skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Čtyřoká světla do rapidu
-> Jozka: To cos mi sem hodil mam prave ze doma a po opiskovani a natreni jsem zjistil ze mi to tam nevejde proto nejspis koupim ty svetla co jsem tady dal link a dopasuju je do masky na 4 oči :)
-> Stane: Moderní světla pěkný.. ale ty užovkový LS/GLS komplety se zas nesháněj tak obtížně.
-> Jirik_Tuňák1983: To si zas nedelej takovou praci. Podle vseho mam proste velky svetla a nez shanet dalsi ktere jsou "jen" 130mm tak radeji koupim poradny...
Co rikate lidi na tyhle svetla? Dat na Rapida nebo nedavat? shop.wesem.com/en/.../hea dlamps_pes3_type_h4_r2
Co rikate lidi na tyhle svetla? Dat na Rapida nebo nedavat? shop.wesem.com/en/.../hea dlamps_pes3_type_h4_r2
-> Stane 22.03.15 13:26:55: Foťák má vybitý baterky a tady u foto se dioda na telefonu snažila seč mohla. 
Jestli se tam dostanu, tak zkusím najít jak blikač, tak nasadit masku.
Mám jen tuto tuzerskou 8 let starou fotku vozidla, které je už níže modré.
img.skoda-virt.cz/forum_u pload/.../7_1_59348__2007- 07-10_08-20-37_85.jpg

Jestli se tam dostanu, tak zkusím najít jak blikač, tak nasadit masku.

Mám jen tuto tuzerskou 8 let starou fotku vozidla, které je už níže modré.
img.skoda-virt.cz/forum_u pload/.../7_1_59348__2007- 07-10_08-20-37_85.jpg
-> Stane: Ne, čtyřoka byly jen jednoho rozměru (těch 130 mm), to byl spíš pokus o vtip (jestli tam nechceš cpát těch 160 mm), protože jsem nikde neviděl foto tvých držáků.. Ale hrnce samotný se jeví klasický čtyřoký..
Jinak by tu byla ještě další možnost - zabudovat jako dálkový HR paraboly kulatých přídavných světel o průměru 112 mm.. ale (s fůrou práce) by to nejspíš vypadalo blbě..
Jinak by tu byla ještě další možnost - zabudovat jako dálkový HR paraboly kulatých přídavných světel o průměru 112 mm.. ale (s fůrou práce) by to nejspíš vypadalo blbě..
-> Jozka: Jsou dva rozmery? Tak to teda slysim poprve a nejspis to bude resit ten problem ktery mam :(
Ze jsou ale dva rozmery parabol... kde se vyskytovaly mensi hrnce? Mam proste klasiku ctyroko s uzovky.
Ze jsou ale dva rozmery parabol... kde se vyskytovaly mensi hrnce? Mam proste klasiku ctyroko s uzovky.
-> Stane: No kdybys třeba měl užovkový hrnky z dvouoka pro parabolu 160 mm a ne čtyřoký hrnky pro parabolu 130 mm, který tam cpou ostatní, tak je možný, že ti připadají moc velký..

-> Jirik_Tuňák1983: Zkus trosku zapojit blesk a nasadit blinkr... Tak jak to tam mas je presne moje predstava jak to ma ve finale vypadat. :)
-> čert 15.03.15 20:21:49: Diky za detail tech zakladnich drzaku zkusim to jeste nejak posefovat a uvidim jak se to povede...kdyz to tady vidim tak stejne neverim ze se to tam vejde kdyz ty hrnce jsou vetsi nez puvodni dira :) Si porad rikam ze to mam snad nejaky atipicky svetlo nebo co.
-> Jirik_Tuňák1983: Jo, dík - odpoledne jsem třídil fotky a našel předloňskou dokumentaci kompletu 4-oka před rozborkou..

