Stacho / Škoda 105l Stacho / Škoda 105l

komentáře | popis | fotky | StachoCZ | 24.09.15 22:22 | 6x v oblíbených
-Technické info o autě:
Rok výroby: 1988
Barva: Hnědá-Pastel
Model: Škoda 105 L

-Něco málo z historie vozu:
Jedná se o exportní verzi vozu, která se v roce 1996 dostala nějakým zázrakem k mému strýci do Třince. Nějakou dobu s ním jezdil jako sváteční řidič, v zimě garážováno. V roce 2007 mu upadl přívod paliva a auto odstavil na 7 dlouhých let do garáže. Časem si koupili nové auto. Ke konci prázdnin roku 2014 auto v garáži začalo překážet, tak padlo na rozhodnutí odvézt Škodovku na vrakoviště, což mu naštěstí otec rozmluvil. Na konci října auto bylo převezeno z Třince do Havířova kde se na něm udělaly nejnutnější opravy. Na začátku listopadu auto úspěšně prošlo STK.

Myslím si, že historie už bylo dost tak teď něco aktuálnějšího.
Leden 2015:
Auto bylo v denním provozu, pravidelně jsem s ním jezdil do školy. Koncem ledna mě a další dva kamarády napadl nápad si zajet do Prahy. A tak jsme se 31.1.2015 vydali na cestu do Prahy. Cesta probíhala skoro celou dobu bez menších problému, až do Vysokého Mýta kde se rozsvítila kontrolka dobíjení. Shodli jsme se, že zkusíme se dostat alespoň do Prahy a tam to budeme řešit. V plánu byl jednodenní výlet nakonec jsme museli hledat ještě ubytování. Následující den jsme se pokusili sehnat náhradní alternátor, po několika pokusech se povedlo sehnat náhradní, po vymontování toho starého jsme, ale zjistili že náhradní nepasuje. Namontovali jsme tam zpět ten starý který dobíjel dost podivně a vyrazili směr Ostrava. Cesta do Prahy se povedla se spotřebou cca 8,2l/100km s průměrnou rychlostí 110km/h.

Únor 2015:
Demontáž starého alternátoru a ve volným čase GO alternátoru, ale jelikož jsem maturant tak GO trvala poměrně dlouho.

Květen 2015:
Po maturitách se alternátor konečně povedlo dodělat a namontovat zpět do auta. Po 3 měsících co bylo odstavené nastaly menší závady.

Plány do budoucna:
-Jaro/Léto 2015 - Mírné opravy na karoserii (první zima, sůl autu dává zabrat)
-Jaro/Léto 2015 - Výměna výfuku
-Vyleštění laku

Hotové úpravy a opravy:
- Vyčištěny karburátor
- Namontované nové rádio
- Vyměněné lanko od plynu
- GO alternátoru
- Výměna brzdových destiček a pístků
- Výměna hlavního brzdového válce (IX.2015)

Stacho / Škoda 105l - komentáře:

11:22:15
03.02.2015
Domajz
hele, krajan
Extreme Tyres