Souhlas s Kingem. Nechapu jak za tohle muze nekdo dat dobrovolne 1500,-? Zvukove i stavem to byva silne podprumerne reseni a i do garaze jsem radeji volil 15+ let starou anglii (mission) nez neco takoveho...
-> Jozka 30.06.15 14:06:58: Ono spis zalezi zda tam mas mrizky a zda jsou pres den na slunci ci nikoliv.
-> palinator 30.06.15 14:33:07: To doufam nemyslis vazne? Teslacke kaloty stoji zvukove za ho*no, ale papirove konusaky ci ovaly co si na vyskac jen hrajou je zoufalost prvni tridy...
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Domaci Audio
prohledat
2312 příspěvků (zobrazeno 825 až 874) od 19.02.2007 do 19.04.2025, založil/a Vojta - zrušená registrace
-> King 30.06.15 09:02:36:
Kámoš koupil ARS 1014 (čili ten typ co mám já, akorát na rozdíl od mejch jsou používaný, maj membránu basáku nalepenou zvrchu závěsu a kalotu maj žlutou) a basáky má teda vyměklý, protože závěs zpuchřel a "černí" na pohmat. Zvukově je to poznat v tom, že jemu ty basy spadly nízko, kde maj už citlivost v prdeli. U těch mejch 1014 si stojim za tim, že jsou mi na poslech mnohem příjemnější, barevnější basy, než Panasonic domácí kino 5.1, než stará Sony věž, než ty hrůzy co jsem dával fotku níž a to že vypadaj úžasně (jednoduchý precizně zpracovaný dřevo a tkanina přes celý čelo, vše naprosto nepoškozené), je ještě bonus. Až budu mít šanci slyšet u někoho pravou HiFi, tak třeba změnim názor, ale nikdo nic lepšího podle mě zatím nemá - nikdo z mejch známejch totiž není HiFista.
E: poslouchám kdeco, ale spíš electro věci, takže tam ty nároky na kvalitu zařízení asi nejsou takový...
Kámoš koupil ARS 1014 (čili ten typ co mám já, akorát na rozdíl od mejch jsou používaný, maj membránu basáku nalepenou zvrchu závěsu a kalotu maj žlutou) a basáky má teda vyměklý, protože závěs zpuchřel a "černí" na pohmat. Zvukově je to poznat v tom, že jemu ty basy spadly nízko, kde maj už citlivost v prdeli. U těch mejch 1014 si stojim za tim, že jsou mi na poslech mnohem příjemnější, barevnější basy, než Panasonic domácí kino 5.1, než stará Sony věž, než ty hrůzy co jsem dával fotku níž a to že vypadaj úžasně (jednoduchý precizně zpracovaný dřevo a tkanina přes celý čelo, vše naprosto nepoškozené), je ještě bonus. Až budu mít šanci slyšet u někoho pravou HiFi, tak třeba změnim názor, ale nikdo nic lepšího podle mě zatím nemá - nikdo z mejch známejch totiž není HiFista.
E: poslouchám kdeco, ale spíš electro věci, takže tam ty nároky na kvalitu zařízení asi nejsou takový...
-> King: Jsem na svoje basáky teslácký schválně včera kouknul.. 1983 - a gumky měkoučký jak myší bříško.

