-> Bagrr: Tak Ipa by stacila, ale nema takove vlastnosti jako material urceny primo za ucelem tlumeni vibraci. Bitumen je sice na zaklade asfaltu, ale primo asfalt to neni. Tak ono jednoduse receno, nalepenim tlumeni akorat zesilis tloustku plechu, ktery uz ma nizsi sklony k vibracim. A diky tomu ze to je ""gumovy"&
quot; tak to vibrace pohlcuje a tim se omezi sireni vibraci dal.
Bitumenove ctverecky cca 10x10 cm se treba lepi zespoda na nerezove drezy, aby pri narazu proudu vody do plochy drezu se snizil kraval dopadajici vody a rezonujicicho drezu. A opravdu malej ctverec dela divy. :)
Jinak jsem absolutne nepochopil snahu skodovky, lepit malej ctverec tlumeni primo za reproduktor. V takove plose vnejsiho plechu to jaksi nema takovy efekt. :))
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Prosím o radu jaké reproduktory vybrat
-> kaprik faster: Čím silnější, tím lepší hlavně na větší plochy lépe snižuje rezonanční kmitočet.
-> Bagrr: Taky se to zlepší, ale nemá zdaleka takové vlastnosti jako bitumen.
nehledě na to, že bych si to do dveří nedal.
-> Bagrr: Taky se to zlepší, ale nemá zdaleka takové vlastnosti jako bitumen.

-> Tuner#2: Eneem tak okrajově nestačila by ipa?

-> Tuner#2: ještě se zeptám, doporučuješ jakou šířku vestinu? 2 nebo 3 mm?
-> Tuner#2: super, díky...toho článku sem si ani nevšiml

-> kaprik faster: skoda-virt.cz/cz/.../1068
-odhlucneni-dveri
-> kaprik faster: To je určitě málo, tlumí se jak venkovní plech kvůli rezonancím, tak vnitřní plech, kde zalepuješ díry a samozřejmě ideální je to lepit v celé ploše, protože tím zmírníš rezonanci toho plechu.

Takže Helixy Dark Blue 62.1 jsou doma
Jak bude čas tak půjdou na auto. Jen se zeptám. Když budu na dveře dávat Vestin, je důležité dát ho po celé ploše dveří (která je kryta tapecírem), nebo jen stačí zalepit díry v plechu? Jde mi o to kolik toho mám objednat. Bude stačit na dvoje přední dveře 1m x 0,5 m? Nebo to bude málo?

-> Tuner#2: ok, díky

-> kaprik faster: Může viz. moje auto favorit, ale DTD se hodně drolí, takže na ní opartně aby se ti to nezlomilo.

Btw. uvidíme jak zahrajou DLSa když to bude nějak rozumně hrát tak asi stejně na woffer kašlu... Do spotřebáku to stejně nemá cenu cpát:-D
-> TUNER: Kufr je velkej dost:-D Jinak když by byla varianta 10" tak by museli být dva aby to stálo za to v takovym autě... 405ky se strašně blbě ozvučujou... Díky příčce za sedačkama... Ta to utlumí o dost...
-> TUNER: Tak tak, 15" je zbytečný, já mám 10" s 300W RMS a bohatě stačí
-> Bagrr: Na co chceš 15ku? Zbytečně velká bedna Ti zabere celej kufr.Bohatě by stačila 10" nebo max 12"...;-)
...a klidně i jinou značku
...a klidně i jinou značku

Může být kroužek pod repro v předních dveřích z dřevotřísky? MDF jaksi taksi nemám po ruce
Doma mám hafo 15 mm dřevotřísky (ale nedýhované). Může být? Nebo lepší sehnat alespoň dýhovanou dřevotřísku?

Tak mi tak vrtá v hlavě následující věcička:-D
2x zapojeno do parálu www.hificar.cz/subwoofer/ magnat-xpress-15.html
Hnáno pomocí www.hificar.cz/zesilovac/ macaudio-mp-mono.html
To už by mohlo zahrát slušně?? Potřebuju ozvučit nějak rozumně pežota
2x zapojeno do parálu www.hificar.cz/subwoofer/ magnat-xpress-15.html
Hnáno pomocí www.hificar.cz/zesilovac/ macaudio-mp-mono.html
To už by mohlo zahrát slušně?? Potřebuju ozvučit nějak rozumně pežota

-> Tuner#2: Mnbo a chybí jen dodat že hlavní jednotka jest JVC KD-G621

-> Tuner#2: jinak vybíral sem mezi
1) Hertz ESK 165
2) Dego ST 650
3) DLS Classic K6
4) Clarion SRS 1726
A vyhráli to ty DLS díky poměru cena výkon a i tomu že by měli býti dostačující podle toho co sem o nich četl
1) Hertz ESK 165
2) Dego ST 650
3) DLS Classic K6
4) Clarion SRS 1726
A vyhráli to ty DLS díky poměru cena výkon a i tomu že by měli býti dostačující podle toho co sem o nich četl

