Osvětlení přihrádky pro Felicii

navigace: [ komentáře ] [ hodnocení ] [ text ] [ fotky ]

obrázky [1]:

Osvětlení přihrádky pro Felicii: Finalni podoba osvětlení přihrádky

Text:

Berte to spíš jako inspiraci než jako konkrétní návod s přesnými postupy. Jako skoro u všeho si málokdy dělám nějakou podrobnou dokumentaci, nebo podrobná schémata. Ale není vyloučeno že něco nepřidám později.

Jak už název napovídá, jedná se o prosté osvětlení přihrádky v palubní desce Feldy.

Potřebné součástky jsou zhruba tyto :

- vhodné světlo – já použil to samé co je v kufru, plus bílou LEDkovou sufitku (víc to svití a míň to žere, spíš vůbec a fandy modré barvy také potěším, dělají se i modré :)

- spínač kterým se bude světlo ovládat a nějaké ty kablíky

Montážní postup je zhruba následující:

1. vyndat vlastní kastlík, jde to po odpáčení takových paciček které má po stranách. Ti co vědí snad tuto větu odpustí. Ostatním snad bude nápomocná:)
2. vyříznutím otvoru pro světlo. Nejvhodnější umístění je podle mne v plastu pod úchyty dvířek skříňky. Místa je tam dost. Rozměr otvoru si změřte podle toho co je v kufru, když použijete stejné světlo.
3. umístěním spínače. Ten jsem umístil do předního rantlu palubky kousek od takové té prohlubně. Na fotce je to myslím dobře vidět. Nejlépe je si to ohmatat prsty kam půjde umístit. Po celém délce totiž místo není. Proto je tam kde, je. Ještě je důležité, aby to bylo tlačítko rozpínací, které po stlačení své kontakty rozpojí. Tedy po zavření dveří schránky rozpojí obvod a zhasne světlo. Když tam dáte tlačítko spínací budete si svítit do zavřené schránky, což může mít pro někoho taky určité kouzlo:)
4. napojení na elektroinstalaci. Schéma je myslím zbytečné kreslit. Takže mínus od světla někam na kostru a plus přes spínač a nějakou třeba již osazenou pojistku na plus.

U zapojení doporučuji zapojit to tak, aby to svítilo buď při zapnutém zapalování, nebo při zapnutých světlech. Variantu, že to bude svítit kdykoliv jako osvětlení kabiny moc nedoporučuji, protože stačí špatně zavřít schránku, nebo jí nechat přes den otevřenou a máte problém..netřeba snad vysvětlovat.

Já jsem při koupi vozu udělal to, Že jsem si přidal dvě relátka. Jedno které spíná při zapnutém zapalování a druhé, které spíná při zapnutých světlech. Takže tuto a ostatní „ptákovinky“ napojuji přímo za ně a nemusím tak moc řešit kam to napojit.

A to je asi vše. Podněty, jakékoliv uvítám:)

skoda-virt.cz/cz/.../4335 -1-3-felda-vedec


hodnocení článku:

info:

Správce článku: vedec
Založeno: 24.02.08 18:35   Poslední změna: 01.03.08 12:23

Osvětlení přihrádky pro Felicii - komentáře:

17:15:54
27.02.2008
Klubko_
-> vedec: no, hodne blbe 8 tam bude potreba asi zapracovat s laminem. Jdou videt budiky a vsechno 7 este je to potreba dodelat
08:49:44
25.02.2008
vedec
jo na tohle jsem vcera koukal vypada to opravdu zajimave, jak to prosimte vypada z predni strany jak je to napasovany k prednimu oknu ??
21:28:12
24.02.2008
Klubko_
Extreme Tyres