianta je pouzit mptroskovy prehravac s podporou prehravani videosouboru. Ale zase zvukove to obcas po konverzi videa do formatu pro mp3 prehravac neni nejlepsi. :( Pokud se nepouzije prehravas s podporou DivX formatu atd. :))
Jak by se to dalo vyresit je skutecne pouzit audio vystup z notebooku a napojit to na AUX vstup z radia. Jak tu jiz nekdo pise, tak jde o kvalitu signalu ven, ktery je uz ovlivnen zesilovacem v notasu.
Dalsi varianta je z videa vytahnout zvuk, nakopirovat na flash nebo na cd a pouzit. Virtualdub to udela velice rychle (oddeleni zvuku od videa). A pak je vse vyreseno.
Dalsi varianta je pouzit mptroskovy prehravac s podporou prehravani videosouboru. Ale zase zvukove to obcas po konverzi videa do formatu pro mp3 prehravac neni nejlepsi. :( Pokud se nepouzije prehravas s podporou DivX formatu atd. :))
-> U-Geen: Tak pokud je vstup USB, tak 4GB fleška se dá koupit za 450,-, včera jsem na to koukal. Jo s RW je problém, ale pokud ho už komp nebo rádijo nepřečte, koupím za pár korun další a jedu další. vždycky mě tak půl roku vydrží.
-> Tuner#2: no ciste teoreticky by to nejak jit mohlo ale nikde sem nenasel jak... musel bys mit v pc nejakou sluzbu, ktera bude pres usb poskytovat nejakej disk pomoci standartu USB Mass Storage
-> M@rtin: tak kdyz uz ma radio USBcko tak at si koupi xGB flasku za par kacek a ma to vyreseny :) RWcka jsou trochu nachylny, aspon jeste v dobach kdy sem to tak resil nekolika RWckama tak sly nektery do kytek (poskrabani a pak nemoznost zapisu)
-> M@rtin: Presne.
Bud CDRW nebo pak max ten aux na radiu + vystup z notasu. A nevymyslet ptakoviny.
Bud CDRW nebo pak max ten aux na radiu + vystup z notasu. A nevymyslet ptakoviny.

-> Tuner#2: Notebook s rádiem přes USB určitě nepůjde přihlásit, protože notebook se nehlásí jako mass storage. Každej ntb má vypalovačku, tak není problém za 25 Kč koupit nějaký CD-RW a vždycky si něco vypálit. To je podle mě to nejjednodušší
-> U-Geen: A to nejde nějak nastavit? Jen se ptám, jsem v tomhle úplná lama.
-> Tuner#2: mp3 se ti hlasi jako usb mass storage protoze to je usb mass storage :-) coz ntb jaksi neni.
-> U-Geen: MP3 přehrávač se mě taky hlásí jako mass storage a ten by to mělo umět, ale četl jsem jen z rychlíku návod v angličtině a rádio ještě nemám. Uvidíme.
Pres USB na 99,9 procent tezko ale pres ten aux v pohode. A kvalita no samozdrejmne dle nahravek a pak dle kvality vystupu coz zrovna zadny zazraky nejsou mozna uslysis jak tece proud po zakladni desce a jak se toci HDD.
Taky nevim proc vymyslis todle pokud tio jde o zvuk tak to hod na CDRW a je to a pokud to chces jako doprovod k obrazu z notasu tak pak aux.
Taky nevim proc vymyslis todle pokud tio jde o zvuk tak to hod na CDRW a je to a pokud to chces jako doprovod k obrazu z notasu tak pak aux.
-> U-Geen: ja si myslim ze to nepujde..jak rikas je to na MS
-> Tuner#2: no to by me covece zajimalo, jak bys to chtel z notebooku poustet, kdyz to usb je na usb mass storage :-) mozna na to existuje nejaka aplikace, ale nevim...
-> Tuner#2: Rádio si chci koupit Alpine cde-9880r,vím že to není moc kvalitní,ale mě to stačí.
-> Kuladmin: Přesně jak píšeš,abych si pustil videoklip a hrálo mi to v reprákách.
-> Mates: A co koupit jedno CD-RW a z notesa to vypálit??
Záleží jaké rádio máš, já budu mít novou Alpinu a ta by to teoreticky měla přes USB umět a je to samozřejmě lepší jak přes jack ze zvukovky.

Jako ze chces aby mp3 co spustis v notasu hrali pres rado v repro auta? Pokud ano tak pres USB to asi nepujde na to neni radio delany - aspon si to myslim takze ti zbyva jedine aux a z notasu vystup na sluchatka/repro pac vic tam toho vetsinou neni.
Ahoj potřebuji poradit,jak mam propojit rádio s notebookem?Mám to zapojit přes USB nebo AUX?Co je lepší?Má to vliv na kvalitu zvuku?Dík