-> Tuner#2: Tak ve finále to vyhráli DLS Classic K6....
-> Bagrr: Tyhle konkrétně neznám, ale clarion repro obecně nic moc. Hlavně ten výškáč nebudí důvěru.
-> TUNER: jj planuju celolak... :-)
www.hificar.cz/reprodukto
ry/clarion-srs-1726.html
Já koukám na tyhle... Vzhledem k tomu že by meli jet čistě jen přes rádio se mi líbí jejich citlivost.. Tak jak pánové ano nebo ne?
Já koukám na tyhle... Vzhledem k tomu že by meli jet čistě jen přes rádio se mi líbí jejich citlivost.. Tak jak pánové ano nebo ne?
-> U-Geen: Modrý auto?? Nevěřim...měl by jsi nám ho v létě přijet ukázat...

-> U-Geen: Potrefená husa ...
JOKE

-> U-Geen:
myslím, že si brzo přebarvíme auta na modro všichni

-> kaprik faster: proc myslis ze mam modry auto :-)
-> Tuner#2: zase su o něco chytřejší
No ne, fakt sem to ještě neslyšel....no ještě že nemám v autě nic modrýho

-> kaprik faster: To neznáš? Staré to pořekadlo

-> Tuner#2: modrá pro blázny dobrá...to se mi líbí
No pokud sou ty Dark blue o něco lepší tak beru ty....objednávám
Díky za informace a rady

Díky za informace a rady

-> kaprik faster: Je to starší řada, nová má lepší výhybku a trochu lepší i výškáč. Na barvu bych nekoukal, stejně to je pod mřížkou blbě vidět a navíc máš červené auto a k tomu modrá je pro blázny dobrá - no prostě mě k tomu nesedí

Takže objednávám Helix Blue 62 (ta modrá se mi líbí víc než černá)

-> Tuner#2: ok, teď nad tím tak sedím a přemýšlím a peču na to, nebudu škrtit. Je to investice na dlouhou dobu. Ten litřík radši přihodím...
shop.autohifi.cz/shop_goo ds.php3?g_id=716&a... jsou tohle ty stejné jo? Jen je to jiná barva...
Vezmu je
shop.autohifi.cz/shop_goo ds.php3?g_id=716&a... jsou tohle ty stejné jo? Jen je to jiná barva...
Vezmu je

-> kaprik faster: Dle mě na předního repro kdo ušetří, tak nikdy nemůže mít kvalitní zvuk v autě, takže pokud jsi měl na to 2tKč, tak přihoď pár stovek (ač nejsem příznivce hledání cen na netu, tak jsem je někde viděl i za 2.200,-). Určitě to za to stojí a ten rozdíl poznáš i coby nehifista.
podle mě je to pro tebe dobrá volba, super cena, zvuk taky dobrý, takže si myslím že budeš hodně spokojený
Děkuju všem za příspěvky
-> Tuner#2: ty Helixy vypadají dobře a věřím, že budou lepší, ale přece jen jsou o 1200 dražší než ty Aviatory co píše-> ales: a chtěl jsem do toho dát do těch 2tisíc. Takhle už bych byl s poštou na 2500kč. I bych to dal, ale otázkou je jestli to má pro mě smysl.
-> ales: ta cena je dost dobrá, řekl bych vynikající.
Je pravda že opravdu nejsem hifista a doteď jsem poslouchal rádio od AAA na jakýchci takýchsi reprákách. Chci aby mi to pěkně hrálo ale nejsem ten typ co hledá každou chybičku ve zvuku
Takže se ptám ještě jednou: ty Aviatory můžou být??? Můžu je s klidným srdcem koupit a já (nehifista
budu spokojenej?)...?

-> Tuner#2: ty Helixy vypadají dobře a věřím, že budou lepší, ale přece jen jsou o 1200 dražší než ty Aviatory co píše-> ales: a chtěl jsem do toho dát do těch 2tisíc. Takhle už bych byl s poštou na 2500kč. I bych to dal, ale otázkou je jestli to má pro mě smysl.
-> ales: ta cena je dost dobrá, řekl bych vynikající.
Je pravda že opravdu nejsem hifista a doteď jsem poslouchal rádio od AAA na jakýchci takýchsi reprákách. Chci aby mi to pěkně hrálo ale nejsem ten typ co hledá každou chybičku ve zvuku

Takže se ptám ještě jednou: ty Aviatory můžou být??? Můžu je s klidným srdcem koupit a já (nehifista

-> TUNER: Jestli myslíš ty modrý herky, tak to je Avia

Áviátor....nedělá u nás ta firma náklaďáky...??