-> Jozka 15.03.15 23:07:28: Tož jasně že vnitřní dálka. Oba jsme použili původní držáky, které se jen přeohejbaly, aby šla světla více k sobě. Já mám pod GLS brejlema ještě podložky, aby vylezly více dopředu a maska nemusela mít na světla tubusy jak vodovodní potrubí.
Jsem z vás úplně zblbnul - který to světlo má být vysunutý dopředu ? Myslel jsem, že vnitřní přídavná dálka...

-> Nwkt 15.03.15 22:48:32: Je to focený telefonem teď před pár minutami a tak není možná vidno, že na tom leží asi 15 kilo prachu a že to je v této podobě už asi 4 roky. 

Mám to už možná 10 let. ne-li déle. Už si nevzpomínám.
-> čert 15.03.15 20:19:59: No to je to, co jsem psal - přesadit světla víc přes sebe.. 

-> Stane: vleze se to tam. Je to hodně na těsno, ale jde tam. Světla jsem dal co nejblíž k sobě. Držák ořezal co šlo, bliknu jsem trochu prohnul dovnit.
Originál držák na čtyřoko má 34,5 cm.. musel bys ty hrnce přesadit vůči sobě ještě víc, nežli je to origo - překrejt je přes sebe, abys zachoval "M" blinkry i chladič..

-> Stane: Když to nejde ven, musí to jít dovnitř. Čili dát užší chladič a upravit karosérii. .
Ja mel na mysli neco jako tohle... skoda-virt.cz/cz/.../1244
-jenda-rapid
Bohuzel vsichni kterym jsem psal jsou nejspis uz dlouho mimo aktivitu na virtu...
Masku bych nejakou asi spachtil laminatem nebo urizl nejak tu original a zatmelil a upravil. Kazdopadne problem jsou svetla a jejich velikost. :(
Bohuzel vsichni kterym jsem psal jsou nejspis uz dlouho mimo aktivitu na virtu...
Masku bych nejakou asi spachtil laminatem nebo urizl nejak tu original a zatmelil a upravil. Kazdopadne problem jsou svetla a jejich velikost. :(
Já se o to kdysi pokoušel a nakonec se na to víceméně i vysral. Chtěl jsem to použít i s maskou a musel jsem kvůli tomu nějak i předělávat emkový čelo, protože maska je vyšší
Zdravím lidičky.Prosím vás máte někdo radu jak dostat čtyřoko na místo "televizního" světla co má rapid? Chci čtyřoko ale zároven chci zachovat styl rapidu (to znamena blinkr v blatníku) a mám problém že ikdyž bych si vyrobil podkladový plech a potom masku s laminátu tak jsou světla prostě moc široká a nevlezou se tam.
Tady je pár kousků co to tak mají ale když jsem jim psal tak mi neodpovídají a proto tento příspevěk... Prosím kdo máte odkazy třeba na svoje fotky s ůpravama nebo přímo linky kde to má někdo vyfocený jak docílil čtyřoka v rapidu prosím dejte sem nějaký odkazy nebo linky na galerie s nějakým popiskem... Já tady dávám fotky aby se předešlo komentům že je to stejný a jde to tam "v pohodě" dát. Kdyby to nešlo přečíst tak místo po "televizi" je 29cm a čtyřoko zabírá celých 31,5cm a to jsou těsně u sebe takže počítejme 32cm + - nějaké uchycení
Díky všem.
Tady je pár kousků co to tak mají ale když jsem jim psal tak mi neodpovídají a proto tento příspevěk... Prosím kdo máte odkazy třeba na svoje fotky s ůpravama nebo přímo linky kde to má někdo vyfocený jak docílil čtyřoka v rapidu prosím dejte sem nějaký odkazy nebo linky na galerie s nějakým popiskem... Já tady dávám fotky aby se předešlo komentům že je to stejný a jde to tam "v pohodě" dát. Kdyby to nešlo přečíst tak místo po "televizi" je 29cm a čtyřoko zabírá celých 31,5cm a to jsou těsně u sebe takže počítejme 32cm + - nějaké uchycení
Díky všem.