-> Bukaj: Asi jsme meli stesti na nejakou patecne-odpoledni sarzi ci co, protoze zavesy basaku ARN5604 byly po 20 letech jak sutr a rozpadaly se. Provozovano po celou dobu ve dvou normalnich panelakovych bytech. Z 10l uzavreny ozvucnice, dvoupasma s primitivni "vyhybkou" a "stredovyskacem"
; ARV164 se zvukovy zazraky nekonaj. V pulce devadesatek jsem upgradoval na tripasmo TVM330, coz uz je jina liga, ale porad v prdeli kvuli teslackym stredakum a kalotakum. O neco pozdejc prisly sloupy AQ osazeny zase mirne inovovanou teslackou klasikou a porad to nebylo ono. Ekvalizer nebo aspon korekce pro poslech nutnosti, jinak "zprdelni" zahuhlanej zvuk. Soucasny sedmickovy B&W taky nejsou zadnej zazrak, ale i v tom samym neoptimalnim panelakovym obejvaku znej bez jakejkoliv korekci o x trid vejs.
Ale jak rikam, za adekvatni "jednoflaskovou" ; cenu jsou ty zmineny teslacky uzavrenky treba ke kompu luxusni a dodnes je tak pouzivam.
Ale jak rikam, za adekvatni "jednoflaskovou" ; cenu jsou ty zmineny teslacky uzavrenky treba ke kompu luxusni a dodnes je tak pouzivam.
-> King: Vidíš to moc černě. Zrovna u Tesla VM reproduktorů ta guma membrány vůbec nepuchřela - pokud byly bedny stále v bytě, nebo prostě prostoru o +- stálé teplotě...
...blbě na tom byly tyto bedny původem ze škol a jiných veřejných prostor, dále z bytů silných kluřáků, hospod a také ty, které skončily jako ozvučení někde v dílně apod.
A kaloťáky, pokud je někdo nepromáčkl, nebo se na ně nenachytaly kovové špony, jsou také docela bezproblémové.
Já bych neměnil, poměr výkon/cena je pro mne uspokojivý
...blbě na tom byly tyto bedny původem ze škol a jiných veřejných prostor, dále z bytů silných kluřáků, hospod a také ty, které skončily jako ozvučení někde v dílně apod.
A kaloťáky, pokud je někdo nepromáčkl, nebo se na ně nenachytaly kovové špony, jsou také docela bezproblémové.
Já bych neměnil, poměr výkon/cena je pro mne uspokojivý

Kdyz si nasi poridili gramoradio s temahle bedynkama, byl to pro malyho Kinga zvukovej zazrak. Kdyz si pripustime, ze po 30 letech maji i tzv. zachovaly kousky gumovy zavesy basaku na hadry a vejskac je v horsim pripade papirovy "čudo" ARV16x a v tom lepsim (ale porad mizernym :) kalotak, tak ty dnesni prajzy proste nechapu. Ty bedny od gramoradia jsem do dnesnich dnu zachoval, pred 10 lety zrestauroval vymenou zpuchrelejch basaku za funglovky, ale jako z prdele to hraje porad. Vic jak flasku za zachovalej par je uz luxus.
-> palinator: Jedna věc je kolik chtějí, druhá, kolik dostanou...
Ale když vezmu v úvahu perfektní stav a ještě k tomu připočtu, že mají stojánky a že jsou to zajisté kvalitnější bedýnky, než 1PF67, tak ta cena není až tak přehnaná...

Ale když vezmu v úvahu perfektní stav a ještě k tomu připočtu, že mají stojánky a že jsou to zajisté kvalitnější bedýnky, než 1PF67, tak ta cena není až tak přehnaná...

-> cPetan:
To tyhle taky ne a kolik za ně chtěj
aukro.cz/tesla-ars-1014-t op-stav-pekna-dyhovana-dvo upasma-i5475731400.html
To tyhle taky ne a kolik za ně chtěj
aukro.cz/tesla-ars-1014-t op-stav-pekna-dyhovana-dvo upasma-i5475731400.html
OK
-> palinator: Vzácný vůbec nejsou, cena spíš tak 500,-
-> Jozka:
Osazení je stejný, jenom je jiná výhybka u 62 je plnohodnotná.
E: tuhle 62 má na skříni babička a hrajou sympaticky, akorát bych je potřeboval vyzkoušet trochu intenzivnějc
Osazení je stejný, jenom je jiná výhybka u 62 je plnohodnotná.
E: tuhle 62 má na skříni babička a hrajou sympaticky, akorát bych je potřeboval vyzkoušet trochu intenzivnějc

