skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
silentblok
Pánové mam prosbu. Kde sehnat silentblok na převodovku 5q na 130. Na speedpro už jak koukám nejni k sehnání. díky
-> Discovera: díky za nabídku, zkusím to u nás a kdyžtak se ti ozvu 

-> Marcius: z Karosy ti klidně koupím a pošlu...máme jich tu dost:-) i ty převodovkový (jsou poloviční a drobet měkčí)
-> Marcius: za tyhle prachy to prodává i prodejce na srazech a to je přitom i přímo výrobce
-> havlik: ok, tak výš jak, abych byl v obraze
-> petr s: díky, zkusím se zeptat.

-> petr s: díky, zkusím se zeptat.
-> Marcius: Kynšt ho bude mít má prodejnu v malíně
-> Marcius: pokud je na speedpro za 450 tak pak levneji tezko za tyhle prachy je vsude
tak bych trochu oživil tohle staré téma. Byl by někdo schopný sehnat a poslat mi ten silentblok z karosy ? Hledal jsem na netu a jaksi jsem nic nenašel ... Další otázka: ten tvrdý vlečkový silentblok převodovky ze speedpro , není někde k sehnání ještě levnějš ? Dík za odpověď, je to pro mě dost aktuální věc.
-> tomapa: no ak by si bol ochotny

-> rolls: něco by se možná našlo
blba otazka...ale nema tu niekto navyse ten origo horny drziak prevodofky co ide na silentblok?

-> Martin120L:

-> gabo00000: Tak někdy až dorazíš do Prahy tak zavolej. Jsem kousek od ní.

osobně jsem s tim jezdil a muj nazor je ze se lehce zvedne hluk v aute nebo se spis ruzne pohybuje rezonancni pasmo. Pevnost razeni je daleko lepsi
-> Martin120L: uz len keby nie ta 500 a viac Km bariera medzi nami tak by som aj prisiel

-> gabo00000: Fakt nemám , ale můžeš si u mě v garáži lehnout pod auto

-> Martin120L: nemas fotky?
-> Martin120L: -> targa 2: Větší hluk dělají roury než vlečka.
-> targa 2: Myslím si že na hluk to nemá vliv, hlavně ve spojení tvrdé silembloky na motoru je to pohoda, hlavně se to tak nechvěje při startování a následně při běhu motoru,při ostrém přidání plynu sebou tak nehází. Asi to každý posuzuje jinak. Já to mám tak to a jsem spokojený.
v cem je vyhoda tvrdsiho silenbloku na prevodovce? to pak v aute musi byt vetsi hluk ne?
-> Vojtik: Já jsem tam dával 1203 z 5kvaltu a na držáku jsen uřízl jen ten ohyb co jde do dutiny 130 silenbloku. Minimální úprava jinak vše stejné a v poho. Rozhodně je tvrdší než origo.
Vojtik 05.06.07 15:26:56 napsal: -> Luděk: jo ty chceš vědět výšku toho origo 13x ? jestli jo, tak ti ho hned změřim, špatně jsem to pochopilno sem s tím rozměrem

-> Vojtik: mas pravdu taklhle jak to je je to zatim nejplip provedeni tohodle silentbloku
-> Tommy:-): jo tak to jo, ale stejně je to potřeba mít malinko vejš, tak to ta podložka vyřeší oboje

-> Vojtik: ja sem myslel ze bych urezal na tom silentbloku ty hrany a üdelal do vecka
-> Luděk: jo ty chceš vědět výšku toho origo 13x ? jestli jo, tak ti ho hned změřim, špatně jsem to pochopil
-> Vojtik: no,já jsem myslel,že ty rozměry,co tam uvádíš,jsou toho karosáckého,jinak silentblok mi soused přivezl z autofora
38 mm, je to o pár příspěvků výš. Ty jsi ten 1203 sehnal? v pardubicích?
-> Tommy:-): když bys to ořezal, tak by ten držák ztratil pevnost a navíc by už to nebyla vratná úprava, jen to prostě podlož
-> Tommy:-): když bys to ořezal, tak by ten držák ztratil pevnost a navíc by už to nebyla vratná úprava, jen to prostě podlož
-> Vojtik: a kolik má teda výšku origo silentblok? 1203skovej je vyskový 45 mm
-> Tommy:-): jasný no já to přesně neměřil kolik to má ale udělam to taky tak nebuj

