skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Fm transmitter
Tak jsem si dneska pořídil tenhle zázrak od TEACu. Funguje to velice dobře, kvalita přenosu je lepší než jsem čekal, rozměr krásně do kapsy jen mě zarazilo, že mi zařízení nespolupracuje s flash diskem 1 GB, když s "fleškami" menší kapacity jede bez problémů. A o nějakém omezení velikosti přenosného zařízení není nikde zmínka. Zajímavé....

-> TUNER: Uvidime, jakse moc bude nedařit v hotelu ve Varech. Bud v patek pojedu z Plzně, nebo až v sobotu. Tvoje se taky musi oprasit - od pilin. ALe kupoval jsem spesl baterku jen na ten vysilac. :))
-> Tuner#2: No ono v nem ted nejak piska, musi se to doladit. :(
-> Tuner#2: No ono v nem ted nejak piska, musi se to doladit. :(
-> Zdany: Chtěl jsi říct mojí baterku???
No ty už asi ne,nebo přijedeš?

-> Zdany: No jasně :o))
-> TUNER: No jeste se to vali u me v garazi.. ze bych nabil k tomu baterku a oprasil minidisk??
-> Tuxik: Možná taky něco přivezem,tak ti to budeme rušit....schválně kdo dá víc....

-> Tuner#2 15.05.07 07:54:34:

-> Tuxik: Tak jsem napiš frekvenci a my to s MATTESSem naladíme už v sobotu hned za Prahou :o))
-> King:

-> Tuxik: Božínku na co takový dělo? :) Já jsem hned po plyšáku pokryl pirátským FM vysíláním půl Kolína s nějakejma 200mW :)
-> TUNER: snad ho do Doks stihnu - uz je to osazeny, uz jenom musim dovinout civky a naladit to do spravnyho frekvencniho rozsahu :-) 3Watty jsou celkem dost, pri kvalitni antene dosah okolo 15-20km
-> Tuxik: Kua 3 waty? to je docela dost ne?
To bude ten co bude už vysílat v Doksech...?
To bude ten co bude už vysílat v Doksech...?

Pokud si nekdo chce vylozene hrat s vysilacema, tak na www.pira.cz jsou velice zajimave navody (stavim momentalne ten 3W vysilac s LCD displayem, PLLkou a RDS koderem :-))
-> Tuxik: no tak na vrtání se v elektronice mě neužije, takže si budu muset vystačit s běžným výkonem
každopádně cena 700-800 za transmitter a 250-300 za 1GB flash disk je dostatečně motivující k vyzkoušení
díky za postřehy
každopádně cena 700-800 za transmitter a 250-300 za 1GB flash disk je dostatečně motivující k vyzkoušení
díky za postřehy
-> Hurdis: hracka je to pekna, ale vzhledem k povolenemu vysilacimu vykonu, ktery je nizsi nez nizky to nema moc velky dosah.. Nicmene da se trochu zvysit - viz. www.pira.cz/belkin.htm
Ja ho mam uz skoro dva roky a hodne zalezi, v jakem to vezu aute - nejspis na odstineni a poloze anteny. Kvalita je v idealnim pripade radio, v horsim to jeste sumi. Ale rozhodne je to sikovne zarizeni. Muj stal tehdy USD 49,- a je na baterky/autozapalovac a frekvence je volitelna po 0,1MHz v evropskem rozsahu.
Pokud to jede na povolený výkon, je to naprd. Ale většinou maj možnost zvýšit signál a už to hraje obstojně. Samozřejmě, že to nikdy nebude hrát jako z CD.
Máte někdo zkušenosti s používáním FM transmitteru k přehrávání MP3 v autě. Mám v plánu tuhle hračku koupit tak bych chtěl vědět jak spolehlivě funguje přenos po rádiových vlnách popř. zkušenosti s konkrétním modelem.
Nejvíc mě láká směšná pořizovací částka v kombinaci s cenami USB flash disků a hlavně snadná možnost nosit po kapsách a používat v libovolném autě narozdíl od klasického autorádia.
Nejvíc mě láká směšná pořizovací částka v kombinaci s cenami USB flash disků a hlavně snadná možnost nosit po kapsách a používat v libovolném autě narozdíl od klasického autorádia.