-> palinator: Aj, to abych koupil nějakou lepší kořalku, zachovalý jsou.. ale k přesný identifikaci budu muset mrknout dovnitř na osazení, zvenka jaksi nic.. Díky.
-> Jozka:
Podle toho jak jsou pěkný/vzácný... Tohle bude nějaká 1PF 067 33 nebo 1PF 067 62. Když budou pěkný tak se daj prodat i za 1500 pár.
Podle toho jak jsou pěkný/vzácný... Tohle bude nějaká 1PF 067 33 nebo 1PF 067 62. Když budou pěkný tak se daj prodat i za 1500 pár.
Jakou má tohle "tržní hodnotu" ? Dostal jsem páreček od kolegy do garáže a přece jen bych se mu chtěl trochu revanšovat..
Pánové, trochu jsem přeskupil techniku a potřebuji se zbaviti pár kousků, kdyby někdo chtěl, píšu to zatím sem.... pokud to nikoho nezaujme tak to dám někam na aukro.
1* Reprobedny Tesla ARS-938 dvoupásmový, bohužel každá z jinýho vrhu, proto je jedna tmavší a druhá světlejší... ale hrajou jinak bezvadně a nejsou zhuntovaný.
2* gramec Pioneer PL-120 v pěkném stavu, plexi trochu zažloutlý, jinak OK, plně funkční, nový řemen.
3* receiver s kazetou pomerně neznáme japonské značky Silver SS2350, bedna ve dřevě, plně funkční a pěkný, přední panel je lahvově zelený elox.
Ceny a domluva raději po SZ ať se téma nezasírá :-)
1* Reprobedny Tesla ARS-938 dvoupásmový, bohužel každá z jinýho vrhu, proto je jedna tmavší a druhá světlejší... ale hrajou jinak bezvadně a nejsou zhuntovaný.
2* gramec Pioneer PL-120 v pěkném stavu, plexi trochu zažloutlý, jinak OK, plně funkční, nový řemen.
3* receiver s kazetou pomerně neznáme japonské značky Silver SS2350, bedna ve dřevě, plně funkční a pěkný, přední panel je lahvově zelený elox.
Ceny a domluva raději po SZ ať se téma nezasírá :-)
-> vhml: No ale to je hi-fi prasečina, velebnosti! :-)
-> King 20.05.15 22:19:58: dnes jsem pátral a způsobuje to wifina na routeru položenym na věži. Položil jsem ho vedle a je po problému. 

-> Tommyk 20.05.15 21:57:10: nebude
-> King: no to právě nevím
Přijde mi to jako blbost, ale prezentujou to tam tak, že jeden konec strčíš do aux zdířky radia a na druhej konec pripojis flash disk a bude to hrát...

