konstrukcia bandpass

prohledat
68 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 05.10.2006 do 23.11.2006, založil/a DOOlittle
řadit dle data
00:31:39
23.11.2006
Tuner#2 - zrušená registrace
-> juris: Co se tlemíš - měl by jsi slyšet naše debaty u piva - to je teprve hukót1
03:55:50
22.11.2006
juris
...tak to je vostrá debata3

...hele Zdany nemůžeš sehnat jěště jednoho panduláka s těma vlasama,já ho tam chci dát taky3 3 3 3 3 3 3 3 3
15:48:50
19.10.2006
VeTeV
-> Tuner#2: co nabizis? pas cudnosti? ..aha to je neco jinyho 3
15:46:22
19.10.2006
-> Zdany: Není problém - jsi vždy vítán jak v krámu, tak po domluvě i doma. 4
14:22:42
19.10.2006
Zdany
-> DOOlittle: Bu bu buuuuuuu. :))))

-> Tuner#2: Jo jo, to delas dobre chlapce.. Asi si ty BWcka prijdu poslechnout na nejakem kvalitnim materialu. :) Posledni dobou se mi hodne libi scenicka hudba ze sountracku, ted jsem se zamotal do Sifra mistra Leonarda a do jinych soundracku stejneho autora. Je to masakr. Rad si to poslechnu i u tebe v aute, nebot u sebe jsem tam preposlouchal tri cdcka a byla z toho pulnoc a ryma jak bejk.

Cose tyce umistneni a vyvazeni pomeru predek a zadek, tak asi oba vime, jak by to melo byt vyvazene. Proto planuji dopredu dvoumontaz se smerovanim stredobasu na osobu a zadni do plata pod okno. S tím, ze zadek bude i nadale jen pro dokresleni sceny a sterea. Casem si snad pohraju i s casovyma korekcema na radiu a dosahnu snad optimalnejsiho "prostoru"..

Jo a jinak pro autora tohoto clanku.. Bandpass nebrat. Ikdyz Hifonics nedela spatne... Ale nejsou zrovna z levneho kraje. Maji totiz uplne jinou koncepci nez ostatni vyrobci. :)
11:52:13
19.10.2006
DOOlittle
-> strucy: -> Tuner#2: klud chlapci. nemusite sa hned do mna obuvat1
11:27:15
19.10.2006
-> Zdany: Však já taky nemyslel chodit na koncerty, kde to hraje přes nějaké laciné PAčka a zvukař je hluchej a hulí to na max, ale myslel jsem unplug koncerty jazzových mistrů a nebo třeba tu filharmonii a nebo mít někoho, kdo umí hrát na nějaký nástroj a poslechnout si ho reálně a pak na nějaké jeho nahrávce na CD. Tam už je pak možné porovnávat realitu zvuku, nehledě na to, že za svůj profesní život jsem slyšel snad vše co v úplném high-endu je na našem trhu, což může říct asi málokdo. Ohledně wooferu, tak v místnosti a koneckonců i v autě je to vždy o umístění a vhodném naladění, ale prostě pokud bude dobrý woofer, tak zahraje jak doma, tak v autě. A ohledně toho, že i v autě by měl být vytvořen stereofonní obraz co nejvěrnější realitě, to je fakt a proto jsem to chtěl porovnávat a porovnávám třeba svojí aparaturu s domácím hifi. Vždy si to pustím u sebe a pak jdu ladit do auta. To je asi nejlepší cesta jak dosáhnout přirozeného zvuku. Ale vysvětluj to někomu, kdo hraje zadní repro se stejnou úrovní jako přední 1
22:52:22
18.10.2006
Zdany
-> Tuner#2: Hele odbornici, nesouhlasim s tebou co se tyce zivace nekde na koncerte. To se da rict maximalne o filharmonii, kde zvuk nastroju nekazi zadny rusivy element jako je mikrofon, zesilovac, repraky, hluchej zvukar. Nerikam ze je spatne chodit na koncerty, ja si je vychutnavam, ale zalezi na zvukari, jakou ma praxi, co naposlouchano, a jakymu geretu vladne svoji rukou a uchem. Nejlepsi koncety jsou bez elektriky, unplug.. Tam vyzni nastroje a hlas, tak jak maji. KDyz pminu vliv akustiky mistnosti, nebo prostoru, kde se hraje. :)