-> havlik: ja tam mam aasi 3,5mm podlozku!!ja sem zatim spokojenej a jeste mam tvrdy silentbloky namotoru a mam v aute krasny ticho tak nevim...co ostatni

-> Tommy:-): to mě taky napadlo ale furt by tam měla bejt tak z 2ky ta podložka

-> havlik: jo jo to je stejnej ,treba mas trosku iny a jeste me napadlo nedavat tam podlozku ale uriznout ty kraje trosku,tak nevim

-> Tommy:-): -> Vojtik: vim ale když sem to pomeřil přesně s tim silentblokem co mam doma tak ten z karosy je přesně vysokej jako ta guma mezi těma plechama na tom origo
-> Tommy:-): neni zač
-> havlik: já jsem to měřil s fungl novym silentblokem pod 5q na vlečku a ten karosáckej je malinko nižší, s tim podkládacim plechem je to pak akorát, ale hlavní důvod je jak psal Tommy, kvůli tý mezeře, opravdu tam musí bejt, jinak by to určitě nedělalo dobrotu

-> havlik: já jsem to měřil s fungl novym silentblokem pod 5q na vlečku a ten karosáckej je malinko nižší, s tim podkládacim plechem je to pak akorát, ale hlavní důvod je jak psal Tommy, kvůli tý mezeře, opravdu tam musí bejt, jinak by to určitě nedělalo dobrotu
-> havlik: ale musis tam dat pod to nejakej vymezovaci plech.nebo je vetsi a ten zlabek je mensi,a mohlo by se stat treba po delsi dobe ze to rupne te siletblko uz sem jich par vydel ale na nece m jinym ..jo jo byl to vybornej napad..diky Vojtikovy!!
jinak teda sem zjistil a oměřil že ten silenblok je uplně stejně vysokej jako ten origo tudíž stačí přehodit ty uchycení na ten karosovej a je to uplně ok
Navrhuju Vojtíka na Nobelofku nebo na svatořečení
zlatá česká hlavička

-> Tommy:-): mno už ho mam taky doma díky Vojtíkovi a během tejdne ho tam hodlam napchat

silentbok muzumit za 50kc kdyby nekdo chtel,jo a jinak si myslim ze to stoji zato to tam dat!!!ja sem ujel asi 700km za tu dobu a musim rict fakt super motor se vubec nevykle ani kdyz prejedeu hrn¨bol tak se sajtra uz moc nevykle.a vevnitr je pekny ticho !!!!vrele doporucuji!
v Brně 65.-
-> ondie: Dneska jsem byl navštívit jednu prtodejnu dílu na Karosy a už ho mám doma!!!A stál pouhých 78Kč například v Rubeně je za 98 myslím.Kdyby někdo chtěl tak není problém sehnat.
v pondeli se ti zeptam kolik to stoji
-> Vojtik: a na kolik ten karosáckej vyjde peněz ?
-> Vojtik: Dekujeme ti pekně!!!

90x60x38
-> Tommy:-): -> Vojtik: Mužete mi prosím zjistit rozměry toho silentbloku.Já to chci jen porovnat s tím co se vyrabí!Dík Martin14
-> Tommy:-): kolik chceš za ten z karosy?

Rapid135-jo jo mam jich vic tak ti muzu nejakej schovat a pak se domluvime.
jo jinak pouziva se silentblok aj z rad 900:-) ale nevim kolik to stoji takovej silentblok ale kdyby mel nekdo zajem dejte vedet
jo jinak pouziva se silentblok aj z rad 900:-) ale nevim kolik to stoji takovej silentblok ale kdyby mel nekdo zajem dejte vedet

-> Pavel Korbelář: no zvuk, to bus mel slyset ten co tam mam ted