-> Tommyk: A co ze to ma umet za 80 centu?
-> vhml: Jó, ruseni a zemni smycky :-) Je do ty veze zapojeny jeste neco krome vystupu zvukovky compu? Je comp i vez napajena ze stejnyho zasuvkovyho okruhu nebo nejlip ze stejny zasuvky?
Nekdy muze trosku pomoct prepolovani zastrcky veze v zasuvce, ale to by spis zpusobovalo brum 50Hz a jeho nasobky. Pokud by se do kabliku indukovalo ruseni z okoli nebo soubeznych kabelu, muzes udelat pokus, kdy kabel odpojis od PC a na konci ho vyzkratujes - kdyz to ztichne, leze to pravdepodobne z PC. Jinak u internich zvukovek, zvlast u onboard shitu, hraje roli i jaky se pouzijou USB porty a co se do nich zapoji. Jindy zas tyhle efekty muze zpusobovat i nejakej programek na pozadi nebo proudovy stouchy od HDD. V tom EMG pekle v PC je to vsechno loterie. Prehravani z pocitace se obecne da kvalitne vyresit jedine extreni zvukovkou nebo DACanem. Podarilo se mi svyho casu dotahnout prehravani z PC do stadia, kdy ze ze zvukovky ozyval jenom slabej sum, ale byla to poloprofi ESi Juli@ ve spesl stinicim krytu z plechu a koncovy zesiky jsem musel prekopat do tridy II (bez pripojeni PEN na krabici). Ta vez bude predpokladam ve tride II ?
Nekdy muze trosku pomoct prepolovani zastrcky veze v zasuvce, ale to by spis zpusobovalo brum 50Hz a jeho nasobky. Pokud by se do kabliku indukovalo ruseni z okoli nebo soubeznych kabelu, muzes udelat pokus, kdy kabel odpojis od PC a na konci ho vyzkratujes - kdyz to ztichne, leze to pravdepodobne z PC. Jinak u internich zvukovek, zvlast u onboard shitu, hraje roli i jaky se pouzijou USB porty a co se do nich zapoji. Jindy zas tyhle efekty muze zpusobovat i nejakej programek na pozadi nebo proudovy stouchy od HDD. V tom EMG pekle v PC je to vsechno loterie. Prehravani z pocitace se obecne da kvalitne vyresit jedine extreni zvukovkou nebo DACanem. Podarilo se mi svyho casu dotahnout prehravani z PC do stadia, kdy ze ze zvukovky ozyval jenom slabej sum, ale byla to poloprofi ESi Juli@ ve spesl stinicim krytu z plechu a koncovy zesiky jsem musel prekopat do tridy II (bez pripojeni PEN na krabici). Ta vez bude predpokladam ve tride II ?
Lidičky, tohle může nějak rozumně fungovat?
Je to redukce z aux na usb. www.aliexpress.com/item/. ../32246886583.html
Je to redukce z aux na usb. www.aliexpress.com/item/. ../32246886583.html
Mám problém se svoji hajfaj sestavou renomovane znacky Hjonde :-) ( taková minivěž co jsem dostal asi k 15tým narozeninám )
Po prestehovani do nového se teď děje, že když jako zdroj zvuku pustím PC, tak se v tom ozývá zvuk jakoby vrtulníku. Nevím jak to popsat líp. Zesilování na to nemá vliv. Tuší někdo orientačně co může bejt špatně? Kabel od PC prochází kolem něčeho co to ruší? Router třeba?
Zatím jsem po tom nijak víc nepátral čím by to mohlo být.
Po prestehovani do nového se teď děje, že když jako zdroj zvuku pustím PC, tak se v tom ozývá zvuk jakoby vrtulníku. Nevím jak to popsat líp. Zesilování na to nemá vliv. Tuší někdo orientačně co může bejt špatně? Kabel od PC prochází kolem něčeho co to ruší? Router třeba?
Zatím jsem po tom nijak víc nepátral čím by to mohlo být.
-> Tuner#2: To vypadá velmi dobře, když to vyjde, půjdu v pátek během dne. Na sobotu už mám více akcí, než jsem schopen stihnout.
Mám cca čtvrt roku hodně zajímavý rozvíjecí se segment wi-fi hi-fi :
elektro.bazos.cz/inzerat/ .../Dynaudio-XEO-3.php
Po hodně audio co už jsem doma měl i za mnohem větší peníze je toto opravdu dobrý počin od perfektní dánské skupiny Dynaudio, kdy člověk nemusí řešit sladění komponent a mnoho věcí v hi-fi řetězci, nemusí mít žádné znalosti problematiky, dá 230V a USB do PC a má sladěný high-end v dané velikosti repro s úchvatnou dynamikou na spodním pásmu a čistým projevem v celém spektru, počtení : www.hifi-voice.com/testy- a-recenze/.../636-dynaudio -xeo.html
Nepozoruji nedostatek výšek, naopak beru jako + že nejsou vys. frekvence "řezavé" pro ucho a dá se tak poslouchat relativně dlouho na vyšší hlasitosti i v horších podmínkách dnešních moderních "holobytů"
Důvod prodeje : finanční, nyní jiná oblast zájmu
elektro.bazos.cz/inzerat/ .../Dynaudio-XEO-3.php
Po hodně audio co už jsem doma měl i za mnohem větší peníze je toto opravdu dobrý počin od perfektní dánské skupiny Dynaudio, kdy člověk nemusí řešit sladění komponent a mnoho věcí v hi-fi řetězci, nemusí mít žádné znalosti problematiky, dá 230V a USB do PC a má sladěný high-end v dané velikosti repro s úchvatnou dynamikou na spodním pásmu a čistým projevem v celém spektru, počtení : www.hifi-voice.com/testy- a-recenze/.../636-dynaudio -xeo.html
Nepozoruji nedostatek výšek, naopak beru jako + že nejsou vys. frekvence "řezavé" pro ucho a dá se tak poslouchat relativně dlouho na vyšší hlasitosti i v horších podmínkách dnešních moderních "holobytů"
Důvod prodeje : finanční, nyní jiná oblast zájmu
-> MerHanz: to je jasný, novej nechci