Dalsi vec, woofer z auta doma.. proc ne.. Da se na to hrat uz jsem to slysel a nebylo to spatne..Asi byl dobre umistneny v mistnosti. :))) Ale prakticky bych si tu moji velkou mrchu do obyvaku nedal. Pc by sem tam s ni nevesel. :)))))))
20:54:15
18.10.2006
strucy
-> Tuner#2: s ním je to ťažké by si ho musel poznať 4 3
11:38:52
18.10.2006
-> DOOlittle: To si děláš prdel - přečti si hned mojí první reakci na Tvůj příspěvek a tam jasně píšu, proč ne bandpass, ale buď bassreflex a nebo uzavřenou ozvučnici.
20:58:13
17.10.2006
strucy
-> DOOlittle: tak ti niet pomoci , počul si ten crunch tu velku bednu čo som mal vzadu ? páčilo sa ti tak si takú sprav ked nie tak nerieš a ako že si sa nič nedozvedel skoro všetci ti radia niečo ine ako bandpass
18:47:44
17.10.2006
DOOlittle
-> strucy: ale v zasade som sa nic take zaujimave nedozvedel1
11:28:18
14.10.2006
-> strucy: My zas hodíme hodinovou řeč někdy u piva a tam si to vyjasníme :o))
06:17:17
13.10.2006
TUNER
-> VeTëV: -> badi: -> strucy: Nic nebude.....145
19:57:53
12.10.2006
strucy
3 a za chvílu se poperou3
14:33:24
12.10.2006
badi
Mě taky 3
13:16:35
12.10.2006
VeTeV
-> Tuner#2: -> TUNER: jeste - me to bavi cist 3
12:50:15
12.10.2006
-> TUNER: To beru, že na to máme každý jiný pohled - jeden profesionální, jeden laický :o) ale zvuk prostě musí být stejný jak v autě, tak doma a to co nejbližší realitě - proto je dobrý občas zajít na koncert a něco si poslechnout živě a nebo mít možnost si poslechnout na vlastních nahrávkách nějakou referenci a od toho se vždy odpíchnout. Pak mě dáš možná za pravdu, že jak zvuk doma, tak v autě by měl být stejný co nejbližší živému vystoupení.4
11:50:37
12.10.2006
TUNER
-> TUNER: Hezkej proslov...3

Že má zvuk bejt co nejvěrnější originálu je snad jasný,to nemusíš snad ani psát.

V něčem s tebou souhlasim v něčem ne.

Hádat se s tebou nebudu,každej na to máme svuj názor a každej asi ten správnej..3 4

Nechci srovnávat zvuk v místnosti a zvuk v uzavřenym plechovym pekáči...Toť vše...4
10:35:22
12.10.2006
-> TUNER: Já jsem nic nepsal o tom, že když dáš BWčka do auta že to bude hrát! To pozor! Já jen tvrdím, že výsledný zvuk by měl být stejný jak doma, tak v autě a je jasné, že do auta musíš třeba konkrétně do dvěří použít jiné repro než na doma - proč? Protože doma ta 16 cm hraje do objemu třeba 30 litrů a to dveře nemají a proto potřebují repro s hutnějším závěsem a středící membránou, aby měli vyšší rezonanční kmitočet a tím pádem to nebylo podlazené a repro by tam s měkým volným závěsem jen lítalo.