-> ales: Jinak pro upresneni Tunerovo2 infa.. Aviatory, jak vime, je levnejsi odnoz znacky Draxter, ktera je ve svete dost znama svymi vyrobky. Jedny draxtery vozim ve sluzebni oktavce a zvukove spokojenost. :)
tak to je jsem rád
, navíc když ty aviatory stojí 1300 včetně pošty, to je krásná cena za 16 kompa, ty sinus live se mi zdají jako nejlepší kompa do 2tis, což kaprik faster uvedl jako max, jinak taky bych pak samozřejmě volil ty helixy, ale zase jsou skoro o litr dražší, to pak opravdu záleží co od toho člověk čeká, pokud není hifista a chce jen něco lepšího než je origo repro v autě, tak podle mě stačí ty aviatory nebo pak ty sinusy

-> ales: Kamenovat Tě nebudem, ale ty Aviatory opravdu za 15 stovek hrajou slušně a mají lepší středy než Sinus live, ale zase mají horší basy. Ale proti Helixům je to pořád nebe a dudy a jak výškáč, tak středobass je někde úplně jinde. Myslím, že ty Helixy za ten necelý litr stojí.

možná mě tu odobrníci ukamenujou za můj tip, ale pokud hledáš něco co je za málo peněz hodně muziky, tak koukni na tyhle 16 kompa: shop.autohifi.cz/shop_goo
ds.php3?g_id=1953&...
slyšel jsem je hrát a podle mě hrají dost slušně na to kolik stojí, sice to není jako repra za 2500, ale pokud nejsi hifista, tak ten rozdíl ani moc vnímat nebudeš, a můj osobní typ jsou tyhle: www.hificar.cz/reprodukto ry/sinus-live-sl-160.html
slyšel jsem je hrát a podle mě hrají dost slušně na to kolik stojí, sice to není jako repra za 2500, ale pokud nejsi hifista, tak ten rozdíl ani moc vnímat nebudeš, a můj osobní typ jsou tyhle: www.hificar.cz/reprodukto ry/sinus-live-sl-160.html
Jako U-Geen akorát že doporučím konkrétní model: www.audioves.cz/Helix/HEL
IX-DARK-BLUE-62-1_g2542.ht
ml
Udělat zpevnění z MDF, prošroubovat až k plechu dveří a dveře vytlumit Vestinem.
P.S. Takže už nemusím psát na mail, který jsem akorát otevřel
Udělat zpevnění z MDF, prošroubovat až k plechu dveří a dveře vytlumit Vestinem.
P.S. Takže už nemusím psát na mail, který jsem akorát otevřel

-> Motomaniak: -> U-Geen: díky
Takže už mám jasno v první věci...budou to teda 16tky a komponentní
-> Motomaniak: vypadají hezky a i by "spadaly" do mého rozpočtu...

-> Motomaniak: vypadají hezky a i by "spadaly" do mého rozpočtu...
a) 13ky ne
b) nevim co ted leti, mrkni na Helixy, byvaly doporucovany. urcite komponentni.
b) nevim co ted leti, mrkni na Helixy, byvaly doporucovany. urcite komponentni.
-> kaprik faster: Tak každopádně koupit komponentní (výškový a středobasový reproduktor je samostatně).Pak ti asi všichni co se v audiu vyznaj doporučí vykašlat se na 13cm a koupit 16 cm.
Když jsem sháněl já nějaký repro ta mi dost lidí doporučilo tyhle a jsem spokojenej.
www.prodej-autohifi.cz/re produktory/.../helix-blue- 62-new.php
Když jsem sháněl já nějaký repro ta mi dost lidí doporučilo tyhle a jsem spokojenej.
www.prodej-autohifi.cz/re produktory/.../helix-blue- 62-new.php
Už mě štvalo jak mi to v autě hnusně hrálo tak to hodlám řešit
Předem říkám že audio není můj koníček a tudíž tomu rozumím jak pes pastvě
Mám nové rádio Pioneer DEH 3900MP (4x50 Mosfet).
Repro dozadu chci řešit až v létě. Teď bych rád reproduktory do předních dveří, ale absolutně netuším jaké vybrat a bohužel nevím jaký je v čem rozdíl (2 pásmové, 3pásmové, koaxiální, komponentní). Rád bych dobré repráky ale zas za rozumnou cenu (1500 - max. 2000 Kč) a průměr asi 13 cm (abych nemusel zbytečně upravovat dveře).
Další podmínkou je, že chci aby tam ty repráky mohly zůstat a "stačily" až časem pořídím nějaký subáč a zesík..
Mnohokrát děkuji za informace a radu

Mám nové rádio Pioneer DEH 3900MP (4x50 Mosfet).
Repro dozadu chci řešit až v létě. Teď bych rád reproduktory do předních dveří, ale absolutně netuším jaké vybrat a bohužel nevím jaký je v čem rozdíl (2 pásmové, 3pásmové, koaxiální, komponentní). Rád bych dobré repráky ale zas za rozumnou cenu (1500 - max. 2000 Kč) a průměr asi 13 cm (abych nemusel zbytečně upravovat dveře).
Další podmínkou je, že chci aby tam ty repráky mohly zůstat a "stačily" až časem pořídím nějaký subáč a zesík..
Mnohokrát děkuji za informace a radu