-> Karel.: za 4ku spíš bazar.
můžete mi prosím doporučit nějaký reciever v ceně do 4tis kč? nepotřebuju žádnou bombu je to na domácí kino pro tatíka, děkuji
nechcete někdo tuhle potvoru ? www.xtremeplace.com/yabbs
e/index.php?topic=3068... nemam k ní nic a nevim jestli funguje
To má nějakej větrák taky tohlencto ? To jsem si nikdy nevšiml..

Je fakt že to jede v pohodě jen se to nesmí zakrýt nahoře - což píší i v návodě, ale právě jsem se lekl toho větráku, ale volume jsem s připojenýma repráka nedokázal vyštelovat tak vysoko aby se roztočil :) to by mě tlaková vlna odhodila a sousedi zabili :) ale s odpojenýma to tak je zapne se v těch 2/3 výkonu. Škoda že na to nemá vliv i teplota uvnitř. :(
A ještě nááhodou nemáte k tomu někdo dálkový navíc? Pochybuju že ho najdou....
A ještě nááhodou nemáte k tomu někdo dálkový navíc? Pochybuju že ho najdou....
-> Kuladmin: měl jsem taky termixe s ventilátorem...SA-GX170 ....též vyřazený a dovezený k nám na likvidaci kvůli nefunkčnímu větráčku a tim pádem vypínání po přehřátí... stačilo pročistit kontakty a promazat ventilátor a už zase jede jak novej u kámoše doma v sestavě.

-> Kuladmin: Shodou okolnosti jsem podobnou mrchu nedavno zachranil z kontejneru na bordel u nas ve firme (Prazaci takovyhle veci vyhazujou :-) Nechapal jsem, kdyz jsem pri testovani naladil stanici na FM a vetrak se roztocil :-) Pak mi doteklo, ze se roztaci od urcity urovne hlasitosti. Zadnej termistor jsem taky neobjevil - mozna maj ty koncaky nejakej vystup, kterej signalizuje prehrati pro elektroniku vetraku. Kazdopadne na bezne tichy domaci hrani ani neni vetrak potreba, takze neresim.
Klucí mám malej dotaz mám tu receiver Technics SA-DX750 a chladící ventilátor se né a né roztočit. Včera už slušně palil i na horním krytu a ventilátor nic. Někde jsem se dočetl že se spouští až při 2/3 zatížení, ale i při zvýšené teplotě. Na chladiči jsem teda žádné čidlo nenašel, takže pokud tam je je přimo někde v obvodu apod. Je tomu tak nebo jak je vlastně řízenej? Netušíte někdo? Jinak je kompletně vyčišteněj a ani před tím nebyl nějak zaprášenej apod. Spoje vypadají v pořádku žádné studenáky, ventilátor je ok po zkoušce jinde se normálně točí a navíc na desce kde je připojený jsem nenaměřil žádné napětí. Díky předem za rady a nápady. Bylo by ho škoda kdyby se odpálil.
Edit: Tak opravdu se točí až od určitého volume - výkonu.
Ale zajímalo by mě zda i při určité teplotě?
Edit: Tak opravdu se točí až od určitého volume - výkonu.
Ale zajímalo by mě zda i při určité teplotě?
-> WMA - navigátor :): Tesla NC430 k tomu nějakej předzesik... Vyjde to na pár korun a se slušnou přenoskou to bude hrát nad míru dobře...
pánové, manželka se mi zmínila že by chtěla k narozeninám "něco" na přehrávání desek.
Máme na chalupě starší LP desky, dost pohádek (Spejbl atd.)
Nemáme k tomu nic než desky, poradíte mi něco malého, levného a nemusí to být nové, třeba i nějaký bazarový kousek. Ale vůbec se v tom nevyznám a vím že tady je spousta lidí které to baví a tak doufám že poradíte. Díky
Máme na chalupě starší LP desky, dost pohádek (Spejbl atd.)
Nemáme k tomu nic než desky, poradíte mi něco malého, levného a nemusí to být nové, třeba i nějaký bazarový kousek. Ale vůbec se v tom nevyznám a vím že tady je spousta lidí které to baví a tak doufám že poradíte. Díky
-> King 03.02.15 23:06:13: Ja mel nejak zafixovano, ze mas 703 a tam je to basaky vzlast a stredak a vyskac dohromady. Jen tak se oddeli basaky a procisti stredovyskova cast. U 2,5 pasma co mas je to drobet horsi, ale znat to je taky.
-> Tuner#2: Vsak to pisu - 704ky maji spolecnej terminal pro basak a ten kevlarovej stredobasak a druhej terminal je jenom pro vyhybku tweetru. Bi-wiring, ke kterymu jsem uz skeptickej, mam uz dlouho - zadnej rozdil. Bi-amp - nebe a dudy. Pritom prave pro vyskovou sekci jsem pouzil ten horsi DPA. Akorat se to ted bojim pro kontrolu na chvili vratit do puvodniho zapojeni, abych se treba nepresvedcil, ze si to jenom namlouvám :-) Ale i muj mladsi kluk sam od sebe poznamenal, ze to ted hraje nejak jinak, lip - a deti, na rozdil ode me, jeste slysej dobre :-)
-> King: Aj, tak to je smůla.. neplatí, anebo jen v míře velice omezené 