Ale pokud jde o výsledný zvuk, tak by měl být co nejvěrnější a měl by se rovnat přímému zážitku ze symfonického orchestru - tzn, že barva zvuku a je vyrovnanost by měla být co nejpřirozenější a to prostě ty Magnaty nejsou, protože mají kovový nádech, ale je to samozřejmě věc vkusu. Navíc pokud posloucháš černochy, tak tam je to úplně jedno jak to hraje - to je stejně umělá muzika a tam nic nepoznáš :o))

Co se týče wooferu, tak PAčko doma hrát nemůže a stejně tak nemůže dobře hrát v autě - je to reprák určený do 200 - 300 litrové bedny na ozvučení sálu a v malém objemu njede prostě tak hluboko - proto se Ti zdá, že to nehraje, ale nevidím sebemenší důvod, proč by správně nalazený woofer nemohl hrát domai v autě!!! Hanuš je toho zdárným příkladem - přes zimu měl doma bednu s HS 300 a hrálo to super.

Možná by jsi neměl tolik věřit některým řečem rádoby odborníků na autohifi 1
06:49:15
12.10.2006
TUNER
-> Tuner#2: Bludy mluvíš ty....1

Až budeš chtít porovnat BWčka v autě a doma,tak mi dej vědět a můžeme diskutovat jestli je to stejný....

Je vidět že každej má jinej názor a každýmu se líbí něco jinýho. Viz. moje vejšky v autě.Tobě se zdají ostrý a mě to tak vyhovuje...

Nebo když srovnam péáčko co hraje doma (ne u mě))) tak tam to hraje celkem slušně a tu bednu dam do auta a nic to nedělá...

Ale to by jsme tu diskutovali do nekonečna.4
14:37:53
11.10.2006
-> TUNER: To tak to mluvíš bludy.

Proč by němělo být i JLko dobrý jako subwoofer doma? Pokud budeš mít ozvučnici, která bude mít vyrovnanou charakteristiku, tak je jedno jestli jí budeš mít v autě a nebo jí budeš mít doma na stereo k satelitům a nebo na domácí kino pro multikanálové záznamy.

Co se týče reproduktorů do dveří, tak je jasné, že mají odlišné parametry jak z hlediska toho aby přežili změny teplot a vlhkosti, tak i z hlediska třeba svého rezonančního kmitočku Fs a dalších parametrů, ale výsledek, který by měl být jak doma, tak v autě je ten, že máš opět křivku od 20Hz do 20khz co nejvyrovnanější. to že v autě jsou různé rezonance není argument, protože i místnost má velký vliv na zvuk a pokud dám do špatné místnosti repro s char. +/-3 dB, tak mě to může rozhodit klidně na +/- 20 db ani nemrkneš a pak je to o umístění v místnosti (stejně je tomu tak v autě), o zatlumení a úpravě akustiky v místnosti (stejně je tomu tak v autě), takže já teda žádné rozdíly nevidím.

Ano jeden je a to, že když auto jede, tak přibývá hluk, který maskuje hlavně basy, ale to je zas něco jiného. Při stojícím autě by to mělo být nastaveno tak, že to hraje jako doma, za jízdy si můžeš přidat basy.
14:29:52
11.10.2006
TUNER
-> Tuner#2: To je škoda...:-(

Ne je to muj názor.Všude máš odlišný podmínky a když dáš Jlko domů tak ti hrát nebude,jako když dáš býwýčka do auta tak ti taky hrát nebudou....

A srovnávat to s těma šunkama co tam mam nemá cenu...

Myslel jsem že to víš,že repráky jsou koncipovaný na danej ůčel jako do auta,ke stereu k počítači atd.......1 JOKE

PS : Nebo zkus vymontovat samotný repra a namontuj si je do dveří,třeba budeš po SQ sbírat poháry,....4
13:47:09
11.10.2006
-> TUNER: Tak s tím prvním nepočítej a stím druhým, proč by to měl bejt nesmysl? To Tě řekl p. Q a nebo je to Tvůj vlastní názor. Pak by mě zajímalo, proč je to nesmysl?
13:37:27
11.10.2006
TUNER
-> Tuner#2: No rozhodně kvůli tobě nebudu kupovat celej drahej set třeba od JL....Jedině by jsi mi na to přispěl...))))

