rapid rapid

komentáře | popis | fotky | zdrub | 09.04.13 13:37 | 20x v oblíbených
V roce 2001 koupil můj táta dvě eRka s tím, že jedno předělá na 130RS a tím nás s bráchou výrazně přitáhl k autům. V té době jsem začal přemýšlet, co bych si jednou koupil za auto já. No a padla volba na Rapida je to sportovní auto a hlavně 2dvéř. Můj první Rapid (buť mu země lechká) byl šedivé barvy. Koupil jsem ho za prví vejplatu. A taky podle toho tak vypadal. Z venku vypadal docela dobře i některý dily vypadali nově, ale zato kasle ta byla v docela v hroznym stavu sežraná skoro na všech místech. Proto se učinilo rozhodnutí že půjde do šrotu kasle a veme se někde jiná. Tak jsem přivez od jednoho kluka kasli s novejma prahama a lemama, ale podlaha nebyla ok. No tak jsem začal pracovat. Oškrábat celej spodek od gumoasfaltu. Potom co už jsem měl oškrábanou celou půlku kasle přišel kámoš s tim že asi prodá svýho rapyda. Abych se přiznal už od tý doby co jsem dělal řidičák jsem po něm koukal a řikal si že bych chtěl mi jednou něco takovýho. Tak že když mu ho vykradly, a to ho už pořádně dožralo, přišel sitim že mi ho teda prodá. No skočil jsem potom okamžite. Jenže jsem netušil jaký s nim budou problémy. Začalo to evidenční kontrolou. Vyhodili mě za motor z favoryta a za široký kola. Vymejšleli jsme pokusi jak to vyřešit abysme nemuseli měnit motor. Bohužel se nám to nepovedlo a motor musel ven a kola taky. On je to totiž papírově Garde.
Když už se konečně vyřešila evidenčka a přepis přišla další rána. Zadřela se vačka a roztrhli se rozvody, tak že se řešil motor. Když se začalblížit podzim a začlo pršet tak se přišlo nato že z auta je cední. Naštěstí to nové gumi spravili. ted je auto shovaný přes zimu v garáži u kámoše, takže se na ňom moc nedělá. Najaře to ale doufám začne novej čumák(podběhy a podlaha) pak bych chtěl blatníky ze Škody 130R/H a dveře se zavařenými zámky a klikama z feldy.
Úpravy zatím zhotovené
Interier: sedačky z Crxa

Po roce kdy se na něm nepracovalo jsem ho zase sprovoznil. museli jsme vyvařit celej čumák a držáky zadní nápravy. Auto bude sloužit na amaterský závody rallye, ale moc dlouho ho na živu držet nebudu. Mám tu kasli v lepšim stavu, tak tuning proběhne asi na ní.
Tak mám zasebou už nekolik závodu v Běšinách do auta plánujem silnější motor A GO brzd. Na autě mám přitvrzený tlumiče, snížený pružiny, novou spojku a konečme jsme vyřešily vypadávání poloos.
17. 7.2010
U přítelkyně se udělala nová zámková dlažba, tak jsem musel přetěsnit motor s převodovkou abych tam mohl parkovat. Když jsem to měl už rozebraný, tak jsem to trochu pobarvil a vyměnil jsem i hlavu.

Napřelomu roku 2013 jsem auto trvale odhlásil z evidence, udělal jsem to n čestnné prohlášení tak mi auto zbylo bude sloužit na náhradní díly.

Před vánocemi jsem začal jezdit do práce. Autem se jen přibližovat na vlak, hned první den mě nějaká paní nabourala na zadní plavej bok. Byla slušná a nechala mi cedulku za oknem, tak jsme to vyřešili přes pojišťovnu a ta na to napsala totálku. Tak mi na konec dali 9000 to nebylo špatný, na to že mi to kamarád vyklepal za 150 a já to jen lechce překitoval a zastříkal barvou.

Jak do auta furt teče tak mi zamrzaj zámky,očištění a nprostříkání to spravilo. Zjistil jsem že u spolujezdce je spodní pant vypadlej a to způsobuje prověšení dveří. Při opravě jseme zjistili že dveře držej jen na 2 šroubeh, naštěstí závyty šli opravyt. Při výměně čepů pantů jsem zjistil že spodní pant je nějak navařovanej a je nakřivo a proto je ten spodní vypadlej. Nám se to ale povedlo nasadit tak jak to má být.

rapid - komentáře:

20:59:52
20.05.2015
zdrub
Tak dnes po 3 letech jsem přišel k autu namontoval vyndanej starter, nalil benzín, dal baterku a auto chytlo 156 156
21:03:07
27.05.2011
zdrub
-> šrek: jo jestli budeš tak hodnej
20:33:35
27.05.2011
šrek
Mám s tvým autem fotky z Běšin.Chceš je na mejla?
17:58:19
07.02.2010
OJOUCH
ahoj prosimte jakej mas email kvuli tem klikam z feldy
09:59:50
14.10.2009
jarda.u1
Aaaa,tak to jsi byl ty,co to ladil v Besinach pred RZ 1
23:23:27
02.02.2008
WMA - navigátor :)
hezký to máš 4
20:09:23
19.11.2007
TechniX
Áááá tohle mám pocit že tohle pěknééé autíí znám 9 mám pocit že je z Kladna 4 ... Je fakt moooc pěkný ; ) .... pěkně povedený 4
15:26:21
19.09.2007
buran
to je fakt fajn auto prostě krasavec
Extreme Tyres