-> King 02.02.15 00:49:54: Nestudoval jsem výhybku tvých reproduktorů, ale aby to mělo nějaký význam jak při bi-wiringu, tak bi-ampingu, tak je oddělená basová část od středovýškové části. 

-> Jozka: Me prave dostalo, jakej je to rozdil. Pritom vlastne oba ampy jsou topologicky skoro stejny a najednou to zni, jako kdyby nekdo zapnul tu lacinou funkci "WIDE", co miva lacina spotrebka, akorat to nezni tak "lacine", ale spis prirozenejc. Samozrejme to nejde az tak daleko jak popsal nejmenovany pohadkar, tusim na audiodromu, kterej pri pouziti nejmenovaneho kabelu dokazal odhadnout vysku jednotlivych interpretu :-)
-> Jozka: Kdyz ono to v panelaku zas tak uplne neplati :-)
-> King: jj Bi-amping s prostorem umí zamávat
-> King: Stáhni trochu topení a máš to doma..

V patek jsem sel kolem kontejneru na odpad v nasem firemnim skladu a co nevidim - kolega tam vyhodil kombo na domaci kino od Panasonicu (CD/DVD, tuner, 5+1 PA) - kupodivu vsechno slape. Inu, prazaci :-) Tak jsem to vycistil a odbahnil a nainstaloval matce misto "veze" z mych starsich komponentu. A tim se dostavam k tomu, proc to pisu. Akci se mi vratil muj starej DPA440, kteryzto ve me vyvolal zvedavost, kterak se Bowersy budou tvarit na bi-amping. Takze moje monstrum v podobe tunenyho DPA222 ted napaji baso-stredobasovou sekci (jsou to 2,5pasma) a 444ka krmi vyhybky vejskacu. Kdyz jsem doladil zisk 444ky na hodnotu 222ky a pustil si naposlouchany alba, spadla mi prislovecna celist :-) Jsou z toho uplne jiny bedny, detailnejsi, najednou to zni "prostorovejc".
..nebudu se radsi poustet do hajendistickych recenzi, proste bomba. Problem je, ze jenom DAC, preamp a oba konce ted na "volnobeh" berou asi 130W - a CEZ si mne hrabive ruce :-)
-> Tuner#2: Ano, takhle..
-> sep: Jaj - jsem to asi trochu zmatečně formuloval - když se bude prodávat po kusech, tak by to dohromady mohlo hodit těch 4 nebo 5.. přitom si nejsem jistej tím deckem, ten jen odvozuju od RS-TR 474..