A srovnávat zvuk v autě a doma je podle mě taky nesmysl....4
12:17:00
11.10.2006
-> TUNER: Ne já chci porovnat celý zvuk v autě s mojí referencí co mám doma, eventuelně v práci naposlouchanou. Rozhodně z hlediska kmitočtové charakteristiky je pořád co dohánět a i když mě to pár lidí v autě pochválilo jak to hraje, tak doma je to úplně jiné kafe.4
11:52:56
11.10.2006
TUNER
-> Tuner#2: Ty chceš srovnávat hudbu z wooferu s kompletně osazenou bednou od bévéčka? To asi nebude to pravý ořechový....1
10:35:13
11.10.2006
-> Hanuš: -> Hanuš: -> U-Geen: LOL

-> TUNER: To máš pravdu, ale novej nebyl a je otázka jestli bude hrát tak kvalitně jako mě doma - pak přijeď na dvůr ma můžem porovnat s referencí4
08:31:29
11.10.2006
TUNER
LoooooL 3 3 3

Teda mazec 1

-> Tuner#2: WOE,muj reprák v autě stojí novej skoro jako ty tvoje domů....4

Počkej až se naladí new bedna.Už se na to chystam a kdyžtak zima je dlouhá...4
00:13:27
11.10.2006
U-Geen
-> Zdany: pche, kamos ma na natrubcich chrom DTM koncovky a to bys cubrnel jak mu to pak hraje :-)
23:53:48
10.10.2006
Zdany
-> Hanuš: -> Tuner#2: Ja se zvas panove picnu. :)) Ja jsem si prave na prkne narysoval takovou hezkou bednu, podsvicenou neonem, aby to svitilo i do interieru auta vy mi to tu hanite. :( To jsem se s tim delal cely vikend. :( Plexisklova predni stena, obrovsky repraky, chromovym magnetem ven, dovnitr neoni, aby svitily jako krava. Jo a jeste jsem zapomel, ze jsem tam dal natrubky z kanalizacni roury. Jo a ty repraky jsem pridelal tema mosaznyma sroubama z OBI , na krizak, vypada to super. To bude tahat baby do auta samo.

Jo a jeste jsem pred ty natrubky dal ty vlasaty pajdulaky, oni jim pak ty vlasy vlajou v tom pruvanu. Jo a cely jsem to jeste potahnul zatezovym kobercem. On teda vystacil jen nahoru a boky, takze dozadu jsem dal kus jineho, ale to neni videt, to je schovany. :)))))))))))) Je to bomba. A ten zvuk je proste super. :))
23:20:27
10.10.2006
Hanuš
-> Tuner#2: Náhodou taková tesko bedna se vyplatí 1

1. nižší pořizovací náklady

2. Protože je z 10mm dřevodesky, a plexi - nízká váha, tak se aspon neunaví pružiny3

3.taková tesko bedna bud má integrovaný zesilovač. Pokud ne uživíš ji zesilovačem ze starého gramofonu, nemusíš kupovat nějaký drahý od západních kapitalistů

4.Snadná montáž, položíš a hraješ

5.Na srazech ti ho budou zavidet skoro všichni votuneři, protože takovýhle s neonama a Ledkama co blikají a svítí v životě neviděli. Možná na něj chytnete i nějakou babu3

6.Protože východní soudruzi používají nejnovější technologie, je vyrobena z nejlepších materiálů a ten rozdíl je prostě slyšet. Hluk to dělá na kilometry daleko.

