Jarys Jarys

komentáře | popis | fotky | jarys | 22.09.09 23:34 | 1x v oblíbených
Ahoj Všem škoda fandům. Včera jsem umístil na web skoda-virt právě opravovaného favorita (přezdívka Kaci), tak kdýžtak můžete napsat komentář....A dnes mé druhé auto a to FELICII 1,3 MPI GLXi.

Technické údaje: motor 50kW MPI, rok výroby: 1998/10, pohon: také LPG (BRC) stejně jako u fáčka =) , počet km: 145tkm (poctivých).
Výbava: mlhovky, ostřikovače světel, el.zrcátka, příd.brzdové světlo, servořízení (doděláno mnou), výškově stavitelné sedadlo řidiče, tónovaná skla, kliky a zrcátka v barvě, litá kola R14, centrální zamikání, tažné zařízení, rádio na CD + UBL repro, imobilizer a možná pár dalších dorbnůstek...


Felicii vlastním teprve půl roku a mnoho věcí jsem na ní zatím nepostíhal, ale alespoň jsem stihl kompletní generálku brzd a zadních tlumičů, nainstalovat servořízení, vyměnit olej, svíčky, filtr, gufero na klikovce, a kompletně motor přetěsnit, namontovat hagusy a pár dalších drobností, ale s tímto vozem jsem velmi spokojen (hlavně po mechanické stánce), hlavní výhodou je LPG, které opravdu velmi snižuje spotřebu. Při průměrné ceně 12,50Kč/za litr není problém jezdit pod 1kč na km (pokud se nejedná o krátkou jízdu na Vysočině=))). Dokonce občas narazím na plyn za 9,90Kč (severní čechy) a pak není problém jezdit i za 80 heléřů při dálkové cestě. A pověry, že LPG snižuje výkon je naprostý nesmysl (alespoň z mého pohledu), v rodině máme 4 auta na plyn (dva favority, octavii 1.8 a tuto feldu) a opravdu tomu tak není. Horší je cena montáže plynu, ale tomu kdo najezdí hodně km, se může investice vrátit již po půl roce. Viz: www.autolpg.cz/index.php? page=lpg_k... .


Feldu bych chtěl postupem času esteticky poladit a samozřejmně udělat dutiny + nátěr podběhů atd..., ale nevím jak bude čas... Jinak je to perfektní autíčko s dostačujícím výkonem, které se dá sehnat za rozumnou cenu. Jediná škoda je, že pokud není garáž, jen velmi obtížně se bránit korozi =((.

Kdýžtak můžete kouknout i na mého favorítka: skoda-virt.cz/cz/.../6139 -kaci , již zmiňovaná přezdívka jest Kaci. Průběžně budu fotečky doplňovat a informovat Vás v jakém stádiu opravy se favorit právě nachází.



Jarys - komentáře:

17:26:46
02.10.2011
merik3
Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli ty nebo někdo jiný tady nevíš jaky označení má tahle tmavě modrá barva číselny nebo spíš slovní jestli nějaky má 3 A taky jestli přesně tyhle felicie patřili do nějaké řady (color line,magic,mystery,sport line,atd. )
Extreme Tyres