Martin 5/Škoda 105 Martin 5/Škoda 105

komentáře | popis | fotky | Martin 5 | 25.02.10 21:44 | 1x v oblíbených
Mno, čau lidi! Jak prostě začít? Začlo to tak nějak nevině dáváním do kupy a vyvařováním staré(rok výroby stejně jako já :-) 1987, takže vlastně mladé) škodověnky. Původní barva byla kaštanově hnědá. Teď je krásná zelenomodrá, ale na těch fotkách to dělá spíš modrou. Pokračovalo GO náprav, brzd, vyvařením předku, novými blatníky, laděním motoru:
Původní 105 ka dostala napřed sníženou a po sléze 120-kovou hlavu jejíž funkčnosti jsem na 105-kovém bloku moc nevěřil, ale díky menšímu průměru pístů a většímu zapalovacímu místu v hlavě to prostě letělo jak střela! Nové kroužky, nové šálky,... 4 bodové svíčky, upravené sání... ale každá pohádka má svůj konec:viz. foto. Jednoduše jsem potřeboval jet 21:30 večer do brna no a prostě "na posranýho ani hajzl spadne"!

No a po sléze už jaksi nebyl čas tak se tam šoupla "jen" sériová 120(poze jiné sání, nové komponenty zapalování a studené svíčky).

Mimo jiné probíhaly třebas také úpravy jako např. snížení př. nápravy, instalace hudby, modré LED diody v budících, modrá nová světla 110W, výroba výfuku...no jednoduše jsem vzal obyč výfuk, rozpáral, vyndal zadní přepážku a trubku zavedl a vevařil až někam doprostřed, takže to má takový decentní zvuk a docela to i tlumí!

Nedávno jsem zvažoval jestli vůz zvrakovat a nebo udělat fólie...a vyhrála varianta č. 2!
Málem bych zapoměl na takovou maličkost jako je centrál+alarm na DO!

Taky se pracovalo na brzdách! Desky z lisovaného uhlí za 160 kč nebo kolik, které akorát tak nebrzdily pískaly a špinili krásně bílá kola nahradila firma ATE(stály okolo 900 kč) a to je panečku jiná! Auto stojí na metru a desky i po roce vypadají jako nové!

Bohužel jsem jaksi neprováděl řádnou fotodokumentaci, takže ne všechno je na fotkách :-(

Taky mám hračku číslo 2 zvanou minibike.

V mezičase také výfuk prohnil, takže jsem si to samo zopakoval na novém dílu!

Jaksi se mi začíná zamlouvat myšlenka turba ve voze. Mazání je jednoduché, na výfuk to taky nějak napasuju akorát mě trápí aby to nevysávalo benzín z karbecu :-(

Martin 5/Škoda 105 - komentáře:

Extreme Tyres