7.Prostě se vyplatí

1
19:51:22
10.10.2006
strucy
3 už se poprali?
16:22:18
10.10.2006
-> MATTESS: Skoro jo :o))
15:47:15
10.10.2006
MATTESS
-> Tuner#2: to vypadá jak tesco bedna.
15:30:04
10.10.2006
mirčán
-> Tuner#2: jo v poho!!! ja se rad poucim!!!!
15:22:38
10.10.2006
-> mirčán: Co je na tomhle špatnýho? www.hificar.cz/subwoofer/ macaudio-ice-fire-225.html

To že je to akorát na efekt, ale pro kvalitní zvuk to není. Každý reproduktor potřebuje co nejstabilnější ozvučnici a pokud tam někdo použije takovouhle plachtu plexi, tak to bude rezonovat a ubírat tím pádem na účinosti reproduktoru, nehledě na to, že to negativně ovlivní svojí vlastní rezonancí reprodukci určitého kmitočtu. tohle je fakt jak jsem psal pro tuzéra co tomu nerozumí a jen chce na srazu ohromit další tuzéry. Podívej se na kvalitní instalace co jezdí po soutěžích EMMA a žádný z nich nemá ozvučnici ztenčenou nějakým průhledným nesmyslem.

Další nevýhoda bandpasu je, že basy jsou z něj opravdu nepřesné a jen v úzkém frekvenčním pásmu a pro kvalitní zvuk to rozhodně není. Nejlepsší basy má buď uzavřená ozvučnice a nebo správně nalazený bassreflex.

P.S. Neodepsal jsem Ti na vzkaz záměrně, aby to viděli všichni a třeba se i poučili a něco si z toho vzali - neber to špatně.4
14:44:25
10.10.2006
MATTESS
ty vole to je rachot 1 3 3
14:34:11
10.10.2006
-> Labros: To by měl, ale TUNER nemá doma tak "drahý" repro :o))
14:30:29
10.10.2006
-> mirčán: U některých ozvučnic tohoto typu bývá jedna stěna vyrobena z akrylátového skla pro zvýšení atraktivity bez vlivu na zvukový projev

1. Přečetl jsem to asi 10 x a pořád nechápu...

2. Plexisklo nebo Akryl se používá i u bassreflexu, ale je to jen u beden co nabízí výrobci mladým tuzérům, aby byl vidět i ten "kvalitní plechový koš reproduktoru, nejlépe podsvětlěný neonem 1

3. Neznám nikoho, kdo se v odoru vyzná, aby tohle udělal na vlastní ozvučnici wooferu, protože vždy to tu skříň zeslabí, nehledě na to, že akryl je z hlediska odrazů a nemožnosti tlumení úplně o ničem...

4. Mám doma repro ma 32tKč, ale průhlednou ozvučnici teda nemají a není to ani bandpass, ale možná je teda něco špatně? 1 3
14:28:48
10.10.2006
Labros
-> TUNER: Hele víš co, drž se bodu 4. 120 40
14:24:53
10.10.2006
TUNER
Tyjo přesuňte to někdo do ftipů,docela se u toho bavim......3
14:24:52
10.10.2006
mirčán
-> Tuner#2: precti si to jeste jednou!!! pomalu, v klidu!!!
14:09:29
10.10.2006
-> mirčán: Prosím Tě kde jsi to opsal? Málem jsem si poprskal monitor, když jsem četl tu poslední větu. Jak může akrylový průzor zvětšit účinost, kromě toho, že je méně pevný než MDFka a tím pádem vibruje a účinost takové skříně a potažmo celého reproduktoru klesá? Držtě se prosím bodu 4. 1 4
14:02:10
10.10.2006
mirčán
Bandpass (pásmová propust) – je box u kterého je reproduktor vestavěn ve vnitřní přepážce. Z venčí jsou pak montovány pouze bassreflexové nátrubky. U některých ozvučnic tohoto typu bývá jedna stěna vyrobena z akrylátového skla pro zvýšení atraktivity bez vlivu na zvukový projev.
11:11:57
10.10.2006
-> U-Geen: -> Zazaa: To je masakr 1 3
07:30:37
10.10.2006
TUNER
No ty woe,elita pohromadě....9 1
19:17:26
09.10.2006
U-Geen
-> Zazaa: ty tomu tak rozumis :-)